Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poté co se Ryan Gosling po úspěchu Drive vykrádal čímdál více přichází konečně role jako ulitá jeho schopnostem. Kaskadér Mike je přesně ta postava, která přikovala mou prdel k televizi na celých 50 minut. Příběh se ovšem rozvíjí mnohem více a dalo by se říct že se skládá ze 3 částí, přičemž ve druhé sledujeme strážníka Bradleyho Coopera jak se vyrovnává s následky jednoho neuváženého policejního zásahu a v poslední části sledujeme dospívání synů obou našich hlavních postav. Musím konstatovat že film se s ničím moc nemaže a v mých očích se jedná o jednoznačně nezkreslené drama ze života. Postavy si často musejí projít pořádným peklem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečně zahrané a nenápadně, avšak naprosto jistě, zrežírované. Ta scénáristická roztříštěnost a rozdělení filmu na tři částí ovšem snímku příliš nepomáhá a to zvláště díky tomu, že ta poslední část je bohužel nejslabší. Nenabídne totiž to správné emotivní vyvrcholení a bohužel jen tak vyšumí do ztracena. U výkonu Ryana Goslinga se ovšem zase nedá nešetřit superlativy a je až obdivuhodné, jak Bradley Cooper herecky roste s každým dalším filmem. 70% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Innartuovska mozaika s linearnym narativom. Pribehovo to posobi pekne epicky a navyse je to uzasne natocene, napisane, obsadene a najma zahrane. A ak podobne filmy skryvaju aj zopar prekvapeni, tak potesia o to viac. Jedina skoda, ze zaverecna katarzia nie je tak silna ako na nu bolo nasliapnute. Strateny poklad. 9/10 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Slaba ctyrka, protoze ze zacatku mirne labilni scenar drzeli nad vodou dva vyborni herci s charismatem. Kdyz se film prikloni k vypraveni pribehu "chudaku mladych", zacne byt nejen predvidatelny, ale i dost prumerny. Zaroven me zrovna nefascinuje ustredni myslenka o kraceni ve slepejich otcu - myslim, ze neco takovyho je uz davno prekonany. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Fail. Pokus o tri filmy v jednom, pričom prvá (najzaujímavejšia) a druhá tretina mali trvať dohromady tak 20 minút a slúžia iba nato, aby mohla prísť tretina tretia, ktorá je falošná, nudná, iritujúca a rovnako ako celý film, úplne zbytočná. Aká bola pointa? Čo tým chcel autor povedať? Že život stojí za hovno? Že policajti ničia ľuďom životy? Katarzia nulová, posledné dve scény vôbec nefungujú; tendenčná báchorka celé jak to je a že ten film nedostal nomináciu, je jedným z najrozumnejších rozhodnutí akadémie za posledných niekoľko dekád. A väčšina komentárov ľudí, ktorým sa to z nejakých - mne nejasných - dôvodov páčilo na päť hviezdičiek, hovorí len o tom, ako to ostatní nepochopili. Dobre. 50%, tretia hviezda len za Goslinga a prekvapivo vynikajúcu Evu Mendes. PS: Atrapu Johnnyho Deppa už prosím do filmov neobsadzovať. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Scéna, ve které vykrádá Luke banku, byla ve skutečnosti tajným snem jeho představitele Ryana Goslinga, o kterém s Derekem Cianfrancem mluvil na večeři. Poté, co Gosling řekl režisérovi všechny detaily a způsob provedení loupeže, Cianfrance mu odpověděl, že přesně tu samou scénu do scénáře shodou okolností už napsal. (Brousitch)
  • První motocykl, na kterém se hlavní hrdina objevuje, je SUZUKI DR-Z400S. Druhý motocykl je Honda XR600. (Max_FX)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama