Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Satan 

všechny recenze uživatele

Life's Too Short má jeden velký problém, a to cílové publikum. Fanoušci práce Gervais-Merchant dostanou stejný koncept fiktivního dokumentu jako nabídl Kancl, stejné využití hollywoodských hvězd, které "hrají sami sebe" jako v Extras a stejný typ humoru - tzn. vršení trapných situací v čele s paní Důstojností. Občas se objeví nějaký nechutný joke nebo kontroverzní pointa (vozíčkář), ale vcelku jde o jakýsi výcuc z předešlé tvorby tohoto dua. Na druhou stranu diváku neznalého předchozích prací Gervaise s Merchantem unikne spousta souvislostí a narážek = mezi nejlepší scény řadím vždy ty, kde se Warwick setká s autorskou dvojicí. A propos Warwick - chápu záměr obsadit zrovna jeho (plyne z toho spousta fyzického humoru), ale jeho styl prezentace, kdy odříkává Gervaisovy repliky, mi příliš nesedl. Vedlejší karikaturní postavičky jako blbá sekretářka a neschopný účetní jsou fajn, pořád je to solidní sranda, ale už to není...už to není ONO. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc sem tomu neveril, ale nakonec to byl gigantickej naklad. V dokumentarnim stylu natocena komedie, kde se jakoze zaznamenava zivot jednoho ne prilis znamyho herce. Spousta vtipu je zalozena na tom, ze je Warwick trpaslik, ale tak nejak to nepusobi stylem "podivejte, mame trpaslika", ale spis ve stylu, ze se musi potykat s kazdodennima problemama. To je ale furt jen tak tretina serialu, taky to stoji na vedlejsich postavach. Mame tu neskutecne dutou sekretarku, ktera jeste dutejs vypada, super vymastenyho ucetniho, kterej se Warwickovi neustale posmiva a dvojku Merchant - Gervais, ktery tu slouzi Warwickovi jako takovy radci a neskutecne je otravuje, kdyz za nima chodi. A samozrejme tu je i par hvezdnejch camei, z kterejch me nejvic zaujal Neeson, myslejici si, jak umi skvele vypravet forky a Depp, pouzivajici Warwicka pro svuj vyzkum. No ale to nejzasadnejsi tu je, ze je Warwick neskutecnej looser a kreten, kterymu ale clovek i tak musi fandit. Co muze, to svojim ignorantstvim posere, bez problemu dokaze kohokoliv nasrat a vetsinou nejhur dopadne on. Vysledek je naprosto spickova komedie se sympatickejma hercema, genialnima hlaskama a bohuzel zatim jen sedmi dilama. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První díl byla jen taková rozehřivačka, kde celkem pobavil Liam Neeson a hodně scéna Warwicka kdy leze do domu ke svý ex dírou pro psy a vyjednává, že on se podílel na hypotéce o trošku vcí než ten pes a ten si do domu chodí kdy se mu zamene.. . No to asi takhle to nevyzní vtipně, ale to je fuk, já se směju. Ovšem druhej díl tam už lítaly humorový bomby jak svině. Johnny Depp jako arogantní namyšlenec je špičkovej, ale vrcholný byly návrhy Warwickovy sekretářky, jak vydělat love + dialogy ohledně diáře, to jsem smíchy vychcal vanilkový žužu. Třetí díl mě zhuntoval už ve druhý minutě a dvacátý sekundě, brutal humor vygradoval v závěru s Helen, kdy trpajslík zažíval doslova výsostné ponížení jeho super ega. Čtvrtý díl jasně oapnovala sekretářka, to je fakt ligová masérka. A už vím proč se ženy ve společnosti trpalísků cítí klidně, protože ženský na nic podstanýho nedosáhnou. Pátý díl trošku zklámání oproti druhýmu byl jako Shadwellovi komentáře, za to šestej díl, opět vzala do rukou sekretářka a akcí s pračkou to nehorázně vyhrábla a závěr se nese v duchu nejtrapnější párty co sem kdy viděl, tady se opravdu hranice trapnosti posouvaj vejš přímo před očima. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak si odmyslím zbytočný špeciál, tak ide o mimoriadne úsmevnú show. Kto pozná Rickyho Gervaisa, ten to videl a vie rozpoznať typický humor, ktorý aj skrze ústa Warwicka Davisa nosí jeho rukopis, akoby to hovoril sám Ricky, len jeho ústami a gestikuláciou. Na druhej strane, kto do toho ešte nespadol, je na čase. Plno nekorektného humoru a prilákali sa aj herecké hviezdy. U Warwicka Davisa treba uznať, že má tú správnu krv a nebojí sa robí si posmech zo samého seba a úlohu narcistického trpaslíka zahral neporovnateľným spôsobom. Tu sa ukazuje, kto to v sebe má a kto to nemá - taký najznámejší trpasel z GoT Peter Dinklage sa sťažuje, že Snehulienka a sedem trpaslíkov je nehanebným dielom, ktoré treba zakázať 😅 Ako povedal: "Snažíte sa byť progresívni v jednom smere, ale potom stále robíte ten spiatočnícky príbeh o siedmich trpaslíkoch, ktorí spolu žijú v jaskyni." Fňuk veru. Zrušme aj ježibaby, aby sa Kolíková neurazila. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mix prvků z Kanclu (pseudo-dokument, hlavní postava neskutečný sobec) a Komparzu (camea celebrit, hlavní postava se ztrapňuje, sidekick v podobě přihlouplé blondýny), který ale je o lidech malého vzrůstu a humor je ještě o kus cyničtější. Je to ale málo na to, aby to automaticky znamenalo neokoukaný koncept a tak je Life's Too Short sice pořád dobře uchopený britcom, jen se oproti Gervaisovým předchozím seriálům málo odlišuje. Nalákalo mě to ale ke zhlédnutí Willow, když se tu o něm tak mluví. Sice se na to budu muset nějakou dobu odhodlávat (kvůli žánru a Ronu Howardovi), ale jednou bych to vidět chtěl. Silné 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)
  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)
  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)

Reklama

Reklama