Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (563)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Řbitov zviřátek je v minulém století zamrzlou a rutinně režírovanou přehlídkou vyčpělých prostředků, jimiž se tvůrci marně snaží diváka vyděsit, zlověstně se tvářícím kocourem počínaje a pohřebním průvodem dětí v karnevalových maskách konče. Oproti Kingově předloze jde o psychologicky velmi plochý a řídký horor, trpící absencí napětí, zakletý v opakujících se nočních můrách svých hrdinů, jednoduchých záhrobních motivech a obligátních lekačkách ze čtvrté cenové, realizovaných bez známky vynalézavosti. Od předchozí, třicet let staré adaptace, se to liší jen minimálně - sporadické změny v ději dávají tušit, že tvůrci se aspoň snažili nenatočit úplnou kopii, tím (a kvalitním obrazem a současnými herci) ale ta modernizace bohužel končí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na svete sú miesta, ktoré racionálny rozum nikdy nepochopí.“ Na toto som sa strašne tešil (kniha je Kingova topka a to už je vážne čo povedať), ale bohužiaľ. Rád by som povedal, že je to lepšie, ako verzia z r. 1989. Ale ono je to nakoniec vlastne na podobnej úrovni. Staré spracovanie obsahuje veci, ktoré neobsahuje nové, ale zas v novom sú veci, ktoré neboli v starom (Wendigo). Atmosféra mi pripadala v oboch prípadoch rovnako temná a ponurá a scenár príjemne dospelý, drsný a krvavý. Verzia z r. 2019 je na tom určite lepšie po stránke hercov, ktorí mi v nej pripadali neporovnateľne sympatickejší. „Remake“ má dosť zmien oproti knižnej predlohe, ale sú to skôr také tie zmeny „natruc“, ktoré majú za úlohu len zaskočiť fanúšikov knihy, no inak v zásade dej iným, novým smerom neposúvajú (výmena detí, šľachy na nohách). Na mieste tvorcov by som bol každopádne relatívne spokojný: snímka s triezvym rozpočtom 21 miliónov celosvetovo trhla 112. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zrovna se přestěhovali z Bostonu na venkov, mají dvě malé děti, on je doktor, ona kdysi přišla o sestru, úplně se neshodnou v otázce posmrtného života a v tom, jak na nás mrtví dávají ze shora pozor, o což se po návštěvě hřbitova pro zvířátka zajímá jejich dcera, ale jinak se zdají být docela spokojenou rodinkou. Samozřejmě přijde jedno velké ale. Dům totiž sousedí s rušnou silnicí a hluboko v lesích je staré indiánské pohřebiště. Bacha, pokud by chtěl někdo narušovat přirozený řád smrti. Atmosféra marnosti je stejně jako několik lekaček fajn, v druhé polovině se ale mnohé začne rozpadat (paradoxně při přeřazení na vyšší rychlost), opakující se nočních můry se začnou zajídat a o funkčním příběhovém rámci nemůže být skoro řeč. A posledních dvacet minut bylo alespoň za mě vyloženě zklamáním. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z hlediska současných hororů, nadstandardní kousek, kterému však vyjma závěru chybí inovace a větší drive. Takhle dokáže občas vyděsit, ale stupňovanou atmosféru, nikdy nedokáže řádně vygradovat. A v mnoha ohledech je to opravdu škoda, protože potenciál na hororovou pecku tu byl, přestože tu už jedno filmové zpracování bylo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vzhledem k době vzniku filmu a možnostem současných technologií nelze nepochválit opravdu vynikající vizuální stránku. Hřbitov, všudepřítomná mlha - to všechno je úžasné. Úvodní budování atmosféry také skvěle funguje. Ústřední rodinka je také v rámci možností dostatečně sympatická. Režisér se nebojí držet hororových trendů a jako první poslat na věčnost opičku, což je v dnešní době počin nanejvýš riskantní a sám o sobě si zaslouží velké uznání. Vůbec zde ovšem nefungují lekačky a mám neblahý pocit, že se režisér snažil zavděčit i současné popcornové teen generaci, která mu film v kinech převážně zaplatí. V momentu pohřbení a oživení kočičky, kdy by měl film začínat gradovat, tak namísto toho začíná jeho kvalita upadat a divák si pomalu začíná přát, aby skončil. I přes ucházející tempo a několik fajn momentů, na mě působil snímek spíše lehce podprůměrným dojmem. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)
  • Ve scéně, kdy je Rachel (Amy Seimetz) v koloně cestou zpět do Ludlow, je možné si všimnout cedule s nápisem „Derry – 20“. Jedná se o fiktivní město, ve kterém se odehrává několik Kingových románů. (Amras)
  • Vo filme môžeme dvakrát započuť aj hlavnú melódiu Čajkovského hry "Luskáčik". Konkrétne sa jedná o scény, v ktorých Ellie (Jeté Laurence) tancuje. (Astonko)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama