Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nee, tak na tohle se nedá dívat ani jako na oddychovku pro vymytí mozku po zkouškovém. Vojta Dyk s Kryštofem Hádkem při tak ubohém scénáři nemohou imponovat už ani těm nejoddanějším třináctkám, rádobyakční střihy rozhodně ráz příběhu nedodají a takový druh vtípků už bohužel vyčerpal pan Troška ve svém mnohadílném Kameňáku.... Nic nezachraňuje ani dokonale tragický soundtrack či produkčně docela dobře promyšlená propagace. Hvězdička snad jen za tu nadšenou snahu natočit opravdu hustej film.... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Novodobá komunální satira, která moralizuje víc, než by bylo záhodno. Použít k oboustranné kritice prvoplánové postavy, které se nikam neposouvají a nakonec končí všechny v jednom pytli, to na plnohodnotný filmový zážitek rozhodně nestačí. Nakonec jde jen o obšlehnutou základní situaci Revizora bez přidané hodnoty, což dnes už působí zákonitě poněkud zatuchle. Humor zde je tak velejemný, že vlastně o něm nemůže být ani řeč. Znechucení ze strany námětu a jeho rozpracování alespoň vyvažuje kvalitní filmařské zpracování (stačí srovnat se studentskými výplody, jež točí aboslventi filmových škol vyššího věku než Řehořek a je jasné, že se dostáváme o nějakou tu třídu výš), dobré herecké výkony a snaha o určitý styl včetně zajímavých vizuálních nápadů. Film se tím ještě jakžtakž udrží v šedinách českého filmového průměru, ale jistá pachuť z něj zůstane. ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Žádný hit z toho nebude, ale Signál je solidní komedií, kterou řadím do těch světlejších koutů české kinematografie. Scénář není až tak hloupý, naopak je o lidské hlouposti. Mě se to zachycení debility českého národa docela i líbilo. Nečekejte nic sofistikovaného, myslím ale, že ti, co mají alergii na blbost a hrabivost Čecháčků, by se mohli i solidně pobavit. Jo, zaváním to pěkným béčkem, ale cením, že film není nafouknutý hluchými vycpávkami. Je pravda, že mi Eva Josefíková taky nesedla, zejména její pohled vyplašené laně a toporné pokusy o nějaké hraní... Naopak vítám Kateřinu Winterovou! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem teda pěkný brak..Ale jelikož mám ráda obě hlavní postavy, tak jsem se přemluvila se na to podívat.Celkem dobrá přehlídka nekonečné blbosti českého národa...čím větší úplatek,tím líp.Abych dodala něco k postavě Karla Rodena tak mě napadá pouze to,že opět porkačuje ve svých psychicky narušených násilnických chlapech. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je už ČTVRTÝ (!!!) pokus Tomáše Řehořka , zase teda žádný zázrak. Kdyby tu existoval nějaký opravdu talentovaný mladý český režisér, tak řvu ať dají peníze raději jemu (bohužel Kroner je Slovák). Zhruba stejně rozpačité a divně poskládané jako ROming (stejný scenárista a producent). Tomáš Řehořek se umí dokonale přizpůsobit přání investorů, ale sám nemá žádný rukopis. Už víc nechci. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Titulní píseň „Čekám na signál“ nazpíval Vojtěch Dyk ze skupiny Nightwork. (SONY_)
  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)
  • Scenárista Marek Epstein a režisér Tomáš Řehořek se v základní myšlence nechali ovlivnit jinou českou komedii, díky čemuž se v kuloárech snímku přezdívá „Bobule 3“. (Olík)

Reklama

Reklama