Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Blátivá neo-normalizační satira, v níž se odporný rurální nádech Bobulí mísí s pachutí Gogola, v němž je idiot opravdu jen idiotem a smradlavými holinkami Ládi Stroupežnického (od furiantů jsem ušli opravdu kus cesty, ale bohužel zadkem napřed). Za postavu "pravého českého génia", který už ví, že se nedá dělat nic, než chcát na pomník budovatelům, bych rozdával facky... Každým dalším přemýšlením ve mně tenhle film probouzí hluboký pocit morálního hnusu a opovržení (nevím, proč mu dávám tolik, asi proto, že je solidně natočený a i herecky se zuby nehty drží milimetr nad úrovní lokálních splašek). ()

venus 

všechny recenze uživatele

Žádný hit z toho nebude, ale Signál je solidní komedií, kterou řadím do těch světlejších koutů české kinematografie. Scénář není až tak hloupý, naopak je o lidské hlouposti. Mě se to zachycení debility českého národa docela i líbilo. Nečekejte nic sofistikovaného, myslím ale, že ti, co mají alergii na blbost a hrabivost Čecháčků, by se mohli i solidně pobavit. Jo, zaváním to pěkným béčkem, ale cením, že film není nafouknutý hluchými vycpávkami. Je pravda, že mi Eva Josefíková taky nesedla, zejména její pohled vyplašené laně a toporné pokusy o nějaké hraní... Naopak vítám Kateřinu Winterovou! ()

Reklama

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní výtěr z řitního otvoru. Co může být špatně, můžeme přeci udělat ještě hůř. Co nepochopíme, nevadí, jedeme dál, budete mít ještě více, co nechápat. A nakonec to zatřeme obrovskou směsicí nepochopitelných záběrů, aneb je důležité dávat divákovi podměty, které nebudeme rozvíjet, na co, že?? Všichni byste měli mít dostatečnou fantazii na anální sex a prosím k tomu šeptání o fyzice, to mě totiž vždy dokonale zvlhčí. Absolutně top komentáře: Enšpígl, Marigold (nenechte se zmást tak vysokým hodnocením). A nejlepší vlezkoprdelník je samozřejmě... chvilka strpení... Radek99. GRATULUJEME! Doufáme, že chápete, že to není komedie, ale čisté drama. Tak je to smutné. ()

mau 

všechny recenze uživatele

Snímek se někde ve třech čtvrtinách radikálně promění z komedie v drama, přitom tato závěrečná část přinese víc nápadů (motocyklový závod) a v tipů, což je smutné a nepovedené. Poslední půlhodinka zajímavě vykreslí charaktery, prohodí dvěma hlavním aktérům pozice a utlumený Vojtěch Dyk je přijatelnější než ten původní sebevědomý a otravný. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Pane kameramane Sysle,když chci vidět co nejvíc záběrů během deseti sekund, jdu na řetízkovej kolotoč a když chci vidět příběh, jdu na film, víme ? Ono kino není matějská pouť a já už na ty pomatený rychlostřihaný záběry nemám nervy. Chcete si hrát na Američany, Ok, já si zase budu hrát na popeláře a budu se tu babrat s odpadem. Nerad to českýmu filmu dělám, ale pokud si budeme zrovna v tomhle hrát na amíky, tak odpad, odpad a ještě jednou odpad. Navíc tady do toho filmu se ten šílenej střih vůbec nehodil. Tady někdo vzpomíná Formana, no tak v jeho filmech kamera tak krásně volně klouže z postavy na postavu a ne tady, jak když se upevnila kamera na holuba na báni. Ono, ale ani ostatní není až takový terno, film poměrně nešikovně střídá žánry, takže se prostě sedí a čeká se na konec, který je neustále protahovaný, jako kdyby ještě někomu záleželo na tom jak to dopadne. Jako plus vidím herce, Karel Roden je tradiční jistota, Kryštofa Hádka mám za sympťáka a cením si nápadu nechat Menzela, aby se filmem doslova prochcal. Zamzrí, že Bolek Polívka nedostal víc prostoru a do hlavní dívčí role nebyla obsazena Terezka Voříšková nebo Veronika Kubařová, protože ať se na mě slečna Josefíková nezlobí, ale jí bych svoje číslo rozhodně nedával narozdíl od výše uvedených slečen, kterejm bych ho přímu vnucoval. Z toho plyne, že ta romantická část příběhu mě přišla naprosto umělá a nepřirozená Nicméně Evo nic proti, nejhroší je stejně Dyk, na něj už mám alergii a filmy s ním budu ignorovat stejěn jako filmy s Holubovou a Issovou. Dal bych dvě, ale za šílený střih ubírám na odpad. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Scénář Marka Epsteina k tomuto filmu se v roce 2006 umístil na 2. místě v Ceně Sazky o nejlepší dosud nerealizovaný scénář. (Cheeker)
  • Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar. (Lenny09)
  • Snímek měl premiéru ve dvou pražských kinech současně, a tak si diváci v Lucerně museli počkat na delegaci tvůrců přesunující se ze Světozoru. (Olík)

Reklama

Reklama