Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

messiah 

všechny recenze uživatele

...a tak vznikla legenda - Wallace & Gromit. Výborná plastelínová sci-fi, promakaná do detailů. Zejména pohyby tváře jsou super. Gromit očichávající "sýr" je k sežrání - ťuťák. A Sporáko-sběratelsko-automato-fízlo-robot nemá chybu, to jen díky němu se z příbhu stane nepínavý akční trhák, když začne loupat raketu otvírákem na konezrvy, načež probíhá dramatický start a opuštění měsíce se sýrovými pohořími. Prostě skvělý příběh s legendární animací mistra Parka...ač ne tak dotaženou jako následující příběhy. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tento snímek dává do ruky pádný argument všem popíračům přistání USA na Měsíci, je vidět, že to byla od začátku lež jako věž. Neboť jsem si nevšiml, že by někde Armstrong řekl, že Měsíc je ze sýra, ačkoli by si toho musel rozhodně všimnout. Nebo možná ne... On měl na sobě celou dobu skafandr (zcela zbytečně, jak jsme mohli vidět, člověk tam může vesele běhat i bez něho), takže nemohl nějaký ten krápník ochutnat. Jinak zvláště druhá půlka filmu byla naprosto geniální, zvláště díky měsíčnímu policistovi, patrně pouhou náhodou ztvárněného do podoby trouby. ()

Reklama

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak si holohlavý neonacistický prznitel zvířat (a příležitostný milovník čaje, sušenek a sýra) se svým věrným psím mrdoparťákem ve své podomácku stlučené kosmické lodi zaletí na sýrové orgie. Málem dojde k přeříznutí neochotného čokla (málem! - za to dvě hvězdy dolů:( ), a tak musí na řadu přijít čurákosavý stroj, který skinheada řádně vydojí a obdaruje jej na rozloučenou mohutným megadildem, které plastelínové trenky natrhne raz dva. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Ten konec jsem teda nečekal. :-) Moje první zkušenost s Wallacem a Gromitem a velmi příjemné překvapení. Množství malých, ale sakra vtipných scén (namátkou krysi ve sklepě nebo scéna s míčem), sympatický dabing (v originále samozřejmě) a smysl pro detail – všimněte si, co všechno nenajdete v interiéru rakety. ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem o tento snímek zavadil až dnes (6.4.2012), kdy jsem projížděl krátkometrážní filmy. Sice jsem už někdy v minulosti některý z dílů viděl, ale nevěnoval jsem mu tolik pozornosti, tak to nyní vynahrazuji a jak je vidět, opravdu to za to stojí. Nejzajímavější na tomto díle je, že jsem zrovna dnes k obědu měl sýr, tak vím, jaké to je, kdyby zrovna nebyl. Hudba skvělá, příběh originální, jen toho humoru mi tam krapet chybělo. Snad se ho v dalších dílech dočkám. 75% (viděno z nahrávky z TV). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)

Reklama

Reklama