Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

Vančura 

všechny recenze uživatele

SMRTELNÉ LŽI jsou podle mého soudu dobrý, byť na můj vkus krapet překomplikovaný film. Za sebe nemám problém přiznat, že jsem se zřejmě v ději neorientoval na 100% a pár věcí mi asi uniklo, ale můj divácký zážitek to v podstatě nijak neumenšilo. Oceňuji zde především ryze aktuální námět, který mě hodně bavil - osobně mi přijde s podivem, že celosvětová hospodářská krize zatím nepodnítila vznik více podobných filmů (ale možná mi jen unikly). Stejně tak se mi líbilo i obsazení - jak to ten Gere krucinál dělá, že vypadá pořád stejně? :-) Není to podle mě sice žádný excelentní herec a minimálně od časů PRETTY WOMAN hraje stále svůj "standard" elegantního chlápka s tučným kontem, ale kouká se na něj velmi dobře a - pšt, ale nikomu to neříkejte - osobně jsem jeho postavě fandil, aby mu to všechno prošlo. Za zmínku stojí i perfektní hudební doprovod Cliffe Martineze - skvělá hudba je jednou z hlavních deviz tohoto filmu, který se mi mimochodem jeví prost nějakých větších komerčních ambicí. Těžko si totiž dovedu představit, že se na tento typ filmu budou stát fronty - třeba i proto mi je sympatický. I když - ó ano - Allenovy ZLOČINY A POKLESKY zpracovávají podobný námět lépe a umělecky působivěji, a pro mě osobně tak nadále zůstávají králem na poli všech těch filmů variujících podobné téma jako Dostojevského román ZLOČIN A TREST - Robert Miller je novodobý Raskolnikov jak vyšitý. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy nevyhledávám, ale tento snímek mě mile překvapil. Tedy, malinko bych skrátil stopáž a udělal ho trochu svižnější, jelikož některé části se trochu více vlekly, ale to je tak jediné, co bych mu vytknul. Líbil se mi Richard Gere. Skvěle do této role zapadl a víceméně na něm snímek stojí, jelikož ostatní postavy nejsou oproti němu tak výrazné. Snad jen detektiv. Nicméně famózního výkonu, jako ve filmu "Hachiko: A Dog's Story (2009)" opravdu nedosáhl. Scénář a zápletka byla pro mě jedna z těch lepších a nedivil bych se, kdyby z části se Jarecki inspiroval realitou. V některých částech to totiž docela vypadalo jako autentický příběh. Byl jsem také mile překvapen, že do takového příběhu se podařilo vsunout pár vtípků a černého humoru, které film malinko odlehčili. Co mě ale na 100% utvrdilo v hodnocení **** byla reakce diváků, uživatelů ČSFD na ČSFD.cz projekci tohoto filmu. Po závěrečné scéně a naskočení titulků 3/4 diváků naprosto nechápalo, a až po pár vteřinách jim docvaklo, proč film skončil tak, jak skončil. Toto se mi stalo v kině poprvé a utvrdilo mě to, že snímek je moc dobře kontrukčně postaven s nenápadným, ale o to více úderným koncem. Některé tváře návštěvníků totiž krásně značily, že konec nechápou ani po několika minutách. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Richard je prototypem idola, který je za všech okolností krásný, vrásky pravidelně natírá Dermacolem a zásadně nemasturbuje na veřejnosti. Pro ženy a určitý typ mužů bude přitažlivý a žádoucí i v situaci, kdy se změní hluboko pod zemí na ropu. Proto je předurčen k rolím velmi, ale velmi mocných a bohatých mužů, kteří dobře znají význam slova dividenda a nebojí se ho použít. Jelikož můj mozek prokáže absolutní ekonomicko-analytický vrchol, když donutí nejistý ukazováček vyťukat u bankomatu PIN, šly v tomhle filmu veškeré ty finančnické úskoky, tanečky a píčovinky úplně mimo mě. Když se ale vcítím do magnáta, který snídá stříbrnou lžičkou kaviár a v paklíku bankovek v jeho peněžence jasně vévodí Masaryk, asi bych taky podlehl lehké frustraci, kdyby v mou rukou na sračky rozsekaném automobilu vesele plápolala vyvolená samotného Obelixe a na paty se mi lepil pan Oranžový. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh milionáře, který se dostal do úzkých, firma krachuje a ještě zaviní dopravní nehodu. Ať bude jeho volba jakákoliv, nemůže z toho vybruslit beze ztrát. Hrozí mu kriminál a má omezený čas se z toho dostat. Richard Gere je přesně ten typ "studený čumák", aby mohl zahrát "vraha z Wall streetu". Bohužel je až natolik studený, že mi nebyl ani trochu sympatický, a tak mi jeho problémy byly zcela šumák, a říkal jsem si, že když bude o milionáře míň, svět se nezboří. To asi nakonec pochopil i náš hrdina ve filmu. 60% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když dojde na realitu, bublina praskne." ----- Jak kdy ... jak která, řekla bych. Neboť příběh o bublinách (a lidech) je komplikovanější - a v neposlední řadě taky napínavější, než byste (možná) čekali: Sami uvidíte, z čeho se můžete vylhat - a z čeho ne .... pokud máte peníze - a dobré konexe. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Ve filmu postava Richarda Gera slaví šedesátiny, herci bylo však při natáčení o tři roky víc. (jenik71)

Reklama

Reklama