Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

wader 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. I větší ptákoviny hodnotím více. Navzdory tomu, že "úlet" je z r. 2000, skoro 10 let jsem o něm jen slyšel a četl a až teď na začátku roku 2010 jsem si plný očekávání splnil přání vidět tenhle legendární animák. A bohužel jsem byl zklamán. Popravdě, já se směju kde čemu, ale tady jsem opravdu mnoho humoru nenašel. A kromě závěrečné části s plánem postavit "Mašinu" to bylo hodně nudné... To je vůbec nejhorší co se vám u filmu může stát: ode všech slyšíte jak je to skvělé a mimořádné atp., a když se na to pak díváte, říkate si jestli jste opravdu tak omezení, nebo jestli je to opravdová blbost.... Bohužel. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Jak se žije slepicím? Někdy velmi krutě, a tak není divu, že se snaží všemožnými prostředky uniknout jisté smrti, kdy by skončily jako náplň do koláče Bohužel žádný z důmyslných nápadů nevychází, takže jejich jedinou nadějí je kohout, který je naučí létat, což u tlustých a nemotorných ( ale hrozně milých ) slepic není nic jednoduchého ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě NEMÁ chybu a v určitých mezích ani konkurenci. Lze jen těžko pochopit, že dva téměř slepé výstřely do tmy (Jak vycvičit draka a Na vlásku) mají tak obludně vysoké hodnocení. Přitom Chicken Run má CO nabídnout snad každému. Primárním GENIÁLNÍM počinem je účast Harryho Gregsona-Williamse a Johna Powella. Duo profláklé ze Shreka natrhne prdel svou nevtíravou, leč údernou hudbou. Více Slepičích úletů! 92% ()

packa 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl jmenovat jednoho tvůrce, který je pro mě zosobněním jistoty že film dopadne skvěle, je to Nick Park. Čeho se jeho geniální ruka dotkne, to se promění v neskutečně krásný briliant, který nejen špičkově zabaví, ale zároveň nadchne dokonalým technickým zpracováním. Slepičí úlet není vyjímkou. Takový gejzír nápadů, fantastických fórů, hlášek, to se jen tak nevidí. Srdeční záležitost! A teď mě napadá, už jsem si film dlouho nepustil, jdu udělat nápravu. Přidejte se taky, neprohloupíte! ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Film podle mého názoru odkazuje na všechny lágry, nejen ty německé pro spojenecké vojáky. Hodí se k němu i jeden starý vtip: V Mikulově (nebo Aši) spolu vyjdou otec se synem na kopec, pohlednou na jih (nebo západ) a syn se ptá: "Tati, kdo je za tím ostnatým drátem?" a otec na to smutně: "No přece my, synku, přece my." https://www.youtube.com/watch?v=oUDCbOVmSdU ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • Na konci roku 2000 vyšla na motivy filmu stejnojmenná hra na PlayStation 1 i na PC. (Marsu88)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama