Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

tron 

všechny recenze uživatele

Taká "found footage klasika", čiže: arogantné postavy vydávajúce sa do hrôzostrašného prostredia, ktorému sa smejú, potom čudné zvuky, tiene a ľakačky, potom horor, utekanie tmou a nočnými chodbami, nič nie je vidno, kamera sa trasie, potom padne na zem a záverečné titulky. Každopádne, prostredie bývalej psychiatrie má niečo do seba, je to v podstate absolútne dokonalé prostredie pre horor, či už filmový alebo literárny. Práve silná atmosféra a pár príjemne nepríjemných scén snímku povyšujú na ľahký "kamerový" nadpriemer. Dvojka sa už až tak nevydarila. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters jsou zaručeně lepší, než nějaké Paranormal activity (tím myslím první dva díly, trojka je povedená), ale na horory typu Záhada Blair Witch nebo REC určitě nemají. Found footage filmů v poslední době pořád přibývá, ale tento je aspoň vcelku povedený. Škoda, že je zde ten pomalý rozjezd a pár hluchých míst, avšak lekačky docela fungují (nic extra, ale ujdou) a i postavy jsou v pohodě. Tři hvězdy jsou myslím přesné. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Další horor do sbírky found footage. Tentokrát s lepší kamerou než měl třeba V/H/S. Labyrint v budově je dobrý nápad, ale ostatní prvky - velké klišé. Jedna lekačka (ruka ve dveřích za dívkou), průměrné triky a nulová atmosféra. Na konci je to už dost přitáhnuté za vlasy. Čekal jsem víc. Pokud by tenhle projekt dostali do rukou Joost s Schulmanem rozhodně by to byl jiný šálek kávy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako horor to není zpracované nejhůř. Má to atmosféru a dokáže to diváka pěkně vyděsit (za správných podmínek). Po stránce děje je to však takové prvoplánové a po vtipném začátku parodizujícím všemožné duchářské reality show je to jen sbírka lekaček a vřeštění z první osoby, která v poslední třetině začíná docela výrazně nudit. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)

Reklama

Reklama