Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Symfonie roztomilosti a duhových barev trvající skoro půl druhé hodiny o naučení se ekologičtějšímu smýšlení. Souhlasím, začít se musí u dětí. S čím už nesouhlasím je vaše hodnocení. Je to pohádka a ty bývají naivní a hloupoučké. Mě se to líbilo, ráda bych viděla vyšší hodnocení, aspoň na úrovni 70%. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl šedivý průměr, který hlavně srážely šílené písničky. Děj též nebyl bůhví jaký, ač mi je ekologický podtext sympatický. I humoru zde příliš nebylo a to jej měl nejspíše táhnout samotný Lorax. Jenže tento "fousáč" tu byl jen málo a vlastně na "ekologickou obrodu" neměl vůbec žádný vliv. No prostě slabší průměr a jen 2z5. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se pohybujeme naprosto mimo čas, prostor, realitu a logiku, lze některé bláznivé nesmysly přijmout jakou nutnou součást alegorického příběhu s ekomorálním poselstvím. Lze přehlédnout syndrom davové hysterie, která po vzoru kam vítr, tam plášť agitují tu za jednu věc tu za druhou a ke změně názoru stačí jakési podivné semínko, o němž by vlastně nikdo neměl nic vědět. Lze mávnout rukou nad tím, že celý smysl ekologického boje padá s tím, že hlavní hrdina za stromy nebojuje kvůli přírodě jako takové, ale aby se dostal pod sukni jedné slečny. Lze se pousmát nad tím, že po filmu mohou děti jak stromy bránit vlastním tělem, tak se aktivně pustit do jeho kácení, protože chtějí mít vlastního žlutého Loraxe, který se zjeví až tehdy, když je pokácen strom. Ovšem to, co je na filmu nejhorší, že se hned zkraje dopustí logického lapsu, který nelze ani omluvit jakýmkoliv zjednodušením v rámci pohádky, dětského filmu, animovaného filmu, alegorie atd. Aby se chlapec něco dozvěděl o stromech, musí přinést tři zvláštní předměty. Jedním z nich je velmi starý šnek. Kde ho ale tak jednoduše vzal ve světě tvořeném umělou hmotou, kde by se takový šnek mohl živit maximálně sám sebou? Neodpustitelná chyba, kvůli které je celý zbytek nedůvěryhodný. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Ekologická agitka s animací jako z úspěšnějšího hitu Já, padouch musela děj jinak celkem útlé knížečky podstatně natáhnout. Navzdory mírným otravnostem a faktu, že titulní Lorax je sice ochráncem lesa, ale vlastně nic nesvede, to není taková katastrofa. Záleží na rozpoložení. A na tom, jak moc člověka baví zpívající ryby a srandovní medvíďata. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)
  • Danny Devito propůjčil Loraxovi hlas nejen v angličtině, ale také v španělsky a rusky dabované verzi. (oje)
  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)

Reklama

Reklama