Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (108)

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Parádní španělská nálož, která mě na pár hodin přikovala k TV. Netflix v poslední době sype z rukávu jednu pecku za druhou a Money Heist/La casa de papel je další z nich. Originální námět, sympatický scénář, zajímavý casting a dobře sedící hudba dělá z papírovýho baráku jednu z TOP věcí, co sem za poslední dobu viděl (srovnatelná s pátou sérií Peaky). Ze sympatický bandy čórek jednoznačně nejvíc žeru narcise Berlina (ze kterýho díkybohu není druhej T-bag z Prison breaku), Nairobi a Helsinki. Na druhý straně spektra protivná a impulzivní Tokyo, hrdina Arturito plus debílek Rio. Když ohlídnete od zbytečný hromady romance a nelogičnosti - viz třeba profesorův "románek" - dostanete povedený seriál, kde si hlavní hrdiny rychle oblíbíte, a kde jsou policajti opět za kretény (neschopná Raquel, která má být elitou vyjednávačů Španelska, a přitom...no uvidíte sami). Třetí série mě vůbec nebavila, nedokoukal jsem, a nebudu si kazit dojem. Trochu lepší čtyřka!

plakát

Jackass: Volume 1 (2002) 

Nostalgie. Ve svý době totální šílenost a úlet, dneska už lidi na kameru předváděj větší voloviny...každopádně začátek toho všeho. Škoda, že s nima nevydržel Dicamillo.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Tady bohužel musím jednoznačně souhlasit s verbalem - zatímco první díl přinesl pár zajímavých věcí a dal by se označit jako svěží restart Raimiho vyčpělé trilogie, další díl sklouznul těžce do průměru. Další suchá, ničím nezajímavá tuctovka, která nemá čím zaujmout. Electro nebyl vyloženě špatnej záporák, celkem se mi líbil jeho motiv, ale jinak tuny zbytečnýho brečení a naříkání. Sympatická Emma Stone bohužel nemá tu správnou jiskru (a to nejsem žádnej fanda Dunstový) plus se nemůžu zbavit pocitu, že Garfield nebyl tou úplně nejlepší volbou. Je sice víc "cool" než Tobík, ale stejně mi tam ten jeho věčně utrápenej kukuč prostě nesedí. Třetí hvězdu házím za Zimmerovu hudbu, solidní efekty a aspoň malej náznak Sinister Six. Nakonec mi to vychází stejně jako jednička - teda průměrná trojka.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Tak tenhle film mi sednul jako poslední dobou máloco. Moje oblíbená herečka Emily, kliďas frajírek Brolin a FANTASTICKEJ Benicio. Vážně, klidně mu mohli dát aspoň BAFTU. Skvělá práce kamery a ten závěr...nemám slov. SPOILER! Chudinka Emily :( KONEC SPOILERU. Za mě 90%

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Banda supercharismatickejch tvrďáků, ze kterých by si dnešní vysolárkovaný rádobydrsňáci nasrali do tangáčů. Je vtipný, jak amíci absolutně nemohli rozdejchat, že Fonda hraje (parádního) záporáka. Chvíli jsem uvažoval i nad čtyřkou, jenže na tu Morriconeho hudbu se snad nedá už nikdy zapomenout. Definice westernu. #teamHarmonika

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Až doteď jsem se tomu nesympatickýmu Cumberbatchovýmu ksichtu vyhýbal, jenže on je to vážně sakra dobrej herec. Šikanovaný gej s mnohačetnou poruchou osobnosti tu rozehraje proti náckům takovou hru, že před ním musí nasmejčit plešku i mazanej lannister Charles Dance. Tým rádoby supermozků-křížovkářů se snaží rozluštit německou elfštinu (jako by ten jazyk sám o sobě nebyl...no nic). Jenže až hezoučká a poslušná dcérečka Keira, která je přesným Alanovým opakem, se nakonec ukáže jako ta nejchytřejší z party (i když na Oscara to určitě nebylo). Dobré herecké výkony, slušný scénář a povedený střih. I přes tu glorifikaci zapomenutého (homosexuálního!) hrdiny, která je mimochodem dneska tak cool, plus na ta úsměvná prohlášení typu "láska právě prohrála Německu válku" mi to vychází na pěkné 4 hvězdy. Možná, že tomu Sherlockovi dám fakt nakonec šanci!

plakát

Interstellar (2014) 

Filmů a seriálů z vesmíru bude čím dál více a na Christopherův Interstellar jsem se obzvlášť těšil (po zklamání z průměrné Gravitace). Celkem zajímavý námět, ale Nolan to s tou pompézností, složitostí i stopáží přehnal. Herecké obsazení super, záběry parádní...závěr přestřelený. Nebyl to úplně můj šálek kávy, vychází mi to tak na 70%. Asi jsem na ten film moc hloupej.

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Právě jsem přišel z kina a jsem nesmírně šťastný, že 100. komentář vyšel zrovna na tenhle film. Tentokrát jsem se vyjímečně nepodíval na trailer, abych si nezmršil nejlepší lekačky. První zajetí démonů bylo parádní a i když mě druhý Insidious moc nezaujal, očekával jsem od Wana (asi) strašně moc. Tak jsem pozval do kina buchetku, na kterou si brousím zuby už tak 3 roky. Konečně sem se k něčemu odhodlal!! Když přišla ke kinu ve svých bílých průsvitných kalhotách a já viděl ta bílá tanga, málem se mi na místě rozjel poklopec. "Ta se z toho podělá a bude se na mě lepit to je jasný"!! Haha. Začátek nebyl špatnej: pár lekaček a klasickej "pohodovej" start (vytáčela mě jenom obézní ženská, která seděla hned vedle, a hlasitě chroupala čipsy). Jenže jak film ubíhal, začalo mi docházet, že dneska je něco špatně. Stokrát opakované "Wanovy momenty" (pípající hračky, dlouhé záběry, kde jakože víte o lekačce ale ta přijde až za chvíli) + několik nelogičností (ok beru, horor) a já už jenom smutně šmatám po partnerce, která snad začala z nudy hrát hry na telefonu. Neeeee Wane proč, proč, proč. Jsi borec, tak proč zase to samé? Proč řvoucí jeptiška, dědek s respirátorem a lítající věci? Nevím, jestli už jsem z těch hororů nevyrost a fakt nechci dělat machra (ok, dvakrát jsem se leknul) ale retardi z kina, který po každý lekačce minutu polohlasně popisovali co se v nich právě stalo, mi přivedli akorát bolehlav. Chápu, můžeš mě obviňovat, že jsem si to s tou holkou posral sám - ale zrovna dvakrát si mi nepíchnul (ani já si nezapíchnul). 2 hodiny celkem uběhly ale co ty romantický momenty? Holčičku nejspíš posednul (met) dýmon a cápek si brnká na kytárku? Fajn, dávám Wanovi ještě prostor na finále a když to bude mít koule, najdu je i já, a zkusim frajerku políbit! Bohužel přichází chlápek se sekyrou, kterej 15 (!!!) minut vysekává do dveří díru a šance na můj závěrečný útok mizí jako šance dát tomuhle filmu vyšší hodnocení. Moje máňa prská smíchy (déja vu kdybych na ní něco zkusil) a já můžu jenom zoufale předstírat, že jsem jí to všechno zacáloval jen tak. Film romanticky zakončuje valčík a my do poslední chvíle čekáme na závěrečnou lekačku...a čekáme dodnes. Buď už muchlovačky v kině nefrčej a já jí měl vzít radši na nákupy, nebo mě vzal do zajetí Wanův démon. Chápu, že "podle skutečné události" - ale tentokrát ses mi do vkusu netrefil. Můj milovanej hororovej žánr se asi nadobro odsouvá na druhou kolej za dramata a já si ho jdu (zas jen) vymrskat. Nic moc Jamesi vole!! Dobrou.

plakát

Queer - Česká žena se má nejlépe na světě (2016) (epizoda) 

V některých věcech mají cácorky pravdu...ale jinak snůška slepičích blábolů. Hádka s feministkou je mhonem horší než hádka s teplouš...pardon, homosexuálem. Top bylo brečení, jak jsou herečky podceňované - a jak chtějí víc penízků. Že prej málo šancí a málo prachů :( ...hlavně že půlka jich vlhne u výblitku jménem 50 odstínů šedi (ukázkovej feministickej film, fakt). Ať příště do Revenanta obsadí do hlavní role Natalii Portman, do 3. série True Detective 2 detektivky Salmu Hayek + Umu Thurman. A příští batman by mohla bejt třeba Lupita Ngojová, ať rovnou uspokojíme i černochy! Ještě jeden takový dokument a napíšu dopis ČT, že chceme rovné podmínky v pornobranži.