Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Už jsem zakopla o několik pokusů hrát si na Tarantina, jenže prakticky vždy to dopadlo špatně. Nejinak je tomu i v tomto případě. Pár krásně černohumorných momentů nemůže zakrýt roztříštěnost jednotlivých povídek a především jejich propojení. Výtečná je westernově laděná scéna před první volbou holičství. Kramerovi chyběl dostatek odvahy, aby předvedl práci s řemdichem, vystačil si s rybářskými pruty. A podobně nedotažených je ve filmu více věcí. Jediné, co mě po celou dobu zajímalo, jsem se nedozvěděla. Co vlastně v královském kabrioletu smrdí? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy i filmaře, kteří se nebojí jít do stylu "Pulp Fiction" a snaží se téhle kultovní pecce nějak aspoň přiblížit a Kramerovi se to málem povedlo, jenže to by nesměl posrat konec a jako že tady ho posral úplně na plný pecky.První dvě povídky jsou totiž něco jako zjevení.První s výtečným Walkerem (buď mu země lehká) je solidní, ovšem druhá s Mattem Dillionem je naprosto famózní, strhující a emočně naprosto úžasná.On se snad pro tyhle role narodil.Druhá povídka nasadila laťku opravdu hodně vysoko a já v tu chvíli byl na jasných 5* a užíval sem si překvapivý nášlap.....jenže Kramer se zbláznil a poslední povídkou všechno zničil.Nejen že povídka se samotný Fraserem se sem vůbec koncepčně nehodila, ona byla i trapná a zoufale nudná a úplný konec s Woodem vlastně degradoval i povídku druhou a já vlastně moc nepochopil, Jak si Kramer kurva může dovolit ho tam dát, když se s ním snad Matt jasně vypořádal.Přesně ten typ filmu, který celou stopáž sledujete s nadšením, nad skvěle vypointovanými dialogy a dokonalými hereckými výkony, aby vás na konci nasral a zkazil vám náladu.Všem doporučuju sledovat do konce druhé povídky, film si užijete a o nic podstatného nepříjdete a ješte nebudete nasraní.Škoda, další Pulp se nekoná a zatím jediný, kdo se mu tak výrazně přiblížil je Černý Čtvrtek a Pawn Shop Chronicles zůstane v dlouhé řadě marných, leč snaživých pokusů a já být Kramer, konec přetočím....protože si sám vlastní chybou zprznil téměř kultovní dílo.65%. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

To byla zas jednou nárazovka. A fakt, že vcelku povedená. Možná bych přidal víc humoru nebo to celé minimálně udržel na úrovni povídky se zlodějíčkovskými feťáky a šel bych na plný počet. S takovou je to lehce nadprůměrná sbírka povídek, které kraluje Vincent D'Onofrio, jeho zastavárna a povídka o třech feťácích. Upřímně mě pobavil Paul Walker ve své roli. To sem se dusil celou dobu, co byl spolu s ostatními na scéně a snažili se vyhandlovat trochu toho fetu. Elijah Wood mě svou rolí nijak nepřekvapil Už sem si u něho nějak zvykl, že po Frodovi se objevuje v rolích nějakých úchylů nebo vrahů. Thomas Jane svou roličkou pobavil a Brendan Fraser mě svým Elvisem přiváděl k šílenství. Každopádně se tomu ten nápad a propojenost jednotlivých příběhů upřít nedá. 75% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem se rozhodovala mezi čtyřkou a pětkou a nakonec se mé hodnocení vyhouplo směrem nahoru, protože ať už to bylo jakkoliv divné a morbidní, já se zkrátka výborně bavila. Tenhle propletenec navzájem se letmo střetávajících příběhových linií, notně ulítlých postav, násilí, pořádné dávky bizarnosti a výborných, černým humorem prošpikovaných dialogů (mým favoritem je rozhovor dvou feťáků nad tématem rasismu) je prostě natolik originální, že s přehledem nakopává zadky všem letošním komediím, co jsem zatím viděla, i když to asi není podívaná pro každého. A jen tak na okraj, zdá se mi to, nebo si Elijah Wood nějak moc libuje v rolích úchylnejch psychopatů? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Obsah ani nečtěte, zjevně ho zas psal nějakej chytrolín, co film ani neviděl. Kladívkem do zubů by zasloužil, kór pokud rád rybaří. Pawn shop chronicles, pro mě zatraceně příjemný překvápko, který by sedlo jak hrnec na macatou prdel přímo do poličky, v níž se válí Sin City, Grindhouseovky, nebo 11:14 - Zkurvená noc. Tři příběhy z vesnickýho prdelákova, kde je největší ruch asi právě v zastavárně, která si pak ty pošahaný historky letmo poslepovává dohromady v jeden celistvej kousek. Příběhy, kterym tvůrci nezapomněli nasadit pořádný kule, alespoň co se toho druhýho, v němž si Matt Dillon hraje na Bruce Cambella, týče, ten byl jednoznačně mňamózní, ale ani zbytek vyloženě nezaostává a celej film hýří nápady, že musí srdce zaplesat i nejzarytějšímu ignorantovi. V týhle zastavárně prostě najdete cetky, ale cetky, o kterých lze říct, že je jinde neseženete a ke všemu maj grády. 80% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v hlavnom meste amerického štátu Louisiana - v Baton Rouge. (Laslo)
  • Brendan Fraser uzavrel zmluvu s diablom už vo filme Bedazzled (2000). (kacer4)

Reklama

Reklama