Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle je prostě borec. Trans není úplně jeho nejlepší film, ale to nic nemění na tom, že je schopnej natočit cokoliv, vysloveně cokoliv. Užil si to s kamerou v drogovém doupěti, v indickém slumu, kousek od slunce, s miliony v kufru nebo 127 hodin se potil ve skalách a teď pro změnu bude mít hlavní roli hypnóza a konfliktní zamotání celého příběhu s cílem šokujícího rozuzlení. No a povedlo se mu to. Možná je film trošku moc dynamický a trošku moc komplikovaný, ale to je prostě Boyle a právě proto ho mám tak rád. Celý tenhle film tak má hodně slušný koule a pět minut, co pět minut, se děje něco, co s příběhem udělá trojitou piruetu kolem celého scénáře. Pokud tohle překousnete, budete spokojeni. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ano, trans je ten správný výraz pro tenhle typ filmů, protože jsem v něm byla asi po celou dobu. Když už tam byla řeč o umění, tak mně celé zpracování připomínalo obrazy Salvadora Dalího (a to ho dost urážím) a ať přemýšlím jak chci, tak nemůžu přijít téměř na nic, co by se mně líbilo, nebo z čeho bych byla alespoň chvíli nadšená. Tak já to snad nebudu ani moc rozvádět, protože to je po dlouhé době jedno z mých nejnižších hodnocení a jestliže se stačí jen dotknout displeye a stane se to, co slibuje Bětuška na konci, tak já to právě činím navzdory všem, kteří to z nejrůznějších důvodů neudělali. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O tomto snímku jsem nevěděl vůbec nic a pustil jsem si ho bez nějakých informací a možná díky tomu jsem byl nadšený. Danny Boyle už mnohokrát ukázal, že točit umí. Po slabším startu diváka čeká skvělý náboj se závěrem, který vyrazí dech. Příběh byl fakt perfektní, herecké výkony všech byly dobré, ale vynikal James McAvoy. Až na pár věcí se nedá co vytknout .. 8/10 = 87% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ťuk! Ťuk! Ťuk! Roztomilá detektivka, střižená přesně dle dnešní módy. Jen hypnóza není tak klíčová jak se nám PR snažilo vnutit a obraz není tak úplně to o co se tu hraje. Příčetnost, lež, zloba, láska a nenávist. Boyle tenhle koktejl namíchal dle svého tradičního receptu a jeho rukopis je patrný skoro v každém záběru (kelímek hozený do kamery) jen zase možná ukázky prozrazovaly příliš. Cassel výborný, Rosario Dawson hlaďoučká a McAvoy mistrně střídá polohy a je nenápadným loutkařem celého Tranzu (nebo Transu?). Líbivé a ne úplně hloupé. Prvotřídní hudební složka vznikla pod dohledem Ricka Smitha. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je tak úúúžasnej film!!! Já ani nedokážu vymyslet smysluplnej komentář ... Prostě vizual a hudba vládne, kamera, zápletka, průchody realit, výkony herců, estetika obrazu ... no nááádhera!!! Masakr největší, WOW!!!! Naprosto mega high lvl tohleto!!! Před chvílí shlídnuto ... (i když praxe s hypnózou je nesmysl, buď jak buď ...) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Originál Goyova obrazu „Létající čarodějnice“ se nachází ve španělském Museo del Prado, které jej zakoupilo v roce 1999. (Hvězdář)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, a taktiež vo Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama