Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Slavný televizní herec, dobrodruh a cestovatel se jednoho dne ztratí v amazonských pralesech Jižní Ameriky. O šest měsíců později jeho matka a syn dostanou zprávu, ze které plyne, že by mohl být na živu. Zorganizují tedy ve spolupráci s dokumentaristickým štábem záchranou akci a vypraví se do míst, kde byl naposledy spatřen. Jenže tady je čeká hrůzostrašné překvapení. (lost815)

(více)

Recenze (72)

Spike23 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny postavy jsou nepředstavitelně nudné (a kromě Bruce Greenwooda herci nejsou o moc lepší), pohled z kamery se tam ani trochu nehodí a neustálé přeskakování z jedné kamery na druhou (a dokonce i na kamery, o kterých nikdo zřejmě nic neví), působí dost odpudivě. Scénář prvního dílu byl snad to nejhorší, co jsem kdy viděl (samozřejmě pouze do té doby, než přišel díl druhý) a co je na tom nejhorší, tak to vypadá, že každý díl bude klasicky úplně o něčem jiném, jak to u většiny špatných seriálů bývá, takže zatím nemám nejmenší tušení, jak něco takového chtějí zvládnout, protože co se asi tak zajímavého může stát skupině lidí, která akorát pluje někde po řece. A navíc koho zajímají nějaké stupidní pindy starých babek z Jižní Ameriky, kvůli kterým lidi věší panenky na stromy? Pokud je něco pravdy na sloganu seriálu ''There's magic out there'', rozhodně to o The River neplatí. Po 3. díle to vzdávám, nedá se na to koukat. P.S.: Nejluxusnější komentář - ARI50, stejně tak jako všechny jeho ostatní :D ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Výborný a zbytočne prehliadaný hororový seriál, ktorý v sebe úspešne mieša mysteriózne, dobrodružné a hororové prvky, ktoré zaobaľuje do found footage podania, čo je v seriáloch zatiaľ neopozerané. Expedícia do amazonských pralesov, kde sa vydáva záchranný tím hľadať strateného TV reportéra je už od začiatku nápaditá, zaujímavá a napínavá, čo je možno aj tým, že za seriálom nenápadne stojí viacero známych a talentovaných tvorcov. Mrzí ma, že sa dočkal iba 8 dielov, keďže v dnešnej dobe pôsobil naozaj osviežujúco, chytľavo a ďalšiu sériu by si určite zaslúžil. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

No 1 a 2 díl byly velmi povedené zavedou vás úplně na jiné místo hodně nečekané možná sem tam i předvídatelné ale mířilo to zatím správnou cestou tak doufejme že to tak i zůstane a že se nezklamou zatím velmi působivé. Po shlédnutí dalších dílu moje očekávaní dostalo co chtělo tak tenhle tajemně mrazivý výlet je velmi dobře strašidelně podařený chválím. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Found footage jako forma může být velice úspěšná i v seriálové podobě, o tom jsem hluboce přesvědčen. A to i přesto, že autoři The River ukazují bohužel opak. Prakticky všechno, co tuto formu dělá divácky atraktivní, je tu efektivně zabito, což u Orena Peliho opravdu šokuje. Samotný příběh je přitom poměrně atraktivní, jsem ochoten přistoupit i na značnou fantasmagoričnost zápletek některých epizod, ale i ty nejzajímavější (loď duchů, hvízdající démon, mutanti) jsou vyprávěny zoufale nudně a naprosto nestrašidelně. Otevřený konec série pak jen vzbudí trpký úsměv - tady se pokračování opravdu dočkáme jen těžko... ()

tron 

všechny recenze uživatele

U mňa prekvapivo dobré (trocha mi to pripomenulo Amazonku z r. 1999, ktorá tiež skončila po 1. sérii). Atmosféra, džungľa, rieka, fauna a flóra z môjho milovaného prostredia, nie úplne márne postavy, relatívne zmysluplné dialógy, super loď a plno tajomstiev. Niektoré epizódy sú slabšie, ale situáciu vylepšuje fakt, že všetko so všetkým súvisí. Naprieč celou sériou sa ťahá spoločná dejová línia o záchrane Brucea Greenwooda, ktorý "niekde tam" možno stále žije a potrebuje ich akútnu pomoc (a možno nie). Relatívne otvorený koniec sa tvorcom však pravdepodobne nikdy nepodarí úspešne dokončiť, nakoľko projekt bol po prvej sezóne stopnutý a pochybujem, že mu ešte niekedy v budúcnosti dajú zelenú. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Pojmenování lodi Magus odpovídá latinskému výrazu pro mága či kouzelníka. (Tasartir)

Reklama

Reklama