Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta tří zlodějů a nerozlučných kamarádů z dětství provede loupež diamantů. Po zdařilé akci jeden z nich chladnokrevně oddělá své parťáky a v domnění, že se jich zbavil navždy, pláchne i s tučným lupem neznámo kam. Sonny (Curtis „50 Cent“ Jackson) však přežil a jediné, po čem teď touží, je pomsta. Za zády mu navíc stojí Biggs (Bruce Willis), největší boss celého podsvětí, který chce dostat zpět to, co mu patří ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

cariada 

všechny recenze uživatele

Akční filmy nejsou moje hoby. Sem tam se na náký podívám, k tomuhle jsem přišel náhodou, a tak jsem si řekl proč né zkusím to. Trojice kamarádů jde ukráct diamanty, jenže jeden je pak zradí a začíná hra kdo koho dřív zabije a vypeče. Je tu jeden z těch kamarádů , pak ten co mu ukradli ty diamaty ,dvě bandy mafiánů a celé se to masakruje. Asi nejzajímavější je likvidace jednoho mrtvého v masokombinátu v separátoru. Kdy řezník s naprostým klidem ho porcuje a druhý ani nehne vrbou a jen mačká knoflíky. Nic převratnýho se ve filmu neděje a ani ničím film nezaujme. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se díval jen kvůli tomu, že v něm hrál Bruce Willis. Myslel jsem si, že se tam ukáže víc než jen po chviličkách, když to sečtu tak to bylo dohromady méně než 15 minut, co se ve filmu objevil. Příběh mi přišel nic moc a zbytečně natahovaný, ještě že film netrval déle než hodinu a půl, jinak bych ho asi vypnul v půlce. Hodnocení 45%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Film hodně láká na Bruce Willise, ačkoliv na něj vyšla "jen" vedlejší role okradeného šéfa mafie, který chce i přes mrtvoly svoje peníze zpět a Willis si svoji roli zjevně užíval. V hlavní roli je však k vidění Curtis Jackson jako lupič s měkkým srdcem. Jako hudebník 50 Cent je jistě pozoruhodný, jako neúnavný producent akčních béček si tentokrát troufl angažovat i Bruce Willise, ale jako herec ještě pořád má co dohánět, ačkoliv tentokrát podal jeden ze svých nejsnesitelnějších hereckých výkonů ve svém působení na filmovém poli, i když jeho herecký projev nemusí být každému sympatický. Jeho postava funguje jako vypravěč a po zdařilé loupeži diamantů, kterou provedl ve trojici, je jedním z parťáků postřelen a ten v domnění, že se svého komplice zbavil navždy, pláchne i s tučným lupem neznámo kam. Od té doby jde hlavní hrdina z maléru do maléru a v zádech má všechny detroitské mizery, včetně nájemného vraha a zmíněného mafiána i s jeho poskoky. Těch postav je na jeden film možná až moc a ne všechny jsou dokonale využity vzhledem k limitovanému prostoru, ale všichni herci zvučných jmen je zahráli perfektně. Podrazáka si zahrál Ryan Phillippe a jeho ničema je podán celkem uvěřitelným způsobem. Chladnou mrchu ztvárnila Jenna Dewan, která po všech těch přeslazených rolích, zahrála něco, co od ní nebývá obvyklé. Randy Couture se sice nezdrží dlouho, ale jeho mafiánský poskok, který neodborně manipuluje s nabitou zbraní bez pojistky, je docela nepřehlédnutelná postava, z Shauna Touba v roli nájemného vraha jde respekt i stylovost a dobrou práci odvedl i James Remar v roli odsouzeného vězně. Výčet postav tedy spíše evokuje kousky z dílny Tarantina a Ritchieho, než nějaký nabušený akční film, za který by mohl být mylně považován. Je sice pravda, že nějaká akce se tady najde, ale o nic výbušně nadupaného se rozhodně nejedná. Hlavní složku totiž tvoří kvalitní herecké výkony, nepředvídatelně koncipovaný děj spojený s nevypočitatelným odklízením postav a následné překvapivé finální zúčtování. Mě to zabavilo dokonale a zdejší nízké hodnocení nechápu. 100% ()

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Tady si někdo chtěl hrát na Pulp Fiction a moc se mu to nepovedlo. Možná neměl za každou cenu obsazovat do titulní role nesympatickýho negra, nebo se měl trochu víc zamyslet nad scénářem, aby třeba nedocházelo k tomu, že frajer vyleze z auta gangsterky, která ho celou dobu sleduje v zrcátku (ať mi zkusí vymluvit, že ne), nasedne a v klidu ji sleduje a nechá se dovést jako k někomu jinýmu? Mistr Biggs zase začne střílet na banálním předání nějakýho blbečka pro nic za nic? Jediná trošku hezká scénka je jak zapíchnou fotra ve věznici, to musím říct je zpracovaný solidně a názorně, jak pro žáka zvláštní školy. Supr! ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

44%? Co zase blbnete? Aha, už asi vím. Všichni čekáte novou Willisovku a on se tam mihne jen ve vedlejší roli. No to snad ten Gunther nemyslí vážně? Jsem přesvědčený, že kdyby tam Bruce nehrál vůbec, bylo by zdejší hodnocení mnohem vyšší. A nebo by stačilo, kdyby si s Curtisem možná jen vyměnily role. Ale tak už to bohužel bývá. Pro mě rozhodně solidní krimi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Michigan, a to v mestách Detroit a Grand Rapids. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama