foto

Jakub Kroner

  • nar. 1987
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jakub Kroner zaznamenal nečekaný a mimořádný úspěch ve slovenských kinech už v roce 2007 se svým debutem Bratislavafilm, který navštívilo 70 000 diváků.

Svůj první celovečerní film, hraný dokument, začal točit ve věku osmnácti let jako nízkorozpočtový studentský filmový příběh a na Slovensku zaznamenal větší úspěch než většina české a slovenské filmové produkce. Je absolventem Střední průmyslové školy animované tvorby a bakalářského stupně Ateliéru animované tvorby FTF VŠMU v Bratislavě. Od dětství se věnuje animaci a kreslení komiksů, hrál ve filmu, působil v dabingu, v patnácti natočil svůj první krátkometrážní film.

Filmem Love naplnil ve slovenských kinech očekávání filmového hitu a okamžitě snímek se zařadil k vůbec nejnavštěvovanějším filmům na Slovensku po roce 1990. Love vidělo na Slovensku už přes 100 000 diváků a jeho návštěvnost stále stoupá.V současné době dokončuje tento mladý režisér animovaný sitkom pro dospělé, který bude vysílat už letos v zimě TV JOJ.

Zdroj: Falcon

Režijní filmografie

2015 LokalFilmis
2011 Lokal TV (TV seriál)
Love
2010 Hvezdár (studentský film)
2009 Bratislavafilm
2006 Čo nás spája

Hudební videoklipy

2014 Druhá Strana - Všetko sa ti... (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

2015 LokalFilmis
2011 Lokal TV (TV seriál)
Love

Herecká filmografie

2015 LokalFilmis
2009 Bratislavafilm
1997 Amálka, ja sa zbláznim! (TV film)

TV pořady

2014 Festivalové minúty ARTFILM (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace