Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Prostě takový obyčejný film o lásce, kterou komplikuje byrokracie, ale který se ničím nevymyká ve svém žánru. Obsazeno je to příjemně, a Yelchin měl štěstí, že se o něj přetahovala taková dvojice koček jako Felicity Jones a Jennifer Lawrence. U Felicity se mi líbila její angličtina. Jako oddechovka to poslouží více než dobře, ale jistě to mohlo být i lepší... ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

273. Velmi silný a současný příběh, ztvárněný s takovou dech beroucí přesvědčivostí, je možné jen užasnout, téměř jen dokumentární formou vyprávěný příběh nás vtahuje do skutečností, které do nás dokáží snadno proniknout a nečekaně hluboko zasáhnout, stále a stále si ho v sobě i po několikátém zhlédnutí musím zpracovávat, kolik bolesti a strádání musí dnes právě takové vztahy unést, jak početným překážkám a těžkostem lidé dnes čelí, tak moc by chtěli být spolu, milovat se, nechat své city vzájemně růst a nemohou nebo nesmí, stále je něco nebo někdo svou krutou zlovůlí od sebe odděluje, nutí jen přežívat v odloučení, aby trpěli, aby podstupovali takové nesmyslné zkoušky, je to obraz doby, ve které moc zla tak pronikavě sílí, nesvoboda, jen život na roztodivná povolení, s omezeními a množstvím zákazů, pod hrozbou pokut a trestů, jen a jen, aby lidé nemohli plně prožívat své právo na životní štěstí, na naprosté naplnění života radostí, jen moc byrokracie, se stále silnějším uvědoměním v sobě vnímám ten smutek a tíseň, vždyť původní příčinou všeho následného trápení bylo jen nedodržení omezujícího předpisu, překročení lhůty platnosti studentského víza, a viníci toho všeho zla zůstávají nepotrestáni, dále nám jen více a více škodí a ničí naše životy!!! (9/10) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dialogy povrchní, skoro bych řekla, že stupidnější do scénáře snad ještě nikdo nikde nenapsal. Střihy mezi různými životními obdobími byly nezvyklé, kdy jsem se zpočátku snažila zachytit vo co go - kdo, kde a s kým. Chyběly mi tam ty spojovací součástky. Na druhou stranu to člověka donutí přemýšlet a představovat si jak k dané změně došlo a stejně ... tohle musí dojít přece každému. Ten film rozhodně není komplikovaný. Co mě tedy mohlo donutit složit k nohám Draka Do-re-ma své čtyři hvězdy? Hluboký vnitřní pocit snad soucitu, když vidím kolik byrokratických komplikací stojí mezi dvěma zamilovanými lidmi z rozdílných kontinentů. Patrně v tom příběhu nešlo o nic míň než se vcítit do jejich nelehké situace. Byl to běh na dlouhou trať a přes překážky, jenž jim byly kladeny a jejich překonávání, které bylo na jejich věk sice předvídatelné, ale ten vnitřní boj sám se sebou nebyl nikterak jednoduchý. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zamilování je prchlivé a nemusí trvat věčně. To jest náplň a pointa tohoto filmu. Nic víc. Autor chtěl zkrátka divákům toto sdělit prostřednictvím filmu, který možná určitý alternativněji laděný okruh diváků. Není to typicky mainstreamová záležitost, spíš takový lehký americký nezávislák. Herci ok, akorát mě zamrzela malá role Jennifer, která neměla šanci cokoliv předvést, krom svých krásných očí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Takový ten pohled do prázdná, v kterém se jak vidím mnoho lidí vidí. Určitý způsob prezentace masírovaní mozku, veščina vzhlíží k dané "tvrdé" realitě vztahu, stylem "sou si souzeni", no nedaří se ... já osobně ty romantické klišé těžko trávím, z pohledu mého mi to jako poetické blaho určitě nepřišlo. Skutečná realita, opravdu? Věčnost pohlcena 90 min., kde "malý - velký" film opravdu nehraje roli. Každopádně nečekal sem nic a hotovi z toho 2x nejsem. Já bych to nazval, sobeckým vykreslením určitého pohledu na danou problematiku v 21. století. My romantici, se na to díváme poněkud jinak… ehm. 3/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Drake Doremus ukázal hrubý střih filmu před uvedením na Sundance Film Festival svým bývalým studentům. (zuza99)
  • Film bol natočený lacnou kamerou Canon EOS 7D DSLR. (Sufferer)
  • Scény, které se odehrávaly ve Velké Británii, byly natočeny v USA. (zuza99)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno