Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Žánrovka? Ale kdeže...vášnivý pokus asi áno, ale koncepčný tvar teda nie. Neorganizovaná kombinácia jednotlivých vyjadrovacích prostriedkov zaváňa prvoplánovosťou a herecky mi to - až na úsmevne vypečeného Gogála a garážového šmelinára Cinkotu - príde nezvládnuté. Vidno, ako veľmi sa Kroner snaží priblížiť k európskym štandardom, ale zatiaľ na to nemá, v prvom rade je nepôvodný a v niektorých momentoch mu škrípe aj základný pacing. Ak mu niekto niekedy napíše plnokrvný, resp. aspoň nedementný scenár a ako režisér sa skonsoliduje, nájde rovnováhu medzi tým, čo chce povedať a ako to podať, niečo zaujímavé by z toho nakoniec mohlo aj vyjsť. Avšak pochybujem... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Love ma najviac prekvapilo, že pôsobí prirodzene. Znie to v tunajších kinematografických vodách skoro ako nezmysel, ale je to tak. Ako keby Kroner mal iba hrubý náčrt scenára, jeho dôležité udalosti a dialógy, s množstvom nadávok, prenechal radšej na mladých hercov. Proste chovajte sa tak, ako v reáli. Lenže potom je tu ten scenár, kde sa udejú dve veľmi ťažko uveriteľné náhody, ktoré dávajú na známosť, že scenárista je asi začiatočník a žije na dedine, kde sa každý s každým pozná. Ďalší problém mám so stavbou scenára, keď sa do druhého bodu obratu venujeme budovaniu lásky a ukážkami so života zlodejíčkov. Samotné rozuzlenie je už nabité množstvom udalostí, ktoré sú podané filmovou skratkou a mal som pocit, že sa film týmto smerom mal ubrať zhruba od polovice, aby pôsobili tieto udalosti prirodzene a boli správne načasované. Ale inak veľký obdiv, priznajme si, že sme sa všetci báli veľkého prúseru. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte ze slovenské tvorby třeba seriály Kriminálka Staré mesto nebo Nesmrtelní, nic nového vám tento snímek nepřinese. Nervózní hnutí kamery na každém kroku, tepající Bratislava, mladí v barech a disko klubech, opilí, tancující, zfetovaní, zelené filtry, moderní hudba, špinavé byty... Řeknu vám, do Bratislavy bych na základě znalostí z podobných seriálů a filmů raději nejezdil. Pokud jde tedy konkrétně o tento snímek, z Kriminálky Staré Mesto si vzal filtry, cukající kameru a tepající Bratislavu, hlavně v noci, z Nesmrtelných velmi volnou parafrázi nějakého toho klasického díla. Máme zde holčičí trio, které bydlí na kolejích nebo nějaké svoboďárně, máme zde mladíky, kteří fetují, chlastají a přivydělávají si nečestným způsobem. Jeden z mladíků se zamiluje do jedné dívky z kolejí, a když při jedné akci dojde k tragédii, přehodnotí svůj život. Konec, tečka. Vzhledem k tomu, že vlastně o postavách víme asi tolik, jako kdybyste náhodně zavítali do Radost FX v Praze a někoho náhodně vybraného nějakou dobu pozorovali, jsou vám osudy postav nejen ukradené, ale zcela zaměnitelné, ničím zajímavé - a neosobní. A když dojde k tragédii, řeknete si jen, že si o tom celou dobu koledovali a že je s podivem, že se tak nestalo dřív. A že se dva mají rádi? Jasně, bezva, láska všechno překoná. Víc by mne ale zajímal film o těch dvou po třech letech. Začal on normálně makat? Nevyčítá ona jemu kriminálnickou minulost? Stačí jim peníze? Ale to už by musela nastoupit nějaká psychologie postav, a ne jen televizní a charakterová klišé, takže dejte pokoj. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/love.html ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pokus o generační film. Taková Fontána pre Zuzanu pro 21. století. Je jistě zajímavé sledovat, kam se slovenská mládež (nebo spíš její reflexe) posunula za těch 25 let a jak velká propast se otevřela mezi mladou slovenskou generací pozdních 80. let a dneška. Což o to, dalo se to čekat. Co se ale čekat nedalo, to je ona nesourodá dualita reprezentovaná už dvojím významem obsaženým v názvu - Lóve - jednak romantika, jednak gangsta. Ve výsledku divný koktejl. Tyhle dva žánry prostě nejdou dohromady. Navíc je celá zápletka (hlavně ke konci) přitažená za vlasy. A schematismů je tu opravdu moc. Pak tu je ještě formální stránka filmu - Jakub Kroner by chtěl být moc slovenský Guy Ritchie, ale je spíš takový lepší Tomáš Magnusek. Těžko uvěřit hercům, když jejich herectví často působí tak amatérsky, těžko uvěřit romantické lince filmu, když si režisér v rozhodujících pasážích vypomůže přehnaně patetickou hudbou, těžko uvěřit výchovnému konci atd. atd. Nápad s průmyslovou kamerou či zobrazením scény coby počítačové hry už byl jindy a jinde použit xkrát a Lóve nepřináší ani nový a originální kontext jeho použití. Každopádně to úplně špatný film není, ocenění zaslouží hlavně odvaha točit cíleně pro mladé, i když příště by to chtělo nějaký hlubší koncept. Stačilo by třeba jen vypreparovat tu romantickou dějovou linii, gansterka jde panu Kronerovi zjevně o level líp... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $637,750▐ Amatérska čvachta, v amatérskom TV prevedení, kde uši neustále píli kvantum nadávok a sedliacke vyjadrovanie, celé zasadené do úžasného prostredia Bratislavy, polovica "hercov" ani nevie čo má hrať, hlavne Tina je čistý otras, prvá polovica príbehu samá prázdnota, v tej druhej to troška neberie kontúry ale ináč suchopárny nepodarok, kde sa dá pozerať len na milú tváričku Kristíny Svarinskej a zopár milo usušnených scénok ale aj tie len schématicky okopírované z iných filmov. /10%/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Za prvých osem týždňov premietania v slovenských kinách videlo film 107 000 divákov. To zo snímky robí rekordéra na domácej scéne. (toi-toi)
  • Finálny záber filmu bol aj posledným záberom natáčania a nakrútil sa na minútu presne podľa plánu, kedy mala byť snímka hotová. (-ondro-)

Reklama

Reklama