Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (162)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Extrémně vysoká očekávání nebyla naplněna, protože snímek je sice kouzelnou, nezávislou a minimalistickou sondou do vztahu dvou poměrně sympatických postav, ale bohužel neustálé opakování motivů a ve druhé půlce poměrně zdlouhavé přešlapování na místě má za následek, že tempo a všechny prvotní klady se postupně vytrácejí a povedená poslední scéna už nemůže celkový dojem úplně napravit. Hlubší přesah nulový a je velmi pravděpodobné, že za dva či tři dny nebudete vědět, o čem to vlastně bylo. Možná vyjma banálního zjištění, že za stupidní chyby se v dnešním post-americkém světě, ve kterém si samotné Spojené státy hledají místo a svou domnělou nadřazenost si dokazují alespoň skrze dogmatické dodržovaní zkostnatělých norem a pravidel, často platí krutá daň - hlavně pokud porušíte normy ve Spojených státech. 5/10! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem Anně a Jacobovi fandila - díky hereckým výkonům Felicity Jones a Antona Yelchina nebyl vůbec problém věřit tomu, že tyhle dvě postavy mezi sebou mají speciální pouto. Jenže pak přišlo jejich odloučení a přestože bylo vidět, jak je ničí fakt, že jen těžko můžou být spolu, začali mi postupně být nesympatičtí tím, jak se jednu chvíli strašně milovali, pak se odloučili, pak se k sobě zase vrátili... a mezitím využívali každý jiného partnera. Jacob využíval krásnou spolupracovnici a Anna sympatického souseda. Jacobova nová partnerka o Anně alespoň ví, ale Annin nový přítel ani netušil, že je vdaná, ačkoli spolu byli půl roku! To už je dost velké svinstvo a já konci už ústřednímu páru ani nepřála, aby skončili spolu. Film končí neurčitě, je na vás, co si domyslíte, že se stane. Mě už to bylo jedno - bohužel. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Řemeslně možná obstojná, v jádru však tuctová romance o lásce, která zápolí nejen s paranoidním americkým úřednickým šimlem, ale která také vzhledem k nelogickému vztahovému chování obou zúčastněných vlastně popírá i sebe samu. Myslím, že takto to režisér nezamýšlel a výsledkem tak je suverénní, ale nezáživné, romantické nic – je mi líto. Jennifer Lawrence potěšila, přestože zde hraje jen druhé housle. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tam, kde by jiní mohli přitlačit na nereálném sentimentu, přijde střih, vhození do úplně jiné situace a vlastně nový začátek jak pro diváka, tak Jacoba s Annou. Samozřejmě to však není bez emocí, ty ke vztahu patří a dokumentárně pojatá kamera je také dokáže najít, často v detailu na tváře herců. Ale není to jen o nich, kamera společně s hudbou umí dodat tu pravou atmosféru, do které sedí i řekněme minimalisticky reálné herectví Felicity Jones a Antona Yelchina. Věřil jsem jim každou minutu, ať se mi v druhé polovině jakkoliv nelíbila. Ono totiž jedno vízové pochybení a tím přerušení vztahu v té nejdůležitější chvíli dokáže udělat své. Ta cesta zpět je potom ještě těžší, přijdou myšlenky, jestli to má celé smysl a jiné vztahy, přitom v hlavě zůstává stále ona/on. Stejně těžké to potom mají noví partneři, ať se snaží jakkoliv, což je z filmu zase cítit. Závěrečný souboj pohledů a myšlenek je výborným završením, z něhož si každý divák odnese své. 75% ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Od samého začiatku sa Drake Doremus náhlivo, ale sledom hodnoverných ľudských okamihov a vedenia mladých protagonistov k civilnému prejavu púšťa do stavby krásneho romantického hradu z piesku. Jeho krehkosť ako prílivová vlna oceánu preveruje Jennifer Lawrence, ktorá osudový vzťah rozdeľuje a moju filmovú idylku rúca. Viac než scenáristickým prechmatom alebo stratou režisérskej koncentrácie, vedľajšou vzťahovou líniou s Antonom Yelchinom v snímke Bobor, kde to iskrilo na všetky strany. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Jde již o druhou spolupráci Jennifer Lawrence a Antona Yelchina v jednom roce. Jejich druhý společný film, který nese název Pan Bobr (2011), natočila herečka Jodie Foster. (=woody=)
  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)
  • Režisér Drake Doremus ukázal hrubý střih filmu před uvedením na Sundance Film Festival svým bývalým studentům. (zuza99)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama