Reklama

Reklama

The Hire: Ambush

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

Thomas Milian si najme Clivea Owena, aby mu pomohl převézt ukradené diamanty. V půli cesty je ovšem přepadnou maskovaní muži, kteří zahájí palbu z černé dodávky. Nato se rozpoutá dechberoucí automobilová honička zakončená pyrotechnickým bonbónkem. John Frankenheimer se stal jedním z osmi režisérů, kteří se propůjčili německé automobilce BMW. Dostal za úkol natočit desetiminutovou akční bombu, na kterou mu bylo zapůjčeno jedno BMW 740i a rozpočet v podobě $1 000 0000 dolarů. Společně s producentem Davidem Fincherem tak stvořil své předposlední dílo (rok poté zemřel), v němž dokázal - jako již v RONINOVI - svoji zručnost při točení automobilových honiček. (John Doe)

(více)

Recenze (133)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE DEAL WAS NO QUESTIONS ASKED! ---------- Keď máš na režisérskej stoličke meno ako John Frankenheimer, príbeh ti zbúchal dokopy jedinečný AKW a na všetko dozerá majster Fincher, výsledkom by mala byť revolúcia na poli krátkometrážnych filmov a nie toto. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První a patřičně nejakčnější příběh ze série BMW, kde Clive Owen nekompromisně uníká nepříteli ve zdárné honičce, která prostupuje celým příběhem, který už zas tak moc originální není a konec je vcelku nijaký. Přesto je to akční jízda dost zdárná a povedená na to, do jaké délky se vcucla. --- 75 % --- ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Owen je po Frankenheimerovi najväčším plusom tých šiestich minút. Po napriek tomu, že JE Owen bezchybný a Frankenheimer bezchybný NIE JE. Zato natočil prehľadnú a skutočne strhujúcu naháňačku. V tom je/bol viac ako doma... Ešte minimálne vyleštiť scenárik a v rámci toho trebárs i rozšíriť priestor a mohlo by to byť tutti-frutti... "Are you still alive?" Owen je skrátka Owen, že? 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príbeh, začínajúci naleštenou búchačkou namierenou do tváre Cliveovi Owenovi, nemôže byť zlý. Nuž, je pravdou, že sa jedná o jedno z posledných diel Johna Frankenheimera (FRANCÚZSKA SPOJKA II, RONIN), ale legendárny režisér sa za svoj počin z hire-série hanbiť nemusí. Stará dobá škola ten John, nech ju mu za OSTROV DR,. MOREAUA raz odpustené. ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér John Frankenheimer prohlásil, že žádná scéna nebyla ve filmu zrychlena. Po dálnici se BWM občas hnalo rychlostí přes 190 km/h. (HellFire)
  • Podle filmu vznikl roku 2004 stejnojmenný komiks od nakladatelství Dark Horse. (Listeroman)
  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW 740i. (Listeroman)

Reklama

Reklama