Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém tohoto filmu je jeho žánrová nevyrovnanost. Nechápu, proč se zde mísí komedie s dramatem. Těšil jsem se na venkovskou komedii (plakát je opravdu zavádějící a dočkal jsem se jen několika vtipných scének a dialogů), ale dostal jsem spíše drama. Z mého zklamání poté vychází nižší hodnocení, než si možná film zaslouží. Mrzí mě to především proto, že dramatická poloha šla autorům vytvořit mnohem lépe, komediální poloha byla spíše křečovitá. Duo Dyk - Hádek funguje lépe právě v dramatické lince. Nevím, zda to bylo záměrem autorů, kteří se obávali, že v dnešní době lidé mají dramat dostatek a že by do kina nepřišli. Když pominu mnoho nelogičností v ději a naprosto přehnanou tupost místních venkovanů, zbytečné natahování děje (Menzelovsko-Hrabalovská idylka opravdu tady vytvořena nebyla), tak postavy jsou celkem pěkně podané (ne tak realistické). Ovšem nechápu, proč autoři zvolili pro dokreslení atmosféry Vysočiny cimbálovku?! Konec už je opravdu trapná křeč, kdy se díky nenáviděnému sousedovi a jeho činu všichni najednou objímají kolem ramen a veselí se... Skvělý je komentář uživatele "Pepinec". ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem ani nikdy neměla v plánu tento film vidět, ale když ho dnes dávali v TV, tak jsem se koukla a musím říct, že mě to hrozně moc překvapilo. Čekala jsem další nudný a hrozný český film a místo toho jsem dostala supr film, u kterého jsem se nenudila ani vteřinu. Kryštofa Hádka mám hodně ráda a když jsem zjistila, že do jedné z rolí byla obsazena i Eva Josefíková, tak jsem se na to musela podívat. Eva mě hodně zaujala už ve filmu Probudím se včera a tady potvrdila, že hrát umí. Takže nečekaně dávám 75%. A určitě jsem to neviděla naposledy. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno tento film jsem si pustil jen kvuli písničce kterou furt dokola hráli v rádiu a mě se vryla do hlavy. Měl jsem furt to nutkání si to pustit. Výsledek naprosto špatný film který neví jestli to má být romantický, komedie nebo snad drama jako tohle se stává snad u každého českého filmu. Nuda, kecy, jízda na babetách a zase jen samá nuda... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dva podvodníčci se vydají na venkov. Ne proto, aby si zde na pitomých vidlácích přivydělali, ale proto, aby si užili s jejich dcerami nebo manželkami. Vlastně to nejsou ani moc velcí podvodníci, i když jejich triky jsou docela promakané. Sami si postupem času uvědomí, že z toho jde vytřískat mnohem víc, než jenom trocha nezávazného sexu. Vesničané jsou zde zprvu vykresleni skutečně jako vidláci, ale postupem času se ukáže, že se umí bránit, když přijde na věc, ale to zabere tak deset minut z celého filmu, který je nejprve podfukářským filmem, nudnou romancí, následně skoro hixploitation (vesnická vyvražďovačka), aby na závěr došlo i na trochu toho sci-fi. Je toho ke konci trochu moc, v co se film mění a je to mírně neuspokojivé, stejně jako to, co následovalo předtím. Vojta Dyk se od začátku tváří jako nekompromisní hajzl, aby tuhle svou roli nepodržel, snad aby si nezničil image pěkného hodného kluka, který je vysazený na starší ženy. Kryštof Hádek by měl být zase citlivý chlapík, ale pro nějakou romantiku tu místo není, je docela obstojně skryta. Napadá mě pak, co by si vlastně měl člověk z filmu odnést? Že na vesnici jsou hlupáci, ale dokážou se pořádně naštvat? Že měšťáci jsou taky vlastně hlupáci, ale dokážou s pomocí hodné vesničanky včas utéct? Nevím no, zase takový zázrak se nekoná a scénář Marka Epsteina rozhodně ničím nepřekvapil, snad jen tím, že se na něj podařilo nalákat Jiřího Menzela jako herce. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NO SIGNAL.... /// Taky jezdíte na vesnici z prostýho důvodu - ,,co neuteče vopíchám a co je hloupý voberu“? Jo, rozumím.... lidská blbost je věčná. Česká realita. Životní a bohužel (což nasere mnohem víc) i ta filmová. Přehlídka divů ,,naší“ vesnice a toho, co je člověk schopnej udělat za prachy je jednoduchá (prachsprostá?) jednoaktovka. Scénář není dost konfliktní, aby mě rozhodil, ani vtipnej, aby pobavil. Celkem sympatický obsazení potlačí (skoro) dvouhodinová stopáž (jako Korejci, jo? Vy jste fakt magoři!...). Jasný je, že příběhy ve kterých se z recese stává zlodějina, vobyčejný lidi baví. Tahle česká vesnice, která si začne hrát na americkou je spíš z toho tragičtějšího (filmovýho) soudku. Ale v sobotu večer v telce, si to užije hodně spokojenejch diváků. A třeba jim za to jednou postavěj pomník. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ať žije český film, ať žije Český lev..... 2.) Jsem zamilovanej do 27 km dlouhýho elektromagnetickýho pole. 3.) Furt nevím, jestli je horší přijít o 70 litrů, nebo dostat parohy . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)
  • Titulní píseň „Čekám na signál“ nazpíval Vojtěch Dyk ze skupiny Nightwork. (SONY_)

Reklama

Reklama