Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Teroristi, spiknutí, starosvětský přístup a skutečně drsná nejen akce. Tak kde je problém? V postavách. Občas to v komentářích zmiňuju, že potřebuju aspoň jednoho normálního člověka, abych měl komu fandit. Komu fandit tady? Líto mi bylo tak leda tý děvky, ta to jako v podstatě nevinná osoba schytala z obou stran. Muslimáci nebo britská tajná služba, všechno stejná verbež. A udělat asi čtyřikrát během filmu stejnou lameřinu (nechat se přepadnout zpoza rohu), to už si divák jen dělá čárky do notýsku. Jo, neni to špatnej film a záměr docela oceňuju, stejně tak tu syrovost a nekašírovanost. Jen jak říkám, chybí mi postava, která by přitáhla moje sympatie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MILUJU SVOU ZEMI. ZABÍJEL BYCH PRO NI A I ZEMŘEL....“ /// Když jeden arabáček udělá z ochranky čuráky (včetně tebe Seane!) a dostane se k tolik potřebnýmu kufříčku plnýho semtexu, může začít hra na ,,spravedlivýho teroristu“. Složitá doba. Je třeba je zastavit a Sean dostává druhou šanci. S minimem techniky a starým způsobem - o čemž se hnedle přesvědčí děvka, která měla frndu a pak i prsty na dobře promyšleným místě. Jednoduchý, s drsnou atmosférou – paráda. ALE !!! Pak začnou pitvat muslimský pohnutky (NEJSME JAKO ONI!) a vyprávět, jak se Ashraf teroristou stal. Tahle ,,vata“ zabere neskutečnýho času. Sice se jim daří nasrat svejma stupidníma názorama a jednáním i mě, ale já bych radši nasranýho Seana (hoši hoši, aby jste nedopadli jako Salman Rushdie). Film rozhodně není reklama na vládní agenty, páč to vždycky pěkně zkurvěj, ale aspoň svým stupidním chováním přinášej napětí. A všichni se všechny tyhle nedostatky snažej schovat za solidní závěr. Budiž...., ale mě neojebeš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna mi do restaurace přišel Arab v zimní bundě (vzadu měla takovýho hezkýho smajlíčka...). 2.) Před akcí si holím prsa (P.S.: Tenhle důvod neplatí pro ženy!). 3.) Nevím, kdy je opravdu důvod si poblahopřát k úspěšný svatbě. 4.) Thx za titule ,,jeriska03“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Terorismus je ústředním motivem tohoto velmi dobrého filmu. Když se už zdá, že se mladému Arabovi zalíbil evropský způsob života, potká toho "správného" a ukřivděného muslima a ten z něj, po řádném vymytí mozku, udělá nebezpečného teroristu. Stále dost dobře nechápu, že tito mladí muži jsou tak lehce zamanipulovatelní a klidně se, za příslib přímé cesty do ráje, opásají výbušninami a odpálí je na nejfrekventovanějších místech ve městě. Výborný film s překvapivou pointou a s Seanem Beanem, jako jednoznačným klaďasem, ikdyž jeho metody vyslýchání jsou dost brutální. Po repríze možná přihodím pátou hvězdu. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Klasický špionážní thriller podle osvědčeného schématu, kdy má hlavní hrdina víc nepřátel, než si původně myslel. Několikrát dojde k dějovým zvratům, některým čekaným, některým překvapivým, ale hlavní problém filmu IMHO spočívá v odbyté postavě Seana Beana, která je upozaděna na úkor Arabáčů. Sledujeme hlavně postavu Ashe a jeho kamarádů, kteří jsou archetypičtí teroristé - psi, kteří koušou ruku, která je živí - zatímco Beanovy motivy vysvětluje jenom jedna dvě věty. Hlavní myšlenku vidím v tom, že si Britové postěžovali na nevděčné Pakouše. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě povedený kousek,který sice není tak akční jak by se z traileru mohlo zdát,ale ve finálním výsledku to vůbec není na škodu.Stejně jako fakt,že Beanův drsoň je lehce upozaděn oproti islamským extremistům.Je hodně vidět,že tenhle kousek nepatří do hollywoodské produkce a britové v poslední době prostě umí...80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama