Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dům je architektonicky i technicky velice zajímavý, o zbytku filmu platí pravý opak. Scénář (plný nelogičností) by se hodil spíše k rodinnému filmu než k hororu a bát se není čeho. Vypadá to, že se režisér zaměřil na to, aby eliminoval odrazy ve skle a na něco jako budování atmosféry rezignoval. Jeho druhý film Loď duchů je naštěstí daleko povedenější. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2022: Ten filmse zažere pod kůži .. úchvatnými maskami, smyslem pro detail a šílenou debilitou. Jasné guilty pleasure. ----- Mnou nejvíc nenáviděný horor. A stejně tomu nemůžu dát odpad. Ta digitální hnusná nesympatická splácanina se zaryje člověku až moc pod kůži. Steve Beck pak o rok později pokazil znova co se dalo s Lodí duchů a doufám, že už nikdy žádný jeho další film neuvidím, protože mu už nikdo nesvěří peníze. ()

Reklama

sidny 

všechny recenze uživatele

Jak horor to sice není nic moc, ale to v poslední době máte opravdu veliké štěstí, když narazíte na kvalitní horor a ne na film plný kečupu nebo lítajících lidí a předmětů. Takže ani tento film není jako horor nijak výjmečný ovšem jako komedie je skvělý. Už dlouho jsem tak dobře u hororu nepobavila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná duchařina, která sice docela často nudí, ale je plná povedených speciálních efektů a masek. Snad kdyby se změnila většina hereckých postů, tak z toho mohlo být něco, na co bych asi dlouho vzpomínal, ale takhle jsem měl možnost sledovat pouze průměrné a snadno zapomenutelné představení. 5/10 ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Podívejte, tak asi takhle, správnej horor musí mít koule. No to není sprostý, ale ty grády, které má třeba dobrá muzika, jsou u filmového žánru postaveném na silném prožitku jaksi zapotřebí. A tak si tu tak říkám, kde udělal Steve Beck chybu? Co se námětu a nebo alespoň prostředí, kam jest zasazen týče, potenciál tu byl. Kdepak, tohle nebyl žádný vůl, ale docela slušný býček, který může ještě hodně natropit, ale proč ho vykastrovali tím tupým pokusem o humor a mizerným dávkováním napětí? To mi tedy choroš nebere. Jasně, píše se tu v žánrovém vyhranění, že jde o horor z prvky komedie, ale ruku na srdce, zasmál se tu někdo? Tony Shalhoub, kterého si možná mnozí upomenou z nedávno vysílaného seriálu Můj přítel Monk (2002), v kontrastu k magoroidnímu týpkovi představovaného Matthewem Lillardem (dříve magoroidní týpek z Vřískotu), působí poněkud křečovitě a stejně rozvržení ostatních hraje na podivnou notu. Do značné míry vše kompenzuje poměrně slušné digitální běsnění, co se vzhledu domu a v neposlední řadě duchů samotných týče, a taktéž moderní klipová kamera, ze které mi občas poskakoval genofond v hlavě. Když bych se tedy zaměřil výhradně tímhle směrem, pak bych mohl Thir13en Ghosts směle zařadit do průměru, ale protože nelze opomenout děravý scénář, slaboučký konec a maličko nevychytanou hudbu, musím s politováním oznámit, že k průměru tentokráte nesáhnu. Avšak ony dvě hvězdičky s upomínkou na následné Beckovo dílo Loď duchů (2002) jsou přeci jen předzvěstí slušnějšího pokoukání. Jedna rada na závěr, když budete mít na obrazovce duchy, vynadejte Stevovi. [4/10] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Ze všech makeupů použitých ve filmu trvalo nejdéle vytvoření masky pro "The Angry Princess" a to pět hodin. (Chatterer)
  • Na začátku filmu jede v domě Arthurovi rodiny během snídaně na pozadí v televizi původní film 13 Ghosts. (Chatterer)
  • Ve filmu je k vidění duchů potřeba speciálních brýlí, což je jedna z mála věcí, které byly zachovány z původního filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama