Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Jordan 

všechny recenze uživatele

oficiálne priznávam totálnu stratu vkusu, súdnosti a zdravého rozumu... ale tento film, tento číry nezmysel, tento výplod chorých myslí plný šialenstva a bláznivých nápadov, že vám ostáva rozum stáť a neveríte vlastným očiam, tento paškvil si ma získal - uvedomte si, čo sa tam DEJE: niekoľkotýždňový plod sníva o Freddym, ktorý ho cez pupočnú šnúru kŕmi mŕtvymi dušami svojich obertí, ktoré majú tendenciu zaspávať v tých najbizarnejších chvíľach a situáciách (vo vírivke počas plaveckého tréningu, za volantom šoférujúc v totálnom vypätí asi 500 metrovú trať, pri spoločenskej večery, ktorej ste stredobodom...), potom sa tu oživuje mníška, ktorá si deformované hnusné kruegerovské satanské decko vopchá späť do tela, kým alice si vopchá späť do tela (vo sne) malé bábätko, ktoré v jej snoch vystupuje ako desaťročný chlapec so smutnými očami (ktorý sa v jednu chvíľu zmení na mini-kriegera)... potom sú tu scény, ako hrdinka vytiahne svojho kamaráta zo svojej pupočnej šnúry ústiacej do podlahy domu, kde ho to veľkou silou vťahuje, alebo moja obľúbená (ktorú cituje klip od massive attack), kde počas ultrazvuku vyjde elektrický šum obrazovky ultrazvuku z hrdinkinho lona, čím ju prenesie do vnútra ultrazvuku a teda do vnútra jej vlastnej maternice (!!!), kde uvidí svoje malé dieťatko, za ktorým sa schováva freddy!... nehovoriac o ďalšej skvelej scénke, citujúcej klip od AHA, kde sa hrdina zmení na kresleného a je vcucnutý do komixu... CHORÉ!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s každou sérií je, jak ji udržovat při životě. Buď totálním restartem, jako v případě Jamese Bonda, nebo jen ohříváním polívčičky a čekáním, kdy filmy série přestanou vydělávat. Žel, série nočních můr se vydala tím druhým směrem, a místo aby přidala něco nového či se pokusila o nějaké znovuoživení, pekla ze stále stejného, starého těsta, už několikrát upečeného. A tak se fanoušek Freddyho spíše u posledních filmů původní série nudí. Ve čtvrtém z nich sice Renny Harlin vsadil na akci, díky čemuž pozvedl úroveň alespoň na chvíli nahoru, ale již pátý film - Dítě snu - jen opakuje motivy čtyřky a působí jako harlinovský vývar. Alice, statečná bojovnice, je těhotná, a Freddy tak může Alici ovlivňovat přes sny jejího miminka. Jenže i přes všechny nápady, z nichž nahá Alice asi patří k nejlepším ;-), jde skutečně o dávno viděný vývar. ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Z dětství mám zafixováno že to byla pořádná slabota, ale teď jsem si Dítě snu skoukla znovu...a nemám námitek. Překvapilo to i mě, zamlouvá se mi i hrdinka i některé další postavy, nápad se snícím plodem budoucí matky se mi taky líbí. Buď jak buď, rozhodně pátý díl překonal předcházející kung-fu čtyřku. Asi v tom nevidím jen čistokrevný horor, jelikož největší dojem ve mně zanechalo vykreslení vztahu dcery, která se rozhodla stát se svobodnou matkou, a jejím otcem, který byl notorikem a své dceři zkrátka musí pomoci. Až je z něj nakonec spokojený dědeček :-). Řekla bych ale že už se nám tu trošku pozměnil Freddík. Není na scéně vidět zrovna moc často a když už tak autoři spoléhali na to co je pro Freddy už od jedničky nejvíce charakteristické a to morbidní smysl pro humor-tady se mi to už ale zdá trošku přehnnané. Kromě hlášek stylu "Die, bitch!" nebo "Say hello to your new daddy!" tu Robert E. nic moc nepředvedl. Je ale poznat když se práce ujme profesionál, čili Robert Shaye, řekla bych, nezklamal. Chválím scénu kdy se Greta snaží vylézt z kedničky, Freddy jí zabouchne dveře a na ledničce je přilepený vzkaz: Die bitch! Dala bych jen tři hvězdy ale nechalo to ve mně docela dobrý pocit, postava tatínka hrdinky mi je moc blízká, a těhotná hrdinka jakbysmet, tak se s tím nějak ztotožňuju. Ač je to horor, vždy se nad tím musím pousmát. **** ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia podobne ako pri druhej časti zabúdajú na ústrednú melódiu série čo zrovna veľmi nepoteší, tento diel bol dosť nechutný, miestami chaotický, sebaparodický, menej akčný a vizuálne nápaditý než jeho predchodca, scenár dosť veľká slabota a casting rozhodne nepatrí k tým vydarenejším. Väčšinu stopáže zaberá nuda. Pár dobrých scén sa ale nájde- tá na motorke bola zrejme najlepšia. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No opět stejný scénář ten kdo v jednom díle přežije v dalším na začátku zařve. Jinak poměrně blbost scéna v blázinci ,že tam nechají ty cvoky pohromadě , jelikož by se zákonitě povraždili a ještě tam mezi nima nechají chodit mladou holku (ošetřovatelku) a ty si jí nevšímají.... No ,ale jinak je to průměr ,který se nechá. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama