Reklama

Reklama

Trans

Trailer 3

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (774)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle ma zastihol totálne nepripraveného. O filme som nemal vôbec šajnu o čom to vlastne je. Sadol som si hovorím si fajn, McAvoy toho poznám z X-Menov, ale to nám bude predvádzať obrazy ? Prvé dve minútky filmu ma totálne nebavili, ale potom celý film začal pridávať na tempe, gradoval a nakoniec vyústil vlastne v jednoduchú, ale dobre schovanú zápletku. Musím povedať, že celý film ma bavil, prišiel som mu na chuť a s dobre obsadenými hercami som sa pustil do pátrania po obraze, ktorý som nevidel ani na hodine dejepisu. Réžia Dannyho Boylea je skutočne perfektná a už dlho som nevidel film, kde sú scény husté len vďaka kamery, strihu a hlavne soundtracku. 85% - 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOŽNÁ EXISTUJÍ VĚCI, NA KTERÉ JE LEPŠÍ SI NIKDY NEVZPOMENOUT..... /// Zlodějská story, ve který se o zdroj napětí stará hypnóza, přináší stavy, kdy jeden neví, která bije, a přemejšlí, jestli vo pomoc požádat králíka, aby ale nakonec vyšlo najevo, že všechno má mnohem prozaičtější význam. Příběh co má hlavu a patu se snaží se bejt složitej a tím pádem i zajímavej. Možná, že právě tohle je film, kterej si budete chtít pamatovat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád zamotaný věci. A ani se nemusí tolik kombinovat. 2.) Rosario Dawson jako Goyova ,,Maja“? To si nechám líbit (zvlášť když nevím, co vod toho čekat). 3.) Thx za titule ,,Petr Putna“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To je tak úúúžasnej film!!! Já ani nedokážu vymyslet smysluplnej komentář ... Prostě vizual a hudba vládne, kamera, zápletka, průchody realit, výkony herců, estetika obrazu ... no nááádhera!!! Masakr největší, WOW!!!! Naprosto mega high lvl tohleto!!! Před chvílí shlídnuto ... (i když praxe s hypnózou je nesmysl, buď jak buď ...) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Chceš si to pamätať alebo zabudnúť?..." Slová D. Boyla (bonusy na dvd) o tom, že 99% divákov uvidí jeho film len raz si zobral k srdcu. Film vizuálne i zvukovo doslova napeckoval a príbeh, ktorý vám zamotá hlavu nezaostáva. Režisér i strihač sa vraj v strižni tiež zapotili, takže si z toho nič nerobte. Snové, vzpomienkové, hypnotické i reálne scény nie sú farebne ani nijako odlíšené a je tu občas menší problém s orientáciou. D. Boyle sa nebráni a sám priznáva, že to bol ich zámer dostať do transu a neistoty i diváka. Zložito podaný a vizuálne bohatý film je vo svojej podstate jednoduchým príbehom, len treba vydržať do konca. Niečo môžte v priebehu filmu tušiť, ale uhádnuť akým smerom sa film v ďalšej scéne zvrtne je niekedy nemožné. Viac ako inokedy sa tu kládol dôraz na hovorené slovo. Na hypnotickom hlase R. Dawson zvukári popracovali a úlohou kameramana bolo diváka zneistiť, preto je tu mnoho pokrivených záberov cez sklo. Dvd obsahuje pár zaujímavých bonusov a z jedného sa dozviete , že skutočne je 5-10% ľudí veľmi ľahko zhypnotizovateľných a sú schopný takmer všetkého...80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vážně pecka a veliké překvapení! Danny Boyle dokazuje, že natočit kriminální thriller pro něj není žádný problém. Už od začátku mi bylo jasné, že tohle je něco víc. James McAvoy je v této roli naprosto perfektní. Film má skvělé tempo a po celou dobu vás v něčem utvrzuje, aby vás ak nakonec vyvedl v omyl. Něco tak skvěle natočeného se nevidí každý den...90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Danny Boyle si ve filmu objevil jako jeden z karetních hráčů u stolu. (Dr Lizal)
  • Rosario Dawson v rozhovoru řekla, že jí nahota ve filmu nevadila, naopak jí tato scéna přišla velmi důležitá, protože to, co její postava dělala, nemělo být sexy, ale vypočítavé a chladně logické. (TaNya_)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama