Reklama

Reklama

Nebezpečná identita

(seriál)
USA, (2011–2012), 14 h 41 min (Minutáž: 40–41 min)

Hrají:

Sarah Michelle Gellar, Ioan Gruffudd, Kristoffer Polaha, Nestor Carbonell, Mike Colter, Tara Summers, Zoey Deutch, Jaime Murray, Kristen Kerr (více)
(další profese)

Epizody(22)

Kvůli tragédii v minulosti vyrostly dvě sestry - dvojčata Bridget a Siobhan odděleně. Bridget má život plný problémů. A tak, když její sestra Siobhan, která si žije s manželem v luxusu, nečekaně zmizí, využije příležitost a převezme její identitu. Jenže brzy zjistí, že ani sestra nemá na růžích ustláno a její život je plný nebezpečí... (TV Nova)

(více)

Recenze (102)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

"Kvůli nízké sledovanosti autoři seriálu zůstali jen u první série." Hrozná, ale fakt hrozná škoda! Takový průměrný seriál, ale vlastně naprosto typický pro americkou televizní produkci, jen k nám se to tolik nedostává. Ústřední zápletka a vůbec celý děj je vlastně velmi podobný tomu, co Vám nabídne i velká řada všelijakých telenovel. Jenže tady přesně vidíte, co těmhle pofiderním pořadům chybí - peníze a herci. Prostý až absurdní děj je tady povýšen na snad až mistrovskou úroveň. V hlavní roli exceluje "moje" Sarah Michelle Gellar, co víc si přát, která má svůj herecký styl, který vtiskne do každé svojí role, takže pokud vám to nesedne, tak jinde to s ní nebude lepší. Dovolím si i říct, že to stojí a padá na jejích hereckých kvalitách. Kde to lze, tam to uhraje a pozvedne, ale bez ní si to nedokáži ani představit (taky bych to ani neobjevil). Něco podobného platí o Andrewovi v podání Ioana Gruffudda, který zase hraje skvěle, jen co to jde. Často je to fakt super, když se děj soustředí na jakoby Shibban a snaží se řešit tu její složitou situaci, obzvláště houstne-li napětí z jejího převzetí identity. Jenže když se tvůrci pro změnu zaměřují na ostatní postavy, převážně to teda platí na další ženské hrdinky, tak to zoufale nefunguje. Ten hlavní příběh je fakt super, za něj bych se nebál střelit plný počet, ale okolo je hrozně moc vaty. Právě tahle vata je často plná klišé a velké snahy překvapit/potupit diváka. Ačkoli si myslím, že první půle funguje daleko lépe a líbí se mi tam i ta gradace, tak vůbec nebyla nouze o moji pozornost. Navíc musím ocenit i mimořádně dobrý playlist, opět tohle nesedne každému.. Se závěrem zůstává pořád hodně otázek, které by v pohodě vyřešily dvě dotočené epizody, jaká škoda! 75% ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Perfektný seriál, mám ho pozretý minimálne tri razy a nemôžem uveriť tomu, že v ňom nepokračovali. Dej sa postupne prehlbuje, nenudí, neustále sa na scéne objavuje niekto nový a každá odpoveď na otázku prináša pár nových otázok, čo skvelo ťahá človeka do deja. Mimo toho, že Sarah Michelle Gellar je moja top najobľúbenejšia herečka, sa mi seriál veľmi páčil aj hlavne pre zaujímavo vyobrazené charaktery postáv, a myšlienka dvojičky preberajúcej miesto svojej sestry, pričom neviem nič o tej druhej často otvára aj priestor pre humorné situácie čo občas odľahčilo atmosféru. SMG je neuveriteľná v tomto seriáli, krásna, pôvabná, perfektná herečka s obrovským talentom! ()

Reklama

Loooki 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica série vynikajúca hej treba pretrpieť strašný pilot. Midseason ma iba primälo pokračovať v tom ďalej. Je pravdou, že mi na to stačila aj SMG. Predposledná časť sa mi už zdala riadne pritiahnutá za vlasy a finále I. série (celého seriálu) ma u(s)pokojilo, aj keď si to zaslúžilo poriadny súrodenecký fight! ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli se slusi hodnotit serial na zaklade pilotu, ale koukam, ze tady to tak funguje, tak proc ne. Pilot byl opravdu dobrej a libilo se mi, ze hned od zacatku ma dej spad a ma naslapnuto na solidni drama bez vyraznejch klise. Sarah se do role vyborne hodi, vzdycky ji sedly role "mucitelky" kde se mohla vytahnout s pochmurnym vyrazem (Veronica decides to die, The Air i breathe). Takze ja se jenom tesim na dalsi dily a uvidime co nam predhodej. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Po 11 dílech to vzdávám. Problémy se neřeší, komplikace se vrší, všichni mají 5 pytlů tajemství a problémů, všichni mluví plačtivým a nebo drsným tónem a minimálně 80% děje, je plný odbočujících scén, které z hlavní dějovou linkou mají pramálo společného. Prvních pár dílů bylo dobrých, ale pak to spadlo do stylu telenovel, kdy se řeší vztahy s tím a tamtím, nebo kdo je tamten a proč se chová tak jak se chová, a tak dále a dále a dále a dále ................ ()

Galerie (109)

Zajímavosti (13)

  • Jména postav Sarah Michelle Gellar, Bridget a Siobhan, jsou obě irského původu a obě jsou variantami jména Joan, které v překladu znamená "Bůh je dobrý". (Fevas)
  • Aby diváci lépe rozeznali, které dvojče Sarah Michelle Gellar právě hraje, jsou používány různé typy účesů. Siobhan má vlasy většinou v drdolu, zatímco Bridget je nosí rozpuštěné. (Fevas)
  • Siobhanini přátelé často zkracují její jméno na "Siobh", vyslovováno "Shiv", které je také slangovým výrazem pro provizorní nůž nebo zbraň, které se používají ve vězení. (Fevas)

Reklama

Reklama