Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 247)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nadržená filmařina. Jen škoda, že není ještě víc nekorektní. Jakoby se vždycky na poslední chvíli tvůrci (producenti) zasekli a řekli, že tohle nebo tamto je už moc, takže raději trochu ubereme a uděláme krok stranou. Chyba, velká chyba, protože hlavní hrdina stále bez větších obtíží uhraje původního Johna Matrixe. Arnie se tak vrací v oldschoolovém béčku o šerifovi malého městečka poblíž mexické hranice, co srovná do latě partu drogových překupníků, za kterými v luxusní káře míří uprchlý boss, který měl toho času vyčkávat v cele smrti. A nutno podotknout, že onen aktuální model Arnieho stále chutná. Pořád má čich na slušné látky, pořád ví, s kterým režisérem do spolupráce jít. Jede v osvědčených kolejích a ignoruje ty, kteří chtějí pravidla žánru měnit. Vytknout by se dal poměrně dlouhý rozjezd, zamrzí i lehce zakřiknutý dojezd. Ji-un Kim, rodák z korejského Soulu, ale do každé slabší scény přidává řízný vizuál. Novinka Bullet to the Head od Slye (s o dost vydatnějších rozpočtem) dopadla o poznání hůř. Tady za málo muziky dostáváme hodně slušné akce a pořád absolutně spolehlivého rodáka z Thalu poblíž Štýrského Hradce. Lehce nadnesené, ale přesto čtyři hvězdy!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Arnold se možná mohl vrátit v lepší formě, ale těžko stylověji. The Last Stand je ukázkové "áčkové béčko", provázené mj. jedněmi z největších výbuchů smíchu v kinosálu od amatérského filmu na konci Super 8 - což je naštěstí myšleno jako pozitivum. Politováníhodné americké tržby bolí o to více, protože tohle si jeden z nejkrystaličtějších akčních snímků poslední doby rozhodně nezasloužil. Evropo, předveď se! P.S. Ji-un Kim a jeho práce s krvavými vizuálními efekty bere dech, ten chlap snad normálně nechal herce střílet do živých lidí! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mazec!!!! Takhle svěží, svižnej, vtipnej, krvavej a neskutečně zábavnej akčňák, už jsem dlouho neviděl!! Pominu-li Stalloneho masakry a naposledy snad 96 hodin, máloco tak dobrýho, na jedné straně oldschoolovýho, a na druhé straně nářezovýho a moderního, fakt moc nepamatuju. Arnie is back!!! Pokolikáté už sakra ...? By nikdo nespočítal, ale tady je prostě skvělej. Dělá si ze sebe neuvěřitelnou prdel, ale přitom nepůsobí trapně a idiotsky. Hláškuje jako za mlada, film je prostě jeho stajl, ale pořád se objevuje něco novýho ... Stejně tak ostatní herci a nulová zápletka, která je jen adrenalinovým nářezem v kombinaci s unaveným, utahaným šerifem v buranským zapadákově, kterej dá na prdel těm největším mafiánskejm drogovejm šmejdům. Ostatní herci taky super naprosto všichni. Prostě u mne za plnej počet, protože tohle jsem po těch letech Arnieho filmovejch sraček fakt nečekal!!! ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Videl som už veľa krvi a smrti.“ Arnold Schwarzenegger tu vôbec nie je zlý. Naopak, je jednou z mála vecí, ktorá v Konečnej funguje. Ale strašne mu to kazí nevydarený kasting (divný Rodrigo Santoro, čudný Peter Stormare, zvláštny Johnny Knoxville) a nezáživný scenár. Takisto réžia sa nevie odpichnúť od zeme; neustále čakáte, kedy sa rozbehne... a ona sa nerozbehne. Nekonečné scény s autom bleskovo frčiacim nočnou cestou začnú diváka štvať po pár minútach. Zloduchovia v čele s neviditeľným ústredným bossom o ničom. Mohlo by sa zdať, že mnohé zachraňuje Arnold, robiaci si sympatickú srandu zo svojho veku ("Ako sa cítiš?" - "Staro."), ale je to skôr smutná nuda, než akútna zábava. Aspoň ja som sa teda každopádne nebavil. Ani akcia ma nebavila. Len občas sa objavilo niečo, čo ma zaujalo, či už postava (Harry Dean Stanton), dialóg alebo hláška. Som sklamaný, Arnold. Výrazne sklamaný. Forest Whitaker to nevylepšil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Last Stand je absolutně nedoceněný film. Moc jsem toho od návratu mého oblíbence Arnolda Schwarzeneggera nečekal, ale byl jsem opravdu hodně příjemně překapenej a po celý film jsem se bavil. Ji-un Kim rozhodně neodvedl špatnou práci a ačkoli se to od něj nečekalo, připravil Arnoldovi důstojný debut. Film je plný stylových hlášek a akce, rozhodně vám na to doporučuji zajít do kina. Velice mě mrzí, že diváci film nedoceňují a do kina nechodí, z toho vyplývá že Konečná se při rozpočtu 45 mil.$ nejspíš zaplatí až dvd a blu-ray. To samé s Bullet to the head. Je mi jich obou líto...100%...[13.02.2013_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • V čase 1:16:43 si lze všimnout, že Frank Martinez (Rodrigo Santoro) má prázdný zásobník, ale i přesto pak vystřelí. (dc125)
  • Malú úlohu zdravotníčky si vo filme zahrala aj Melissa Molinaro, no jej scéna bola z finálnej verzie vystrihnutá. (m.a.t.o.)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 12,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 48,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama