Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby som mal hodnotiť poster, tak by to bolo za päť. Nechápem, prečo sa každá krajina snaží napodobniť Paranormal Activity, veď tie found footage horory už musia každému prerastať cez hlavu. Tentokrát na to doplatila Austrália. Je to nezaujímavý dokumentárny horor o podzemných tuneloch, v ktorých sa strácajú bezdomovci, a tak sa tam vyberie skupinka novinárov nakrúcať reportáž. Horor obsahuje priame vstupy hlavných postáv do deja, čo ma otravovalo, pretože boli úplne zbytočné, ničím nezaujali a vlastne spoilerovali, lebo tým pádom bolo jasné, kto tam prežije a kto nie. Prvá polhodina bola len ukecaná nuda, samé monológy a interview (musel som použiť rýchloposuv). Potom hlavní hrdinovia vošli do tunelov, ale tá nuda žiaľ pokračovala, akurát s tmou a krikom. Mne už jednoducho nestačí pobehovanie postáv po tmavých interiéroch, a v tomto filme nebolo nič, čo by túto otrepanosť aspoň trochu osviežilo. Tentokrát ešte dám dve hviezdy (čím očividne nadhodnocujem), ale tipujem, že ešte pár takýchto hororov a celý subžáner skončí podobne ako šikmooké napudrované vlasatice - v odpadkových košoch a dávnych spomienkach. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Úvod je opravdu tragickej a měl jsem co dělat, abych Tunnel nevypnul. Poté se naštěstí začne pracovat s nahrávkami a nastupuje standardní strašení vycházející z toho, že někdo stojí ve tmě těsně za vámi, ale vy to zjistíte až po pár minutách, když si prohlédnete nahrávku z kamery vašeho kamaráda. Však už jsme to viděli mnohokrát. Bubu scény se tvůrcům docela povedly, ale oni to preventivně zabili faktem, že od začátku víme kdo přežije. Což je v horroru poměrně odvážná strategie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mystifikační dokumentární horor, který ač není v ničem vlastně originální, tak nepostrádá slušnou dávku napětí, ano hodněkrát viděného, ale nějak mi to vůbec nevadilo, ta temná atmosféra Tunelu mě docela pohltila i přes mírnou retardaci hlavních postav, vědomost kdo bude survivor a samozřejmě roztřesenou ale nikdy neodhozenou kameru :) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak se nekoná, Grejv Inkauntrs ale stejně utrpěli od svého vrstevníka těžké ká ó, jelikož australští tvůrci projevili o něco více cílevědomosti i sebevědomí. Slušně odvedená žánrová práce, nic víc, nic míň. Jinak všimli jste si, že nás čeká ještě přinejmenším Paranormal Activity 3 a Apollo 18? Handycam je roku 2011 v kurzu... edit 2015 Found footage dosáhl v početnosti statusu epidemie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama