Reklama

Reklama

2 dny v New Yorku

  • Francie 2 Days in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mingus (Chris Rock) se živí jako redaktor a rozhlasový moderátor, jeho francouzská přítelkyně Marion Dupré (Julie Delpy) se pokouší prosadit jako fotografka. Vedou celkem poklidný život ve svém newyorském bytě s nevychovanou kočkou a svými dvěma dětmi z předchozích vztahů – dokud ovšem nepřiletí na návštěvu Marionin žoviální, výstřední tatínek Jeannot (Albert Delpy) a její nadržená sestra Rose (Alexia Landeau). Dva dny s energickými francouzskými příbuznými stupňuje v peklo na zemi i Rosin nesnesitelný přítel Manu (Alex Nahon), který se nijak nerozpakuje narušit rodinnou pohodu své bývalé lásky Marion. Té situaci komplikuje i skutečnost, že právě chystá vernisáž první výstavu svých fotografií, reflektujících její dosavadní soukromý život. Trojice hlučných vetřelců ovšem postrádá zábrany a nezná žádné hranice, pokud jde o jídlo, sex a o kritiku všeho amerického s výjimkou „socialisty“ Baracka Obamy. Vztah Marion a Minguse je vystavený náročné zkoušce. Jak to s nimi dopadne, když Francouzi podnikli invazi do New Yorku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (51)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem "2 dny v Paříži", což je asi zásadní informace, i když myslím, že to zase tak moc na škodu není. Vlastně bych asi ani nepoznal, kdyby se tam nemluvilo o nějakém Jackovi, s kterým hlavní ženská postava (zároveň i scénáristka a režisérka Julie Delpy) chodila a s kterým byla očividně "2 dny v Paříži". Teď má ale nového přítele, kterým je Chris Rock. Musím říct, že tahle uřvaná huba mi sedí. Je vtipný a není zbytečně teatrální, když to není potřeba. Místy je hodně civilní, hraje, nepřehrává a za to jsem vždycky velmi rád. Navíc tahle komedie má ještě jedno plus. Dělá si srandu z Francouzů. Ona si jí teda dělá i z Američanů, ale osobně mě vždycky potěší, když si někdo trochu, i trochu víc utahuje z mrkvičkářů. Humor je v této komedii hlavně konverzační, i když takový prohlídka na letišti, ta je také výborná. Závěr filmu není nijak zásadní, je zde zase jedno morální poselství, ale je o něco snesitelnější, než jak tomu bývá ve filmech Adama Sandlera. Film se nese v příjemném duchu a příjemný pocit z něj budete mít i na konci, což si myslím, že je hlavní deviza. Není to nic, co by vám změnilo život, ale na hodinu a půl to příjemně zabaví. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Takové lepší tři hvězdy. Filmy Julie Delpy jsou určeny především milovníkům Paříže a tento i New Yorku. Protože se mezi ně řadím a film byl většinou vtipný, nikoli však nablblým či fekálním humorem, byla jsem spokojena. Ostatně střet americké a francouzské kultury je vděčné téma a málokdy se dá pokazit. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No, tak takhle nudnou "komedii" už jsem dlouho neviděla. Nevím, čím to bylo, jestli tím francouzsko - americkým přitroublým humorem nebo špatnými herci, vážně nevím. Jediné plus na tom byl Chris Rock, který to celé alespoň trochu obohatil. Příběh byl o ničem, takové klasické, stereotypní, nudné klišé o nezajímavém životě. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Upřímně první díl se mi líbil o něco víc, ale i tak se jedná o kvalitní pokračování. Chris Rock skvěle sekunduje svému protějšku z minulého dílu Adamu Goldbergovi ve stylu stejného smyslu pro humor. Nezklamal ani otec Marion, Jeannot, který byl ještě víc oplzlý a potrhlý než minule. Co je opět perfektně vystiženo jsou francouzská klišé, chování a výrazy. Jedná se vlastně o velice podobný film jako první díl, akorát v jiném městě, takže komu se líbila Paříž, tomu se bude líbit i NY. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý film bol neznesiteľná neznesiteľnosť, druhý je vcelku vtipná neznesiteľnosť so solídnym tempom. Dôvod vidím vo väčších režisérkinych skúsenostiach v....réžii a asi aj v živote. Postavy nie sú z nášho sveta, takže ak by ste chceli hľadať vo francúzskej rodinke ako ekvivalent niekoho z väšho okolia, tak prvoplánové postavy nenájdete. Ale občas dokážu priniesť vtipný moment. Delphy sebavedomo pracuje s motívmi, čím ma príjemne prekvapila. Taká smrť je na každom kroku. No a ak chcete vidieť film, kde je najsympatickejším človekom Chris Rock, tak tento je na sto pro jediný. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Spoluscenáristé Alexia Landeau a Alexandre Nahon ztvárnili Marioninu sestru a jejího přítele. (DivX)
  • Julie Delpy napsala roli Chrisi Rockovi na míru. (Cheeker)
  • Režisérka Julie Delpy venovala film svojej matke, Marie Pillet, ktorá zomrela v roku 2009. (gamatha)

Reklama

Reklama