Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Slavný televizní herec, dobrodruh a cestovatel se jednoho dne ztratí v amazonských pralesech Jižní Ameriky. O šest měsíců později jeho matka a syn dostanou zprávu, ze které plyne, že by mohl být na živu. Zorganizují tedy ve spolupráci s dokumentaristickým štábem záchranou akci a vypraví se do míst, kde byl naposledy spatřen. Jenže tady je čeká hrůzostrašné překvapení. (lost815)

(více)

Recenze (72)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Možná není fér zaříznout seriál po dvou dílech, ale na to se fuckt nedá koukat. Beze srandy, radši čumím do zdi nebo do polštáře, jen ne na obrazovku. Kameramani totiž imrvére třesou svým pracovním nástrojem, jako by byli na hajzlíku a otřásali jiný svůj nástroj... no co já vím, třeba si ty kamery pochcali a proto s nima furt mávají zleva doprava a vzhůru dolů - aby se zbavili kapek moči. Když k tomu připočtu nesympatické postavy a maglajzovitý děj, marně hledám důvody, proč "Řece" dávat další příležitost. První díl jedna hvězdička, druhý díl druhá a sbohem, čekala jsem víc. 45% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa found footage v podobě seriálu, kterou ale zazdívá nedomrlé zpracování a odrazující mizerný pilot, který je až absurdně fast-paced a místo budování atmosféry vrhne diváka přímo doprostřed přepálené hororové akce. Základní premisa ovšem není špatná a člověk zavzpomíná na nedělní rána i večery při sledování Ztraceného světa či později Lost, ovšem kvalit obou zmíněných seriálu to nedosahuje. The River ze začátku otráví vyloženě nesympatickými postavami, které se sice postupně vybarví, ale na ploše osmi epizod až poněkud pozdě. Dalším problémem je totální přepálenost - hlučné ozvučení a roztěkaná akční kamera namísto postupného budování atmosféry. I to se ale časem srovná a druhá polovina řady je minimálně o třídu lepší a i přes všemožná klišé a přeplácanost to začne bavit. Základní dějový oblouk je ve finále sice vyřešen, nicméně odpovědí na základní otázky, třeba alespoň ohledně tajemného Zdroje, okolo kterého se točí cela zápletka, se divák bohužel nedočká. ()

Reklama

Spike23 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jsou nepředstavitelně nudné (a kromě Bruce Greenwooda herci nejsou o moc lepší), pohled z kamery se tam ani trochu nehodí a neustálé přeskakování z jedné kamery na druhou (a dokonce i na kamery, o kterých nikdo zřejmě nic neví), působí dost odpudivě. Scénář prvního dílu byl snad to nejhorší, co jsem kdy viděl (samozřejmě pouze do té doby, než přišel díl druhý) a co je na tom nejhorší, tak to vypadá, že každý díl bude klasicky úplně o něčem jiném, jak to u většiny špatných seriálů bývá, takže zatím nemám nejmenší tušení, jak něco takového chtějí zvládnout, protože co se asi tak zajímavého může stát skupině lidí, která akorát pluje někde po řece. A navíc koho zajímají nějaké stupidní pindy starých babek z Jižní Ameriky, kvůli kterým lidi věší panenky na stromy? Pokud je něco pravdy na sloganu seriálu ''There's magic out there'', rozhodně to o The River neplatí. Po 3. díle to vzdávám, nedá se na to koukat. P.S.: Nejluxusnější komentář - ARI50, stejně tak jako všechny jeho ostatní :D ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Idea tohohle seriálu není vůbec špatná. Provedení pro mně osobně dost nepovedené. 2 díly sem čekal, jestli se něco stane. V 1. dílu po půl hodině totálně nudných dialogů přišla klasická kognitivní disfunce, po příchodu do lodě a vyběhlo něco jako kus dřeva? Druhej díl už jen dialogy nudný a neustálý brečení. Škoda. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Nechápu negativní komentáře i hodnocení, dávám zcela jasné 4*. Vynikající atmosféra, kulisy a herecké výkony, možná ne příliš originálních, ale zato realistických postav. Velké plus je i to, že Vám není mdlo z mystifikačních blbostí. Zatím výborný seriál plný napětí i přemýšlení co bude dála čekání na další díl ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Pojmenování lodi Magus odpovídá latinskému výrazu pro mága či kouzelníka. (Tasartir)

Reklama

Reklama