Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Máme tu pátou NOČNÍ MŮRU Z ELM STREET. Po excelentní čtyřce je tohle pokračování o dost slabší. Ale zas tak mě to netrápí, tyhle nekonečné série nemůžou obsahovat jen vydařené části, to je přece jasné. Co se týče téhle pětky, tak pochválit zde mohu poměrně slušnou atmosféru v cca 1/2 filmu, solidní postavy a asi tak 2 dobré scény s Freddym. To je asi ke kladům celé. Rozhodně to nemá žádný zásadní zápory, jen už mě to tolik nebavilo, bylo to takové zdlouhavé a do první hodiny filmu se nám tu Freddy moc neukáže. Jako šéfkuchař byl ale vtipný. Nesedl mi ale děj, který nebyl moc zajímavý a krom toho mohl být lépe pojat. A poslední dvacetiminutovka byla už docela hrozná. Taková fantasmagorárna a i scény s Freddym to ve finále dost zkazily. Hudba byla téměř nevýrazná. Režie a technická stránka - to vše bylo slabé, ale ne nejhorší. Občas mě zabolel děsný efekt a ty pasáže, kdy vidíme černobíle, až komixové scénky s Kruegerem - no, to bylo také nepovedené. Celkově z toho vidím slabší průměr. Nakonec ty slabší 3* z milosti udílím, vidět se to dá max jednou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takéto extrémne rozdielne hodnotenia som skutočne nečakal. Séria v mojich očiach kvalitatívne vôbec neklesá, každý diel so sebou prináša nové prvky a dejové motívy. V päťke máme komiksovú estetiku a dieťa, ktoré by sa mohlo stať Freddieho zástupcom vo svete živých, resp. vo svete reality. Opäť sledujeme nápadité úmrtia, iluzórna sekvencia so schodmi patrí k najlepším momentom celej série. A samozrejme nezabudnime ani na jeho zmŕtvychvstanie podané s patričnou pompou, ako sa na takéhoto borca patrí. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejdepresivnější díl. Oproti předchozím akčnějším dílům je pětka hororovější, za což palec nahoru. Rovněž exteriéry / interiéry laděné do chladných barev se podílejí na morbidní jiskře, nicméně je trestuhodné jak málo jich bylo využito. A co se týče Freddyho, tak je stále cool, ale jeho nápaditost trochu uvadá. Celkově mi ten promarněný potenciál trochu vadí a je to jeden z důvodů, proč hodnotím průměrně. Stále však jde o dost kvalitní díl, který se alespoň částečně snaží o dovysvětlení pohnuté minulosti nestárnoucího zabijáka. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tento piaty diel mal neľahkú úlohu. Musel sa tak ako pri štvorke zaobísť bez Cravenovej pomoci, tým pádom mohli tvorcovia zabudnúť na dvojicu z jednotky či trojky Heather Langenkamp a Johna Saxon a nadviazať na dej predošlých filmu tiež nie je až také ľahké ako sa môže zdať. Trojka a štvorka na seba dejovo nadväzujú a prehovoriť hercov na ďalšie ich účinkovanie a vymýšľanie už neviem akých fantsmagorií tiež nemusí byt správny ťah. Nakoniec sa všetko podarilo a s piatim dielom prichádza ďalšia zmena. Aj tento režisér si presadil svoje a nechcel opakovať po ostatných režiséroch dielov o Freddym. Ten pomenil charakter hlavej zápornej postavy. Freddy Krueger upustil od humoru(samozrejme toho najčernejšieho) a tento krát sa snažil viacej strašiť ako zabávať. Nevravím, že humor tam nebol, ale nebolo ho tam až tak ako napríklad v štvorke. To by bol hneď prvý viditeľný aspekt, ktorý sa zmenil. Celkovo celý dej filmu bol postavený hlavne na skvelých exteriéroch a interiéroch. Pomocou snových pasáží sa dostávame do kláštora v ktorom pracovala matka Freddyho Amanda a je to pastva pre oči. Striedanie snových pasáží s kláštorom, tmavou nocou a interiérom starých nechutne vyzerajúcich chodieb s obyčajným krásne slnečným dnom je ako vystrihnuté z Burtnovho Beetlejuicea (1988). Upustilo sa od vtipu(konečne dej nevyzeral ako comedy-horor) a pracovalo sa hlavne s atmosférou, ktorú Hopkins budoval znamenite. Ďalším veľkým plusom je scenár. Hlavnou chybou štvorky bol skoro nulový scenár, tu bol na oplátku skvelý. Tento diel "Dieťa Sna" je po jednotke asi najserióznejšie podaný. Celá recenzia: TU ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nočná Mora, podobne ako ostatné nekonečné série časom dopláca na to že už príliš nemá čo ponúknuť a aj keď sa snažia nadviazať na dej predchadzajucej epizody už je to pomerne chaotické. Pri niektorých sériach je skrátke lepšie skončiť pri populárnej 3 časti a možno nadviazať po dlhom období ako tomu bolo v prípade Michaela Myersa z legendárneho Halloweenu. V čase natáčanie ďalších častí sa však vychádza z toho že teenagerov niektore série bavia veľmi dlho a to nielen čo sa hororov týka, ale aj povedzme série Prci, prci, prcičky. A aj v ich prípade mohlo platit trikrát a dosť a pomohlo by im to, podobne ako Freddiemu a až časom zaujať niečím takým ako povedzme Freddiem versus Jason. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama