Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se na Do naha! znovu podívala a radostně zvedám hodnocení na plný počet. Patří do kategorie filmů, které vnímáme jinak v mládí a jinak po už nějakých těch vlastních životních zkušenostech. Zajímavé, co všechno se vešlo do, dnes nemyslitelných, filmových 88 minut, že? Moc pěkný film. Jestli je to přímo komedie, nevím, ale je to natolik příjemně laskavé, citlivé a ulítlé, že to jednoho snadno odzbrojí a člověk těm zoufalým chlapům, kteří jsou většinou mimo rytmus, z celého srdce fandí! Mimochodem Robert Carlyle je v civilu velký sympoš! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Podařilo se natočit komedii, která navzdory zvolené zápletce není trapná ani vulgární. Její humor je sympatický, lehce rozverný a přitom decentní. Trošičku ji sráží určitá povrchnost ve vyprávění a příliš stroze odseknutý závěr - docela by mě zajímalo (alespoň v hrubých rysech), jak se osudy jednotlivých protagonistů vyvíjely POTÉ. O poznání hlouběji se mi do srdce zapsala taktéž britská záležitost "Odpískáno" z roku 1996, která je opravdovější a tudíž má v sobě víc hořkosti - nepojednává sice o striptýzu, ale má stejný nosný námět: Nezaměstnanost ... 3,5* ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Britská komedie. Vynikající britská komedie. S prvotřídním obsazením. Navíc o takovém tématu, při kterém se vyprávění může snadno zvrtnout. Ale k tomu naštěstí nedošlo. Do naha má spád, je zábavné (a po rozpačitějším rozjezdu čím dál zábavnější) a hlavně má neuvěřitelné povedený casting. Další britská zábava, která má veliké kouzlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chceš si zarobiť, tak sa vyzleč. Stará osvedčená taktika nielen pre ženy. Z tohto humoru som ale nechytil nič, možno okrem samovražednej scény v aute, a holé anglické zadky a ešte mužské, to je kávička pre iných pánov. Vyzdvihujem však, že film ukázal fungujúce rodiny a ženy, ktoré napriek nezhodám svojich mužov chápu. Taký súlad sa dnes už radšej nestvárňuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Slávna scéna „Hot Stuff“, v ktorej postavy tancujú v rade v Jobcentre, mala byť pôvodne vystrihnutá z finálnej produkcie, pretože bola považovaná za „príliš nereálnu“. (Arsenal83)
  • Původně měl film reřírovat Danny Boyle, ale nabídku odmítl, protože ho scénář příliš nezaujal. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama