Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mix prvků z Kanclu (pseudo-dokument, hlavní postava neskutečný sobec) a Komparzu (camea celebrit, hlavní postava se ztrapňuje, sidekick v podobě přihlouplé blondýny), který ale je o lidech malého vzrůstu a humor je ještě o kus cyničtější. Je to ale málo na to, aby to automaticky znamenalo neokoukaný koncept a tak je Life's Too Short sice pořád dobře uchopený britcom, jen se oproti Gervaisovým předchozím seriálům málo odlišuje. Nalákalo mě to ale ke zhlédnutí Willow, když se tu o něm tak mluví. Sice se na to budu muset nějakou dobu odhodlávat (kvůli žánru a Ronu Howardovi), ale jednou bych to vidět chtěl. Silné 3* ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Budu velmi zvědavý, jestli si po Life's too short Ricky troufne rozšířit svůj oblíbený vtípek o Cleesově neschopnosti vyrovnat se ve své tvorbě Fawlty towers, kdežto on dokázal přijít s Extraz. S ohledem na kvalitu tohoto sitkomu by si ale měl spíše opakovat svojí oblíbenou bajku - cituji: Here’s one of my favourite ones of all time, OK. Um, uh, a lion is dying, he’s an old lion, he’s in the front of his cave. And all the animals come round, like the foxes and the hyenas, and the, the rabbits, and they’re all takin’ the piss out of him, and they’re laughin’ at him and they’re laughin’ goin’ "You can’t bite us now", and just before he dies, he goes, "Fine. But I was a lion once." . ___ Warvick nepůsobí důvěryhodně při odříkávání Gervaisových replik. Nezachrání to ani můj oblíbenec Holness v roli Iana. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Life's Too Short má jeden velký problém, a to cílové publikum. Fanoušci práce Gervais-Merchant dostanou stejný koncept fiktivního dokumentu jako nabídl Kancl, stejné využití hollywoodských hvězd, které "hrají sami sebe" jako v Extras a stejný typ humoru - tzn. vršení trapných situací v čele s paní Důstojností. Občas se objeví nějaký nechutný joke nebo kontroverzní pointa (vozíčkář), ale vcelku jde o jakýsi výcuc z předešlé tvorby tohoto dua. Na druhou stranu diváku neznalého předchozích prací Gervaise s Merchantem unikne spousta souvislostí a narážek = mezi nejlepší scény řadím vždy ty, kde se Warwick setká s autorskou dvojicí. A propos Warwick - chápu záměr obsadit zrovna jeho (plyne z toho spousta fyzického humoru), ale jeho styl prezentace, kdy odříkává Gervaisovy repliky, mi příliš nesedl. Vedlejší karikaturní postavičky jako blbá sekretářka a neschopný účetní jsou fajn, pořád je to solidní sranda, ale už to není...už to není ONO. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Gervais a Marchant prišli s ďalším mockumentom - tentokrát hojne využívajúcom prvky , ktoré boli použité v Extras a s ústrednou postavou trpaslíka Warwicka Davisa. Seriál je opäť raz konzistentný a plný drobných vtipov na hranici trápnosti a škodoradosti. Celé sa to nesie v tragickom tóne odľahčenom o skutočné Warwickové zážitky, takže aj my ako diváci máme možnosť nahliadnúť do života komunity malých ľudí a tiež hercov. Gervais si tu tentokrát strihol samého seba a bohužiaľ tým potvrdzuje jednu dôležitú vec a to , že bol vždy ťahúňom svojich filmov aj seriálov. Davis je síce výborný herec ale chýba mu silnejšia charakterová črta ako len to že je malý. Takto hrá vlastne Davida Brenta - lenže ako vieme David Brent bol iba jeden. Je to síce nadpriemerný seriál využívajúci silný autorský rukopis dvojice Marchant a Gervais ale ten kto má napozerané všetky ich veci, musel čakať niečo viacej. Predošlé veci chytali za srdce, toto len vzbudilo úsmev na tvári. Aj to je niečo, ale na tým takéhoto formátu je to predsa len málo. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Výborný ironický jakoby-dokument, kde Warwick dokazuje, že se umí smát sám sobě. Nakouknutí do světa trpaslíků se vším všudy. Dosud jsem o těchto lidech moc nepřemýšlela a proto je to zajímavé. A vložky u Rickyho a Stephena v kanclu jsou dokonalé. Ricky tam vypadá jako úplně normální chlap, až moc normální:) Návštěvy slavných herců jsou hafo vtipný:)) Nejvíc se mi asi líbí, že si tu ze sebe všichni dělají srandu a předvádí se v tom nejčernějším možném světle, úžasná sebe-ironie. Mám ráda tuhle "real" tvorbu. PS: Mrkněte na Willow, docela pěkná pohádka:) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)
  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)
  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)

Reklama

Reklama