Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

kinej 

všechny recenze uživatele

Další skvělá groteska z řady Wallace a Gromit sice není tak geniální jako Wrong Trousers, nebo Curse of Wererabbit, ale pořád je to parádní zábava, nacpaná mě blízkým anglickým humorem. Nemůžu neobdivovat genialitu Nicka Parka. To jak z kousku modelíny dokáže vlastně pomocí jednoduchých tvarů. vyrobit tak úžasné postavičky. Tvůrci se navíc dokáží skvěle pohrát s žánrovým klišé a přetavit jej v tak moc vtipnou podívanou, že si o tom nějaký Shrek může nechat jen zdát. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Park, Bob Baker .. 2Trellíno: Stejný koncept, stejně "otravné" hodnocení :-)) ___ Zajetá příběhová kolej stále dobře funguje a ač je zápletka celkem obyčejná (na Wallace & Gromit), tak very hot propečené finále, které vlastně nabíhá už pár minut po začátku, zvedá koutky úst opět do uspokojené čtyřhvězdičkové polohy. Bezchybná plastelínové preciznost, bezchybně vyjadřovanými emocemi oplývající Gromit a především skvělá režie spojená s hudbou. Třeba jednou Aardman studio odklepne, podobně jako Pixar, i hraný celovečerák - to pak teprve bude thriller. 75%. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Až moc se Nick Park zhlédl v akčních sekvencích, které tak skvěle zakončovali předešlá krátkometrážní díla i celovečerní film - a natočil rovnou jednu dlouhou. Tedy ne, že by mu to nešlo, jen ty pomalé a tiché chvilky mám s W&G přeci jen radši. Ovšem nenápadná a témeř geniální citace scény s bombou z původního Batman filmu z '66 je... no geniální. Škoda, že příběh se víceméně opakuje a půvabnou atmosféru světa, kde se na první straně novin píše o zmizelém stádu ovcí, nahradila přílišná překotnost. V rámci filmografie božského Gromita jen za 4* _____ Mé titulky najdete Z D E ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ještě, že máme Gromita. Ten kluk ušatá svým minimalistickým herectvím zahraje vše a beze slov. A právě jeho procítěný výkon nejvíce táhne zatím poslední eskapády nejvtipnějšího plastelínového dua. Sice poněkud slabší epizoda, ale ono i spojení "slabší Wallace a Gromit" je stále záruka kvality, s jejíž úrovní se může poměřovat opravdu jen málo co. Pokud vůbec něco. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit patří mezi největší "animované" hvězdy současnosti. Nick Park z nich každým filmem dělá vybroušenější a sympatičtější postavy a celý příběh vždy dokáže obalit trochou nostalgie, mnoha odkazů a příjemného nenáročného humoru pro každého. Tento film (opět) dokazuje, že WaG nemají (opět) široko daleko konkurenci. Jsme zvědavý, jak Nick Park dlouho udrží laťku kvality tak vysoko.... Nevím, co bych vytknul a jdu se pobavit znovu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama