Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Našlapaný soundtrack a skvělý moderní vizuál. Jestli tohle není náhodou nový Danny Boyle. Mírný ústup z nejvyšších pozic, nicméně očekávám Dannyho brzký návrat do absolutní top ligy. Nižší kvalitu filmu zapříčinila z velké části nedostatečná kvalita materiálu. Příběh o tom jak ukrást drahý obraz a pak zapomenout kam se poděl asi nešel natočit atraktivněji. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě ovšem bavilo od samého začátku! Trans přináší poměrně zajímavý a originální námět, dobré zápletky ohledně ztráty paměti, skvěle se tu prolínají hypnotické stavy s realitou, herecké obsazení bezchybné, tempo ucházející a mnohé scény opravdu dechberoucí. Jsem velmi mile překvapen a docela zvažuji i 5*. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

-MŮŽU TI NĚCO ŘÍCT? -RADŠI NE. Střed snímku rozdělují motivy postavy lékařky a středobodem se stává hypnóza, nakolik jste schopni ji respektovat a uvěřit, že zrovna takto by mohla být využita. Stejně mám pocit, že si Boyle a spol. hlavně dost hráli (tablet), přesto závěrečné zvraty berou dech svým nasazením. 90%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pozor, pozor, po tomhle filmu můžete skončit v transu. Jako se to stalo hlavnímu hrdinovi Simonovi, který, aby se vyvázal úlisnému mafiánovi z dluhů za sázení, tak podniknul loupež vzácného obrazu přímo z aukční síně, kde doposud pracoval. Jenže chybička se vloudila a milý Simon ted sedí u vnadné psycholožky, která se z něho snaží všemi možnými způsoby dostat kam ten zpropadený obraz ulil. Simon trpí ztrátou paměti poté, co ho mafián poslal k zemi a ten chce za každou cenu hodnotný obraz do svých nenasytných pařátů. A Danny Boyle od té chvíle po poněkud amatérsky provedené loupeži rozjíždí natolik zvláštní a bizarní jízdu, že ji nemáte šanci napoprvé pobrat. Je to režisér, který své filmy točí sofistikovanou formou kolem níž rozprostře svůj iluzorní kruh ve kterém touží diváka ošálit, pohrát si s ním a dostat ho tam kam chce. Do jeho promyšleného a postupně přemrštěného konceptu se mu přesto vloudili šotkové: Nepochopitelnost a Absurdita. James McAvoy se stal velkým tahounem filmu, ale o pozornost si říkají i ostatní a Rosario Dawson neváhá pro tyto účely použít své veškeré ženské zbraně. Osobně nevěřím na hypnozu, ale režisérovi vizuální kejkle opět dosáhli dalšího levelu, hudební doprovod lahodí diváckému oušku, herecké obsazení je v té spleti bizarností nedílnou složkou a Boyle umí svoji neutuchající invencí vyrazit i z průměrně se jevící karikatury něco stylově neobvyklého, značně nahypovaného se surrealistickým nádechem. Možná přitom vykrádal své některé kolegy režiséry, ale v každém případě tak činil s grácií a koneckonců ve filmu se přece jedná o loupež. A všechny postavy skončí v takovém transu, že jim ani nesmrdí rozkládající se mrtvola v kufru auta. Tomu říkám trans s velkým T. Mé hodnocení: 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Sme súčet všetkého, čo sme kedy povedali, urobili a cítili. Sme omotaní unikátnym vláknom týchto vnemov, ktoré si neustále pripomíname. Aby bol človek sám sebou, musí si sám seba neustále pripomínať." Sofistikovaná hra s divákom, ktorá síce nedáva úplne zmysel (nabrala si toho na ramená PRÍLIŠ), ale je od prvej do poslednej minúty nepredvídateľná a sakramentsky zábavná, tajuplná a sexy. Boyle sa v nej baví kaleidoskopicky pestrým vnímaním udalostí a zmätenou motiváciou postáv, a v akčnom tempe odhaluje svoju slabosť pre thrillery Briana DePalmy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Když jde Simon (James McAvoy) na hypnoterapii, dostane mobil se zvoněním, které je nápadně velmi podobné písni „Extreme Ways“, kterou proslavily filmy s Jasonem Bournem. Tato postava také trpěla uměle vytvořenou amnézií. (TaNya_)
  • Danny Boyle film natáčel i během příprav zahajovacího ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. První hrubý sestřih nechal poté šest měsíců ležet, aby dokončil svou práci na hrách, a následně se k filmu vrátil. (Brousitch)
  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama