Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

uiu 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na další duchařinku typu Záhada Blair Witch a dočkala jsem se totální nudařiny. Dva sourozenci chtějí natočit něco o dívce, o které traduje legenda, že se zjevuje v místním lese. Natáčí tedy každý krok, což po půl hodině stopáže o ničem začne hodně vadit. Pak se konečně začne něco dít (v hlavní roli pes), jenže pak se zase nic neděje. Když nakonci lítají s kamerama po lese, čekáte, kdy konečně přijde lekačka, bubák nebo jakýkoliv náznak strachu pro diváka, jenže toho se nedočkáte. Úplný závěr filmu má přetočit zápletku, nejspíš šokovat diváka, pro mě nelogické, zbytečné a hloupé. (SPOILER: Schyzofrenní vražedná žena má šťastné manželství a 3 děti) PS: Dvakrát jsem musela stlumovat zvuk, protože ječení a pištění hlavní hrdinky bylo nesnesitelné. Nevadí mi, když se v hororu ječí, dodává to na atmosféře, ale tohle bylo vážně moc a ještě k tomu naprosto zbytečné, tedy ve chvílích, kdy nám kamera neukázala, proč ječí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že dobré, ale napodiv nie až také zlé ako som podľa tunajších maximálne negatívnych ohlasoch čakal. Áno, Atrocious je ďalší zbytočný prírastok do „found footage“, ktorý sa ani len nesnaží byť o niečo nápaditejší. Úvod je zbytočne zdĺhavý a ničím zaujímavý, obsahuje doslovne jeden znepokojacejší záber (na záhadnú postavu v labyrinte / smrť psa vážne nepočítam – pardon za významný spoiler ohľadom dejového zvratu :). Behanie po akomsi kríkmi zarastenom labyrinte diváka do vytrženie určite nedostane, pripomína kvázi variáciu na Blair Witch a navyše sa postavy chovajú dosť nelogicky. Čo však drží Atrocious aspoň vo vodách priemeru na jedno pozretie je jeho záver a skromná stopáž. Pri 70 minútach nie je taký problém vytrpieť „úvod“, pretože asi 15 minútové záverečné pobehovanie po labyrinte a (hlavne) následne v dome má konečne tú správnu znepokojujúcu atmosféru a dovolím si tvrdiť, že dobre pracuje aj so strachom (pokiaľ má divák správne podmienky – sám, v noci, dobré ozvučenie). Nastupuje aj pár krvavých záberov, strach o postavy a konečne je možné hovoriť o horore. Samotné zakončenie sa snaží dať dianiu aký taký zmysel – žiaden významný, ale na poli „found footage“ sa snaha o aké také „logické“ (tie úvodzovky sú schválne) objasnenie cení. V porovnaní s chabou konkurenciu (Grave Encouters, Evidence, Emergo atď) opäť nič nové, ale tých pár hviezdičiek si to zaslúži. CELKOVO: 2,5* ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílenost brutální sama o sobě strach šel nejvíc s labyrintu no já bych tam v noci nevlezl ani za boha. začátek je takový že hodně čekáte co kde a jak bude ale pak to začne akce strach a co přijde vás provádí zbytek filmu a konec aspoň pro mně hodně brutální takový jsem nečekal. Prostě šílenost tenhle sním hodně zajímavý a vydařený. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli už jsem se smiřoval s tím, že ti dva mlaďoši budou pobíhat tím debilním zeleným labyrintem až do titulků. Na Atrocious jsem byl velmi zvědavý, bohužel se z něj vyklubal podprůměrný film. Naštěstí je alespoň profesionálněji zvládnutý než nedávný opruz The Tunnel. Dlouhá noční sekvence, v níž není vidět nic jiného než křoví, mě nicméně naštvala jako dlouho nic. Úplný závěr ujde. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atrocious je další "blairwitchskou" variací, tentokrát z prostředí obrovské zahrady připomínající labyrint a starého domu s pochmurnou minulostí. Tenhle španělský projekt mi však vůbec nepřišel tak zlý, jak se zde často píše. Nudí jenom ve své první půlce, což se při stopáži 70 minut dá v pohodě zkousnout. Pak se film ale rázem zlomí a snaží se diváka děsit nočními sekvencemi, kde člověk netuší, co se vlastně děje. Stále žádná bomba, jenže posledních 15 minut rozhodlo. Nepříjemný závěr, kdy se mi stahovala řiťka, se hodně povedl, i když bystřejší divák bude už zřejmě tušit, která bije. Celkem krvavý, místy děsivý horor bych už jen díky tomu řadil k tomu povedenějšímu, co se za poslední 3 roky v tomhle subžánru objevilo. Všechny ty Paranormální aktivity mě totiž zcela míjejí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama