Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nerve je hodně slušným thrillerem dnešní doby, který těží z dnešního chování mladých, sociálních sítí, internetů a především jeho anonymitě. No a samozřejmě zachází do absolutního extrému. Osobně musím říct, že až na pár detailů, kdy bych dal mladejm pár facek a zbytečně nahypované muzice, jsem byl dost spokojený. To, co se ze začátku tváří jako další blbina pro mladé, je nakonec hodně chytrý a napínavý thriller, který donutí přemýšlet každého, kdo se narodil v internetové době a není nutně hackerem, který tyto věci bezesporu už dávno zná a když chce, tak je i ovládá. Jeden z nejnápaditějších filmů roku 2016. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bože, připadám si, že jsem se narodil před šedesáti lety. Pojďme dělat kraviny a ještě se tím chlubme on-line. Svět se zrychlil, svět se zbláznil. New York plný světel a barev je fajn, roztomilá Emma Roberts neurazí, ale za celý tenhle příběh mi tak nějak bylo stydno. Dnešní doba, ve které nějaké uřvané hovado, co nezvládlo ani devět tříd základky, sežere třeba kozí hovno promíchané s pálivými papričkami, jen aby mělo miliony zhlédnutí, je cestou do pekel. Opakem všech těch tupanů, kteří lezou po střechách a natáčejí se u toho, je jistá Vee. Holka, co chce na dobrou školu, holka, co je nohama na zemi, holka, co by se chtěla konečně zamilovat. Paradoxně se ale ocitá v on-line hře, která nese jméno snímku. Aneb celebritou ve zvrácené taškařici přes noc. Rozjívená mládež tu vyskakuje z každého rohu, v ruce drží nejmodernější mobily a řve kraviny, za které by se měli scénáristé stydět. Netuším, zda chtěli být tvůrci satiričtí, zda úmyslně leccos přitahují za vlasy a naznačují, že to s tím progresem už krapet přeháníme, ale jakmile zvážní a pokoušejí se o nějaké sdělení, je to smutná situace pro všechny zúčastněné. Pro diváka obzvlášť. Finále v aréně je pak už nesmírně úsměvné. Henry Joost a Ariel Schulman, kteří natočili dva díly Paranormal Activity, selhávají i tehdy, když chtějí píchnout do pevnosti přátelství (s mimořádně nesympatickou nejlepší kamarádkou) nebo do vyprávění vtlačit i dospělácký element (Juliette Lewis). Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, jestli ambice tvůrců byla jen v mezích popcornového bijáku, anebo se snažili alespoň o povrchní obžalobu online společnosti. Kdyby se o něco takového pokusil někdo s jasnější vizí a technickým umem, mohla by z toho být Hra pro 21. století. Takhle na mě Nerve působil jako film, který úplně neví, pro koho je. Neony jsou fajn, ale žádný Gaspar Noé se rozhodně nekoná, pouze lehce dotvářejí atmosféru vyhypované společnosti mladých lidí, která už neví co se životem a je nepřetržitě online s dokonalým přístupem k internetu a nekonečnou zásobou nabitých baterií. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sám som bol zvedavý, akým smerom sa to uberie. Po predložení deja som ostal viac krát naštvaný, ale záverečná myšlienka potvrdila, že tvorcom šlo o to práve ukázať na to, čo sa dnes deje. Hľadači pokemónov, Selfie maniaci, dementi, čo sekundu nevydržia bez šaškovania s mobilom v ruke. Odfotia si aj hovno v záchode a ihneď to postujú. Moderné technológie sú dozaista skvelým výdobytkom, ale kde to strhlo dnešnú mládež je na zamyslenie. Kam teda smeruje dnešná civilizácia? Za konzumom, žitím z dňa na deň s jediným cieľom čo najrýchlejšie a bez akýchkoľvek morálnych škrupúľ zarobiť prachy. V minulosti boli chlapi gentlemani, dnes sú to potetovaní kriminálnici bez akejkoľvek úcty. Ženy boli kedysi dámami, dnes čím väčšia prostitútka, tým uznávanejšia. K tomu svet vedú média, moderní „umelci“, sociálne siete i tieto mobilné skrinky, v ktorých si 1 zo sta hľadá zaujímavé a poučné informácie, väčšina hľadá len nejakú formu „jednoduchej zábavy“. Práve preto vidím prínos tohto filmu, ktorý sa takýmto pubertálne orientovaným extrémom pokúsil toto naznačiť. Ak ste pri filme boli stokrát nasratí na blbých adolescentov s mobilom v ruke, tak o to práve šlo. O to, kam to až môže zájsť. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)
  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)

Reklama

Reklama