Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Marius 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých nadšených komentároch som sa na Wallace and Grommit dosť tešil, o to väčšie je však moje sklamanie. Nechápte ma zle, plastelínová animácie je vynikajúca, postavičky dostatočne komické, čo však absentuje je poriadny príbeh. Film má švih v záverečných dvadsiatich minútach, ktoré sú nabité odkazmi na iné filmy a strhujúcou ( nikdy by som neveril, že toto slovo použijem v súvislosti s plastelínou) akciou. Takisto úroveň fórov je v celom filme dosť nevyrovnaná, rozhodne som sa na tom netlamil toľko ako napríklad na Burtonovej Továrni. Záverečný verdikt : Vizuálne pútavý animák s nevyrovnaným dejom a úrovňou humoru. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od ostatnich, z dvojice Wallace a Gromit nejsem hotovej, ale beru je pouze za nadprumerny kratky animaky, takze jsem od filmu cekal neco podobnyho, ale natazeny na 80 minut. Ale nakonec sem byl velmi mile prekvapen. Pribeh na animak nadprumernej, originalni, sviznej, hodne vtipnej a najdou se tu i nejake ty zvraty. Zacatek me dobre naladil a bavil jsem se s drobnejma vyjimkama az do velkolepyho finale. Fakt neuveritelny, co Nick Park zvlad jen s plastelinou. V plasteline nema proste konkurenci. Navic vse podbarvene vybornou sviznou hudbou. Sice momentu kde bych se vylozene zasmal tu je jen par a zhruba ve stejnym pomeru jsou trochu nudne chvile, ale celkove jsem se fakt bavil. Ale Oskara bych dal stejne Mrtve neveste. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pět let Parkovy práce přineslo geniální celovečerní animák, který v roce 2005 prostě nemá konkurenci (Mrtvou nevěstu jsem ještě neviděl). Wallace a Gromita mám opravdu hodně rád a jsem neuvěřitelně šťasten, že se povedlo i další jejich dobrodružství. Snímek je napěchován odkazy a humornými scénkami, originálními charaktery a dokonce i emocemi, které nenajdete v leckterém hollywoodském trháku. Po hudební stránce není co vytknout, po příběhové taktéž ne. Scéna s letadly to nejlepší, co se na poli animovaného filmu doposud objevilo. Přeji Nicku Parkovi hodně štěstí a nadšení do práce... ať nás krmí příběhy W&G i nadále. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dnešní trend animovaných 3D filmů vytváření tvrdé konkurenční prostředí pro tyto tradiční animáky. Na druhé straně je to velká příležitost zaujmout něčím jiným, neokoukaným. A pokud se něco takového navíc podaří v takové kvalitě jako u Wallace a Gromita, vznikne dílo mnohem nezapomenutelnější než jakékoli dílo od Pixaru nebo Disneyho. Humor až nečekaně odvážný, ale ne nijak za hranou. Postavy jsou neskutečně krásně zpracované, a to asi nejlépe u králíčků a králikodlaka. Úvodní scéna naprosto fenomenální a to samé se dá říci i o závěrečném leteckém souboji. Na Wallaceovi je vidět kvalitně odvedená práce a tohle je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej narez. Proc psat nebudu, jen odkazuju vsem, kteri jeste nevideli: DELATE STRASNOU CHYBU!! Rychle ji napravte. I ja sem tuhle chybu strasne dlouho delal, a ted me to mrzi. Nastesti sem si ji uvedomil driv, nez by me to znicilo :-)) 10/10 PS: ale jo, mozna nekdy dopisu to proc. Jen ted opravdu nemam cas.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • I když jsou Aardmani pověstní svou prací s plastelínou, do výroby museli zapojit také počítače. Speciálně vyvinutý program, bez kterého by se nedala vyrobit například mlha či králíci v „králíkovysavači“, ale detailně kopíroval ruční práci, a proto i na CGI postavách vidíme otlaky prstů v plastelíně. (imro)
  • Na konci titulků je upozornění pro ochránce zvířat, že během natáčení tohoto plastelínového filmu žádné zvíře zraněno nebylo. (StevenW.)
  • Číselný kód chránící Gromitův meloun se shoduje s rodným číslem babičky Nicka Parka. (dvd-L)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama