Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (774)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film, který má vyšperkovanou, leč za vlasy přitaženou pointu. Zajímavé, herci dobří, na to, že se jich tam střídalo jen pár, se neokoukali, ale tak nějak to nedokázalo udržet celou dobu mou pozornost. Má sice působit zajímavě to skákání z hypnózy do reálného světa a zpět, divák si má lámat hlavu, co je pravda a co lež, přesto já jsem to tak nevnímala. Působilo to na mě spíše únavným dojmem, ze kterého jsem se probrala až ke konci, kdy se začalo střílet. Ačkoliv jsem napsala, že pointa je vyšperkovaná, nedokáže zapůsobit pořádným wow efektem, pokud má divák za sebou již pár podobných filmů. Dokáže skrze mlhu leccos prokouknout. Pokud ovšem chtěl Boyle, aby divák pociťoval postupem času sympatie k muži, který na konci dostane balíček, povedlo se. Průměrný film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě ovšem bavilo od samého začátku! Trans přináší poměrně zajímavý a originální námět, dobré zápletky ohledně ztráty paměti, skvěle se tu prolínají hypnotické stavy s realitou, herecké obsazení bezchybné, tempo ucházející a mnohé scény opravdu dechberoucí. Jsem velmi mile překvapen a docela zvažuji i 5*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Segedínský, hovězí, houbový, fazolový, maďarský, bramborový, boyleovský. Jenže ten poslední měl pro mě docela mizerný základ. A vlastně trochu hodně překombinovaný. Aukční kurátor nejprve přijde o nehty, aby si zřejmě vzpomněl, kde ukryl vzácný obraz. Partička zlodějů pochopí, že tudy cesta nevede a vezme ho k příležitostné hypnotizérce, aby si hošan rozpomněl. Ta hned vstoupí do hry, přidá se k týmu a divák v autorsky hravém balení netuší, kdo vlastně hraje jaké housle. Nevím, jestli jsem chtěl snazší tajenku, ale vizí na hraně reality a hypnózy jsem si dosyta (ne)užil už v Nolanově Počátku nebo Scorseseho Prokletém ostrově. Motivace se rozpadají, stylizace jede na maximum, významy místy uskakují do rohu. A finále je docela prázdné. Zápletka má jednoznačný problém, že se nikdy přesně nedozvíme, co se „doopravdy“ stalo. Jo, vlastně se stalo to, že se Rosario Dawson úplně a vlastně i zbytečně svlékla!! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tento film je, rovnako ako samotný Boyle, neuveriteľne prelietavá záležitosť. Na začiatku sa tvári ako polo-civilný cynický heist thriller s výraznými farbičkami, načo sa zvrhne v zvláštnu kriminálku s príchuťou mysteriózna. Lenže skutočne len príchuťou, pretože miesto skutočne zaujímavej záhady scenár len mystifikuje a mystifikuje až do záverečného akože wow odhalenia. Ale medzitým sa ešte stihne zmeniť na slovutnú drámu. Nechýba čierny humor, rozprsknuté hlavy, klasický záporák Cassel a krásna Dawson sa ukáže v rúchu Evinom. Ehm. Pochopte, toto nie je zlý film, ale ani extrémne dobrý. Film, ktorému sa podarilo dosiahnuť len to, čo chcel režisér a diváci ho nezaujímajú. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chce-li se mi někdo mrknout do hlavy, tak ať raději zkusí otvírák na konzervy než hypnózu. Považuji totiž za pravděpodobnější, že mi tykev někdo odborně sešije než to, že mi někdo rozuzluje mozek do původního stavu. Já se zkrátka skvěle bavil při úvodní akci, ale jakmile se začalo hypnotizovat, tak mne hodně rychle přestalo bavit sledovat, kde je obraz, kde jsem já, co tam dělám, proč mám v kufru mrtvolu a nakonec i to, proč mám po líbání v puse tři náboje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Drum and bass. (tarponko)
  • Všichni herci podstoupili hypnózu jako součást jejich přípravy na film. James McAvoy prohlašoval, že jeho hypnóza byla úspěšná a po celou dobu sezení nebyl schopen pohnout rukou. (Dr Lizal)
  • Příběh se měl původně odehrávat na Manhattanu a postava Elizabeth (Rosario Dawson) měla být Angličanka. (Brousitch)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama