Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pokud vás alespoň trochu zajímá svět profesionálního boxu, jistě by vám neměl uniknout dokument sumírující život sourozenecké dvojice bratří Kličků. Dočkáte se zde nejen krátkých ukázek z klíčových zápasů, které předznamenávaly jejich profesionální vzestupy a pády, ale i rozhovory s trenéry, rodiči a krátkými pohledy do dětství, rozdíly mezi bratry. Zejména jejich mládí v Sovětském svazu, kdy rodina cestovala po štacích s otcem, profesionálním vojákem, formovala jejich myšlení. Černobylská tragédie a první návštěvy západního kapitalistického světa znamenaly velké změny, které by zamávaly s každým člověkem, ať sportovcem či nesportovcem. Železná vůle a zásadovost jim nakonec pomohla obstát i v cizím nebezpečném světě. Klobouk dolů před tím, co dokázali a stále ještě dokazují. ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který dokumentuje osudy jedněch z nejzajímavějších sportovců dneška. Neuvěřitelné, někdo sotva dokáže vystudovat, a pak někde zapadne, Vitali dokázal být nejlepší boxer na světě (se svým bratrem), získat doktorát z univerzity, dostat německé vyznamenání za úspěchy v politice a možná bude i kandidovat na prezidenta. Dokument sice neukazuje, jak to dokázal, moc se nevěnuje tréninkovým metodám, které ho k úspěchu dovedly, přesto je pohled do rodiny Klitchků velmi zajímavý. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Asi bez debat nejlepší dvojčata v boxu, který jen tak nikdo nepřekoná. Už dlouho patřej do mý špičky spolu s Alim, Tysonem, Holyfieldem, Loisem, Robinsonem, Marcianem, Maskem, de la Hoyou a spol. Chytlavej dokument s náhledem do historie i současnosti. Dokud tihle dva budou aktivní, mistrovský pásy se asi nikam nepřestěhujou. Otázka, kdy to začne diváky nudit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O boxu vím to, že se jedná o sport, kde do sebe dva řežou jak smyslů zbavení a čekají, kdo z nich skončí na lopatkách nebo na vozíčku. O Kličkovi jsem věděl to, že se jedná o jednoho z nejlepších (možná i nejlepších) boxerů současnosti. Tento dokument mi trochu přiblížil jeho život, boxerské začátky a i to, že mimo ring se jedná o charismatického chlapíka, kterému nejde jen o to z někoho vymlátit duši. Kromě těchto informací se jedná o velice zdařilý a dobře natočený dokument, který není pouhým studijním materiálem ale zábavnou podívanou z atraktivního boxerského prostředí. ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument a vrcholových sportovcích, bratřích Kličkových. Ukázka tvrdé práce, silné vůle a pevné výchovy staré ruské školy, která se tvrdým tréninkem vypracovala na vrchol. Tyto boxery beru jako zázrak, jelikož málo kdy se stane, aby dva bratři byli takto nadaní a ještě k tomu ve stejném sportu. Přirovnal bych to určitě k legendární sovětské pětce ledních hokejistů... 95% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama