Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 4

Recenze (436)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní animák! Výborná animace, výborný příběh, výborný hlavní hrdina, výborní další hrdinové (Santa, Velikonoční zajíc, Sandman), výborný záporák kterému jsem fakt věřil, že chce vyvolat u dětí strach a noční můry. Konečně fakt suprovej záporák, páč v ostatních animácích jsou většinou ti záporáci směšní. Pro mě určitě nejlepší animák roku 2012! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení a s Raubířem Ralfem zatím nejlepší animák, který jsem letos viděl. Už téma mě zaujalo, ale byl jsem trochu speptický k tomu zda se mé očekávání filmu podaří naplnit. A podařilo. Měrou vrchovatou. Pohádkoví Avengers zasahují a jde jim to stejně dobře jako těm marveláckým. Téma o tom jak důležité je chránit dětskou víru v zázraky je výborné stejně jako jeho zpracování a totéž platí o postupném odhalování Jackova tajemství. Občas zábavně ujeté, občas pohádkově nádherné a občas až překvapivě akční. Nechybí emoce, vtípky a ptákoviny, několik vizuálně vymazlených momentů a několik opravdu silných okamžiků. Pojetí Santa Clause pobavilo, stejně jako drsný velikonoční zajíc, Sandman vyloženě potěšil. Animace tomu dokonale sedla a celé to šlapalo jako hodinky. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Bylo to příjemné zpestření večera. Film má celkem fajn příběh, i když celou dobu tušíte, jak se bude vyvíjet a přesto, že to tak nemusí vypadat, postavy jsou jasně rozdělené na hodné a zlé. Pak je tu i několik poučení a zvlášť chytré dialogy také nečekejte. Hodně filmu přidala animace a akce, která dokázala i zaujmout. 7/10 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých scének, ale příběh je tak slabý, že by u toho jeden usnul (ne, já jsem byla z nás dvou ta statečnější). Všechny postavy mi byly nesympatické jak svým zjevem, tak svým egoistickým jednáním. Dreamworks v mých očích stále klesá a já se jen utvrzuji v tom, že americké animáky poslední doby stojí za nic a příště si pustím raději evropský animovaný film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najmenej zábavných, veľkorozpočtových animákov tohto desaťročia ( a to sa naozaj dá v tomto žánri dokázať ? ). Kvalitný dizajn sa stráca v akejsi miešanici, ktorá by bola príliš aj na Psíka a Mačičku a dáva vedieť, že ,,assembling,, žáner ( viď AVENGERS ) neovláda len Marvel, či iné komiksové nakladateľstvo ( či filmové štúdio ). V tomto prípade to veľmi nevyšlo. Problém je totižto v tom, že sa tvorcovia veľmi zamerali na decká, ktoré majú o histórii týchto ( vymyslených ) postáv minimálne informácie a chcú ich vidieť práve v tomto trápnom móde. Spraviť zo Santu pokerovaného rusáka, či z Veľkonočného zajaca ultrahrdinského ( pokiaľ nesadne do saní ) machra, je priamym dôkazom, že štúdia kašlú na hodnoty, kvôli komerčnému úspechu ( ktorý sa neprekvapivo nedostavil ). Modernizácia áno, obrat o 180° nie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • V jedné scéně Zajíc obviňuje Jacka Frosta, že je zodpovědný za vánici na velikonoční neděli v roce 1969. Tato válnice je skutečnou událostí. Zasáhla New York a okolí od 8. do 10. února 1969. (Lokitre)
  • Na efekty, ktoré vytvára Sandman, museli tvorcovia vyvinúť efektívnejšiu verziu programu OpenVDB, ktorý manipuloval a ukladal informácie, napr. pri snímaní dymu. (Greenpeacak)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama