Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 1

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (809)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech se vracíme do vesnice Blp, abychom s našimi staršími hrdiny zažili nová dobrodružství a čelili nové hrozbě. Jak už to u druhých dílů bývá, je tento malinko slabší než ten první, ale skutečně jen o chlup. Opět skvělá technická úroveň a propracované vykreslení postav do nejmenších detailů. Zápletka tohoto pokračování je poněkud méně atraktivní a dialogy mohly býti více promyšleny. Na druhou stranu oceňuji dospělejší přístup scénáristů a dosti zásadní a překvapivá dějová rozuzlení. Věřím, že při některých scénách slabším povahám ukápla i slzička. Celkově jsem spokojen, ač jsem čekal ještě o malinko víc. Ve výsledku to ale dopadlo opět na plný počet hvězd. 90% ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

O pět procent méně než výborná jednička. Ovšem Jak vycvičit draka 2 si stále drží laťku velice vysoko. Za sebe mohu říci: Pixar padl, ať žije Dream Works animation. Občas mi sice tu a tam vadí přemoralizovanost hlavního hrdiny, ale jde o film pro děti, tak toleruji. I když, opravdu jde o film pro děti? Ani s tím se nedá plně souhlasit, což je další pozitivní aspekt filmu. Tvůrci měli koule na to, aby !SPOILER! nechali jednu z důležitých postav zemřít. !KONEC SPOILERU! Takže ve verdiktu je Jak vycvičit draka 2 úctyhodným pokračováním, které dělá čest celé sérii. Draci jsou stále těmi pejsky, kteří pobaví vždy, když se objeví na scéně. Bitevní scény jsou epické a animace všeobecně na perfektní úrovni. Zamrzí jen několik nudnějších pasáží a nemastný, neslaný záporák. I tak si to ale stále zaslouží plný počet hvězd. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák posledních let? Nenechte se vysmát! Překombinovaný patos plný nudy to je. Z příběhové stránky už film bohužel nemá co nabídnout. Poprvé bylo zábavné to ukrývání a objevování nového, ale teď, když už na dracích jezdí všichni, je to...trapné. Tvůrci mimo to opět vsadili všechny karty na roztomilost Bezzubky, ale ta je vesměs okoukaná. Jak jsem z jedničky byla nadšená, tak jsem z dvojky zklamaná. Obávám se, že budu muset použít i slovo píčovina. No jo, už je to tak. Jestli můj zkažený dojem z animáků nenapraví Mimoni, tak se obávám, že už jim budu muset dát vale. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu parádní animák. Líbilo se mi to snad ještě víc než předchozí díl. Animace je opět úžasná. Škyťák i s ostatníma zestárli o 5 let a vydávají se vstříc novým dobrodružstvím. Spolu s draky pořádají závody a žijí pohromadě. Škyťák ale jednoho dne na své výpravě objeví lovce draků, kteří slouží zlému Dragovi. Ten si chce všechny draky podmanit. Taky narazí na svou matku, která drakům pomáhá a stará se o ně. Celá rodina se po dlouhé době znovu shledá. Všichni draci poslouchají svého hodného alfa draka. Poté ale na ně zaútočí Drogo se svou armádou a svým alfou. Škyťák musí spolu s Bezzubkou a svými přáteli ochránit svou vesnici. Nakonec přijme místo náčelníka. "Vystřelte černou ovci!" :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jako zjevení, bavila mě, ale nemam k ní nějaký větší vztah jako k Pixarovkám. Na dvojku jsem neměl žádná očekávání, viděl jsem jen nicneříkající teaser s úplně pozměněným Škytákem. Faktem je, že se jedná o solidní řemeslo s dobrou animací, ovšem trpící ztrátou nějakého puncu zajímavosti. Je to velkolepé, děti to bude bavit, je to dobře natočené, ovšem nevím, jestli jsem jen neměl náladu na animák, ale přišlo mi to takové nuzné, stereotypní až místy nudné. Prostě takové moc předvídatelné, i na Hollywood. Každopádně dvojka sice viditelně kvalitativně nezaostává za jedničkou, ovšem diváci jakoby vycítili, že to taková pecka na kino není a film nemá očekávané výdělky. U Despicable Me bych se divil, u tohoto ne...70% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Podľa oficiálnych stránok filmu je Štikút 182 centimetrov vysoký. Rovnakú výšku má aj Jay Baruchel, ktorý ho nadaboval. (moviereview)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2014 na filmovém festivalu v Cannes. (Varan)
  • Postavy několikrát chodí po sněhu, na kterém po nich nezůstávají žádné stopy. (Lendos)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama