Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Škoda, tohle totiž mohla být vážně hodně zábavná jízda, která disponoval prostředky, se kterými šlo usilovat o prvotřídní biják, nicméně tu máme spousty pověstných ALE, takže ve výsledku se z toho nakonec vyklubala bohužel ale jen průměrná podívaná, která patří do ryze nevýrazných béčkových vod. Přitom filmy s tématikou teroristických šmejdů, po kterých jde nekompromisní hrdina, který se fakt s ničím a nikým nesere, a kdy se navíc tvůrci nebojí ratingu, zní zatraceně slibně a líbivě, jedním z nejzásadnějších ALE je ovšem to, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, z nichž se jedna zabývá pomalu jen romantickým vztahem ústředního islámskýho zmrdečka, což je prostě neskutečný průser, a ta druhá nepřesvědčivým pátráním drsnýho agenta, jehož nemilosrdná cesta za pravdou, pomstou a já nevím čím vším ještě, zas chvílemi připomínala spíš skopičiny Johnnyho Englishe, než respektováníhodného řezníka, takže jeho postava vyznívá spíš jako takový nabručený Rowan Atkinson v akci. Další problémy vidím v navazování jednotlivých scén, kdy to chvílemi nedávalo ani příliš smysl, akce pak byla skutečně nekompromisní a krvavá, jenže jí bylo málo a působila dost lacině, syrový vizuál a atmosféra jinak byli hodně velkým pozitivem, ale ani toho tvůrci nevyužili na maximum a pointa je tak tuctová, až by se za ní měl její autor stydět. Co se obsazení týče, to klaplo, a především Sean Bean se pro tento typ postav snad narodil, ale ani jeho využití nelze považovat ve výsledku za splněné. Cleanskin je tak zkrátka podívaná, která tedy rozhodně nenudí a vyloženě jí ignorovat by byla asi škoda, ta pachuť promarněné šance z toho je ale cítit fakt silně a vážně tomu dost ubližuje. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Sean Bean hraje docela drsňáka,ale to mu sedne,takže v tom film docela táhne nahoru.Jen trochu zbytečná střední část,poměrně nudná a ukecaná,tam byl pro mě malinko problém,tady sem vážně usínal.Jinak film jenom povrchně nastiňuje určitou problematiku,je to spíš akční thriller,než nějaká sonda,ale to je dobře.Sledovatelnej kus.60%. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když se někdo rozhodne odpálit a zabít několik (desítek) lidí, je mi fakt jedno, co ho k tomu vedlo, je to prostě hovado. Takže vůbec nechápu zbytečnou a nudnou dějovou linku okolo Ashovýho života. Co mě ještě zvedlo ze židlo bylo, když si starej muslimskej kápo stěžoval, jak to maj v Anglii muslimové těžký, na to se dá říct jenom jedno - ať si táhnou domu, pokud se jim v zahraničí nelíbí. Tohle všechno se bohužel ve skutečnosti děje, proto mě to tak naštvalo. Ale zpátky k filmu. Konspirační omáčka kolem příběhu mě moc nevoněla. Jediný, co bych pochválil, je dobrej Sean Bean a slušná akce (bohužel v malym množství), dvě silnější hvězdy. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrný žánrový thriller, který nemá v nabídce nic výrazného krom Beana v roli nekompromisního zabijáka, který se díky traumatu z minulostí s ničím moc nesere. Postava muslimského teroristy ale vzbuzuje zcela opačný dojem, je nezáživná a protivně nudná. Její postupný vývoj by po pár letech fanatického "našeptávání" ze strany manipulátora sice mohl být reálný co do názorového přelomu a následného šíření propagandy, těžko se už ovšem věří tomu, že by se z racionálního Araba, rodilého Brita, chlastajícího alkohol a konzumenta věpřového, stal během šesti let náboženský fanatik na úrovni utěrkářů z Blízkého východu, kteří celý život prožili v náboženském dogmatu a fanatismu, zahrabaní někde v afghánských skalách. Flasbacky na jeho příběh, které mají za úkol pouze ukázat důvody jeho názorového přelomu, tedy nefungují. Dějová linie s Beanem je dobrá a zábavná, dějová linie Araba bohužel ne, má zde navíc ještě větší procentuální prostor ve stopáži, než samotný Bean. Závěrečná překombinovanost působí prvoplánově megalomansky a uměle, jako by snad ani nešlo podobné filmy ukončit jednoduše. Přesto všechno tento film své kvality má, i když je z něj občas patrná levnost a střihy při akcích jsou tradičně vteřinové. 60% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sean Bean se sice po celou dobu filmu tváří jako kdyby mu uletěly včely, ale děj je dobrý, drsný, ne nudný. Krásně oddychový thriller, ničím překvapující, s dobrým pokusem o zamotanou zápletku na konci, aby divák trochu zapojil ty mozkové závity - pokus sice selhal, ale v dobrém smyslu. Další průměrný snímek s průměrným/standardním hereckým výkonem Šóna Fazole. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama