Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 2
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (104)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak tvůrci do "pouhých" deseti dílů dokázali vecpat zápletekco by jiným seriálům stačily tak na 10 řad. Občas to působilo, že to tak dělají s naprostým úmyslem nadnést se nad původní díly. Každopádně i přes to se z toho stal poměrně bizardní, ale zábavný návrat, který určitě stálo za to vidět. J.R. definitivně stále úžasně slizký sympaťák - junior se zatím tváří jako jako solidní nástupce. Uvidíme jak se s tím vypořadá po smrti Hagmana druhá řada. Nejlepší díl: 1x09 - Family Business ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo mi 5 minut prvního dílu této doprzněné série, abych si udělal jasno. Pokud scénáristé považovali za cílovou skupinu na sledování 13-leté max. 15-leté teen "debílky", tak udělali terno. Ale podle mě se zatraceně sekli. Původní sérii totiž - IMHO - tato věková kategorie jistojistě nesledovala. Přehmat jak prase !!! ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První řada: Je očividné, že první řada slouží jen jako takové preview k vlastnímu "Dallasovskému ději". Představují se postavy, vytváří se zápletky, založí se nová rodinná firma, o kterou se budou moc zase prát, apod. Co se týče postav, tak si myslím, že syny původních synů vytvarovali dobře tak, aby nebyli nudní, ale zároveň zas jednoduše nepřevzali vše od svých otců (Christopher je takový horkohlavější Bobby, John Ross je zase na vážkách, zda být hodný jako Bobby, nebo zlý jako J.R., ale podoba J.R. nakonec přece jen zvítězí). Co je špatné, tak že na hlavní postavy vybrali strašně podobné typy herců, vystylovaní modelové, což působí strašně nereálně. Kvalita dílů lehce kolísá, celkově ale 4 hvězdy. Jsem rád, že se toho tvůrci nezhostili jako ti, co dělali remake na 21 Jump Street, který s původním seriálem neměl prakticky nic společného. Druhá řada: Tvůrci se velice dobře zhostili nečekaného úmrtí Larryho Hagmana. To patrně urychlilo několik věcí - John Ross se z dílu na díl stal hlavním padouchem a druhá řada měla veliké finále. Celkově si seriál pořád drží stejnou úroveň, takže stále 4*. Třetí řada: Začínám rozpoznávat "ságovité" psaní - začínají se vracet postavy, přidávat vlastnosti jednotlivých postav a stávají se premrštěné události. Sem to asi plynulo (přece jen je to Dallas), ale nic moc. Lepší 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je nemožné, že nový Dallas po takové klasické slátanině, jakou byl ten starý, přišel s něčím dívatelným a normálním. Opravdu jsem byl skeptik, když jsem si jen vzpomenul na šílené Bobbyho kudrny a J.Rovu sexuální posedlost, ačkoliv se v seriálu dohrabal s ženou akorát tak maximálně zakrytý pod dekou až po krk. Pytlovina to byla šílená a dokonce ji Nova vysílala v hlavním čase. Když se seriál s torzem původních postav po mnoha letech vrátil, už jsem na něj hodit oko nechtěl. Jenže dostal jsem to k zhodnocení a totálně znechucen sledovat naftaře, mně přišlo i těch 45 minut, co jedna epizoda z osmi trvá, poměrně dost. Jenže slátanost se odbourala, přibyly nové a sympatické postavy, respektive potomci slavné dynastie Ewingů, realizace se ujal schopný režisér a na světe je velmi snesitelný nástupce původního legendárního maratonu o mamonu, intrikách, ropě a boji o moc. No zase až taková bomba to není, to zase jsem se až tak nebavil, abychom si rozuměli, ale po předchozím martyriu s Bobbyho kudrnami, je i "džejárovo" výří obočí snesitelné. A je zajímavé sledovat, jak postavy za tu drahnou dobu zestárly a které z nich jsou zachovalé a které naopak. A Southfork zase ožívá. Potomci slavného rodu Ewingů ho nenechají padnout. Jordana Brewster byla píchatelná jako vždy. 40% ()

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Po závěrečném, desátém dílu 1. série mohu říct, že si seriál zachoval úroveň a hlavně je důstojným pokračováním seriálu původního. Herci z původní série jsou skvělí, bez nich by seriál neměl šanci. A J.R. je prostě J.R. jako byl vždy. Druhá série byla právě odsouhlasena, takže se těšme na další díly. ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Všem postavám, které se objevily již v předchozích řadách, se při dabingovém obsazení ponechali původní dabéři. Výjimkou je pouze J. R. Erwing (Larry Hagman), jehož původní dabér Karel Jánský podlehl 12. 4. 2011 těžké nemoci a nahradil jej tak Vladimír Brabec. (funhouse)
  • Brenda Strong (Ann Ewing), Josh Henderson (John Ross Ewing) a Jesse Metcalfe (Christopher Ewing) si zahrali už v seriáli Zúfalé manželky (od r. 2004), napriek tomu sa v ňom Henderson a Metcalfe neobjavili v spoločnej scéne. (m.a.t.o.)
  • Bobby Ewing (Patrick Duffy) zjistí v nové řadě že má rakovinu žaludku, ale ve skutečnosti se s rakovinou krku během natáčení potýkal Larry Hagman, který tuto skutečnost zjistil jen pár dní před začátkem natáčení. (Endiiska)

Reklama

Reklama