Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Tosim 

všechny recenze uživatele

MĚL JSEM JENOM MULU, VOZÍK A NEODŮVODNITELNÝ SKLON K OPTIMISMU. Tak to potom jo, protože prolog delší vlastního děje a 3D jen kvůli pár efektům sráží hodnocení k průměru. Pár nelogičností se dá odpustit a bavit se od fórku k fórku víceméně dostačuje. Viz Mission Impossible Theme v podání zpívajících ryb. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zajímavý nápad jak zpracovat aktuální (a dlouhodobý) problém s udržitelným rozvojem a celkově i ekologií. Je znát, že to dělali tvůrci "Já Padouch" - tam byli žlutí Minioni, v Loraxovi máme cool rybky a medvědy. Také se musím přiznat, že asi jako u jednoho z mála (možná jediného) filmu mi tam nevadilo proložení zpěvem. Takřka pokaždé mě to u filmu irituje a ruší, ale tady to bylo celkem šetrně přidáno. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekologický animovaný muzikál se Zacem Efronem v jedné z hlavních rolí. Stromy nejsou stromy, ale vypadají jako vlasaté lízátko a Zac Efron... to je kapitola sama o sobě. Postava Loraxe mi přišla pro děti nesrozumitelná, pro dospělé zase nepropracovaná, plochá: "Já jsem ekologický bůh" Písničky - snad to bude českým dabingem - byly naprosto strašné, zvířátka i lidi jak přes kopírák. Velmi slabý animák. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lorax je celkem fajnová aktivistická pohádka, která v některých ohledech připomíná jiné novodobé pohádky, jako třeba padáním do propastí s nejistým koncem a plno nástrah, ze kterých se pokaždé vybruslí, a která se snaží zaujmout spoustou vtipných momentek. Bohužel já mám strašně nerad, když se někde zpívá a tady se zpívalo docela často, hned od začátku a u toho se prostě nudím, protože to je vlastně o ničem a jen se honí čas. Kde jsou ty časy krásných příběhů alá Karkulka, nebo Shěnurka, kterými nás krmili téměř každou noc? Z tohodle děcka zblbnou hodně rychle. Už asi došly nápady, tak se vymýšlí zvláštní kravinky, které malí jedinci nepochopí a má jen dítě odklidit na hodinku pryč, aby si rodič odpočinul. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)
  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)

Reklama

Reklama