Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh byl o ničem, což v podstatě dokázal i konec naprosto vehnaný do slepé uličky. Ten zebro- vrk nebo co to bylo se pánům podle mě vůbec nepovedl. Je sice hezký, že nám nakonci pan Dafoe předvedl, jak špatně se jeho postava cítila, když zabila posledního tvora svýho druhu, ale nic to nemění na tom, že něž se k tomu jednomu výstřelu na konci mohl dostat, tak se člověk musel prokousat v podstatě nulovym dějem a ty prochýzky v lese snad musely bavit jen toho, kdo má W.D bezprostředně rád jako herce, což není můj případ- ne až tak. Frances O'Connor je pěkná baba když přestane fetovat a v maskérně si s ní trochu pohrajou a taky musím s politováním konstatovat, že možná tahle vedlejší dějová linie byla zajímavější, než ta hlavní. No zkrátka, tenhle film se snažil jít tou tižší cestou, která je určena spíš pro ty, co v čemkoliv rádi něco hledaj. Bohužel mám pocit, že tu žádná převratná myšlenka není a pokud je, je tak slabě podaná, že si ji nevšimnete. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý počin s uhrančivým Willemem Dafoem v hlavní roli. Film je napěchovaný nádhernými záběry tasmánské přírody, což je přímo zázrak boží, a vůbec pasáže, které se odehrávají v divoké přírodě, jsou velmi sugestivní. Se samotným příběhem to již tak slavné není, protože jakmile se Dafoe začne „socializovat“, začne film napadat na jednu nohu, aby se do finiše jen tak tak dobelhal. Myslím, že kdyby zůstalo jen u bezeslovných záběrů, kterak lovec v divočině pátrá po záhadném tasmánském tygrovi, bylo by to mnohem lepší než nesmělé pokukování po ovdovělé paničce, u které tu a tam přebývá. Pak taky neustálé spory mezi ekologickými aktivisty a těžaři po čase už docela nudily, byť film v tomto ohledu nikomu zvlášť nenadbíhá. Za zmínku stojí snad ještě malá role australského herce Callana Mulveyho, kterého si pamatuju ze seriálu Heartbreak High. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie vyhynuté zviera. A možno tam furt niekde je. Thylacine je snáď jediný mýtus, na ktorý verím. V Paríži v Grande Galerie de l’Évolution majú aspoň figurínu, chystám sa jak sa bude dať. Teda už som tam bol, ale nestihol som otváracie hodiny. Kúsok odtiaľ je reštika, kde natáčali scénu s fontánou do filmu Mníchov. Majú tam najlepší šalát, čo som jedol. #horriblovetipy #saladecomplet ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle románu "The Hunter" od australské spisovatelky Julii Leigh. (Mafyn)
  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)

Reklama

Reklama