Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý počin s uhrančivým Willemem Dafoem v hlavní roli. Film je napěchovaný nádhernými záběry tasmánské přírody, což je přímo zázrak boží, a vůbec pasáže, které se odehrávají v divoké přírodě, jsou velmi sugestivní. Se samotným příběhem to již tak slavné není, protože jakmile se Dafoe začne „socializovat“, začne film napadat na jednu nohu, aby se do finiše jen tak tak dobelhal. Myslím, že kdyby zůstalo jen u bezeslovných záběrů, kterak lovec v divočině pátrá po záhadném tasmánském tygrovi, bylo by to mnohem lepší než nesmělé pokukování po ovdovělé paničce, u které tu a tam přebývá. Pak taky neustálé spory mezi ekologickými aktivisty a těžaři po čase už docela nudily, byť film v tomto ohledu nikomu zvlášť nenadbíhá. Za zmínku stojí snad ještě malá role australského herce Callana Mulveyho, kterého si pamatuju ze seriálu Heartbreak High. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Režisérský debutant Daniel Nettheim natočil vynikající, skvěle vygradovaný dobrodružný film, jemuž žánrové propojení s rodinným dramatem vůbec neškodí. Naopak vás závěr chytne za srdce, takže rázem jsou pryč počáteční menší rozpaky a převládá pocit hodně příjemného filmového zážitku. ~ V poklidném tempu plynoucí snímek, natočený podle stejnojmenného románu australské spisovatelky a režisérky Julie Leigh, divákovi nabídne nejen pátrání po (ne)existujícím tasmánském tygrovi, ale i mimořádné záběry z nádherné tasmánské přírody a neméně interesantní děj spojený s osudem (neúplné) rodiny, u níž na své misi lovec Willem Dafoe (v hlavní roli) bydlí. Za zmínku stojí i filmová hudba. (Mimochodem, Morgana Davies rozhodně moje nejoblíbenější dětská herečka. Má talent na rozdávání! Doporučuji L' Arbre.) ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dafoe, přiroda a "The Boss" Bruce Springsteen vynikající, mohlo to být opravdu ještě více skvělý snímek, kdyby byl celý jen o Dafouovi a jeho čas strávený v přírodě. Speciální je pro mě v tom, že sem ho viděl na trase Soul-Dubai v A380, než jsem šel spát, protože mi bylo smutno a tenhle film se mi perfektně hodil do noty. 65 % a mohlo to být ještě lepší, škoda nevyužitého potenciálu. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Přes 100 minut čisté nudy. Nic se tu neděje, i když pokud jde o mně, já se na Willema Dafoea můžu dívat dlouho….ale…průšvih je pro mě to, co nakonec udělal - teda, jeho postava. Můžu si samozřejmě domyslet proč asi, ale stejně mi to kulhá a nedává smysl. A když se tohle všechno dá do kupy, vznikne velmi svérázný a těžko uchopitelný film. Ještě že ta krajinka je tak pěkná… ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Meditativní exkurze do tasmánské divočiny, krásně nasnímané klidnou kamerou. Jen škoda těch několika žánrových motivů, které stejně nepřinášejí nic moc nového - přál bych si film narativně prázdnější a o to více meditativní (tzn. jakmile je - mimochodem vynikající - Dafoe v divočině a sám, je film parádní, během zastávek v civilizaci pak už jen opisuje důvěrně známou linii a "probouzí" diváka zpět do žánrového světa). I tak jsem byl však ve výsledku spokojen a zmíněné výtky mi vykompenzovalo vynikající vyústění. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Tasmánský tygr známý také jako vakovlk, vakovlk tasmánský, nebo latinsky Thylacinus cynocephalus je všeobecně považován za vyhynulé zvíře. Tasmánským tygrem byl nazýván díky jeho pruhům na zádech. Černobílé záběry tasmánského tygra použité ve filmu jsou vůbec poslední autentické záběry živého tasmánského tygra v zajetí. (mi-ib)
  • Hlavní postava Martin David v podání Willema Dafoa je v novele, podle které je film natočen, známá jen pod jménem "M". (mi-ib)
  • V závěrečných titulcích je možné dočíst se "Traps and snares are illegal in Tasmania", tedy "Pasti a oka jsou v Tasmánii zakázané". (mi-ib)

Reklama

Reklama