Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak se nekoná, Grejv Inkauntrs ale stejně utrpěli od svého vrstevníka těžké ká ó, jelikož australští tvůrci projevili o něco více cílevědomosti i sebevědomí. Slušně odvedená žánrová práce, nic víc, nic míň. Jinak všimli jste si, že nás čeká ještě přinejmenším Paranormal Activity 3 a Apollo 18? Handycam je roku 2011 v kurzu... edit 2015 Found footage dosáhl v početnosti statusu epidemie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco úžasného tohle jsem přesně hledal a na toto jsem čekal užasna práce s kamerou prostředí nahání strach podle mně jeden s nejpovedenějších hororu točený kamerou ( viz. Paranormal Activity atd.) tady k tomu nemám co vytknout jsem nadmíru spokojeny dlouho jsem se nebal jako tet drásali my nervy strachy protože tohle mně děsilo hodně. Filmy točen kamerou jsou pro mně vždycky něčím víc a zvlášť když jeto o duchách a když jsi čtu komentáře a různé narážky celkem to neřeším každý vždycky má nějaký názor. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bezďáci, bezďáci, neváhejte, vylezte z díry ven. S Tunnelem dále čas neztrácejte, venku je krásný den!" Akordy viz písnička "Žížaly" od Ivana Mládka. Hodnocení viz Blair Witch, čili jedna hvězda. Pseudodokumentární bubu styl s třesoucí se kamerou, kdy je vidět kulový a ani to kulový není vidět pořádně, mě už od roku 1999 způsoboval vyrážku a záchvaty padoucnice. Zde navíc inovováno o spoilery, čili prostřihy na vyprávění přeživších, asi aby se útlocitný divák nebál zbytečně moc. Těšil jsem se na kulinářský zážitek, včetně pár sežraných bezďáků, bohužel nezakopl ani o jednoho. Ta jedna hvězda je z nostalgie - kdysi za komančů jsem rok pracoval v Metrostavu Praha a občas jsme se s kámošem v pátek (víkend na krku, před polednem na staveništi už ani noha :-)) courali tunely pod městem a objevovali hotové bludiště. Spoustu odboček do zatím nevybavených protiatomových bunkrů pro papaláše, do vojenské podzemní nemocnice a bůhví čeho ještě. Hodiny a hodiny courání. Pak jsem i pár let fáral na šachtě. Ostravsko, důl ČSM-jih, páté patro, 900m pod zemí. Celkem 150 km chodeb. Překopy trochu osvětlené, zbylé štoly ponořené do tmy. Takže sorry, "nejzákladnější druh lidskýho strachu, ze tmy a z neznáma" (© Bloody13) prostě neznám. Bojím se jenom klaunů a echt blbejch filmů, který žerou čas. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První hodinu "budování napětí" a seznamování s týmem (který si zasloužil, jak nakonec dopadl) jsem se strašně těšil, že to konečně bude film, ve kterém v děsuplné atmosféře postupně požírá adepty Darwinovy ceny velké, zmutované, krvežíznivé morče. Ale bohužel jsem se zase nedočkal. Subjektivně mi z řady důvodů, které se tak hezky poskládaly k sobě, přišla tahle tisící vykrádačka blérwič lacinosti jako zatím nejhorší, kterou jsem viděl. Zejména kvůli naprosté necharismatičnosti herců a hlavního bubáčka. A korunu tomu dodala nefungující myšlenka prostřihů rozhovory (hodně kazily atmosféru) a trvání na tom, že jde o autentické záběry a nikoli herce. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama