Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁSLEDUJÍCÍ FILM POPISUJE UDÁLOSTI, KTERÉ SE STALI V ŘÍJNU 2007..... /// Jestli vás nezajímá, jak Australská vláda bude řešit nedostatek vody, třeba budete zvědaví, jaký tam točí dokumentární horory. Aby bylo jasno - ruce se jim třesou jako jinejm, děj osvěžují (?) záběry z průmyslových kamer a melou kolem toho strašný hadry. Tam dole je to překvapivě celý černý (v tunelu) a jelikož se tam ztrácej houmlesáci, čeká to i filmaře. JE TO NAŠE PRÁCE, NAFILMOVAT TO, KLÁST OTÁZKY. A tak chodí, běhaj, jsou zadejchaní, vyděšení a mají svoji příšeru. Pro mě je to ale jen parta pobíhajících lidí, která chce bejt za každou cenu ,,in“. Když Australani v tunelu, tak Hill 60. Když mystifikace, tak Čtvrtý druh. Když dokument, tak normální. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem bezdomovec a začali se mi ztrácet spolubydlící. 2.) Doktor mi doporučil (třesoucím hlasem) sledovat třesoucí věci. 3.) Filmaři, kteří riskují život a točí i s prasklou čočkou musí bejt hustý! /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vezměme to popořadě… Na fakt, že u těchto pseudoreálných hororů začátek většinou nudí, jsem si zvykl. Na fakt, že nic neuvidíme jasně (monstrum se podaří zachytit jen na jednom frameu), taky. Ale The Tunnel je ještě hloupější a co je důležitější, mnohem méně zábavnější (rozuměj, postrádá hororovou atmosféru) než ostatní tyhle výstřelky poslední doby. Pro srovnání - Grave Encounters - i když byl tento snímek občas k smíchu a ve druhé polovině nefungovalo prakticky nic, tak si stále pamatuju na první, opravdu skvělou první půlku filmu. Ale zde, bohužel, nic takového není. Vše odhadnete dávno předtím, než se to stane, lekačky jsou hodně očekávané a nefungují a celé mi to přišlo, jako by tvůrci měli v plánu ještě pokračování… Naprosto zbytečný příspěvek do skupiny hororů "podle totálně stoprocentně husté skutečné události". 40 % za občasný náznak alespoň nějaké té atmosféry či pokusu o ni. Zbytek zahodit, nejlépe do nějakého (ne)opuštěného tunelu a zapomenout, že tam něco je… ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu mam rad, a 4 roky po Navrat do krvave Laguny vznikol tento sympaticky horor. A mne to zase k spokojnosti netreba vela : podzemne tunely pod Sydney mi napriklad dostatocne stacia. Plus ked sa pripocita ten mrazivy neprijemny pocit, ze novinari hladaju pribeh, ale niekto/nieco si ich najde samo. 70 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle found footage trpí na nezajímavé postavy, takže úvodní seznamovací půlhodinka je pěkně nezáživná. Jakmile se ale vleze do tunelů, je to překvapivě velmi dobře budované a strach se nevytrácí ani při face 2 face střetnutí. Jinak je to klasický found footage s tím dobrým a i tím špatným, co tenhle žánr přináší. V rámci žánru to není nic nového, ale řemeslo je to, nejen s ohledem na nízký crowdfundingem financovaný budget, velmi dobré. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)

Reklama

Reklama