Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Inzerát v novinách zněl takto: "Mladý a zkušený průvodce nabízí jedinečný a neopakovatelný zážitek. Máte zájem prozkoumat dosud neobjevené prostory Berlínského podzemí z dob nacistické nadvlády? Máte dostatek odvahy a vybavení? Pak je tento "poznávací výlet" určen přesně pro Vás. Zn.: Návrat není zaručen. Aneb, v Berlínském podzemí se neskrývají jen krysy, trámy a jiný bordel. Parta mladých lidí, každý z jiného kouta světa, se vydávají za doprovodu fešného německého průvodce Maxe Riemelta, do temného Undergroundu. Na konci tohoto nehostinného místa by se dle slov průvodce měly nacházet originální nacistické graffiti a kresby. Vše šlo podle plánu. Ovšem jen do okamžiku, který rozhodl o osudu všech. Jeden neopatrný záblesk fotoaparátu, který rozdal jasné karty pro všechny. Nick Eversman je šikovný a odvážný hoch, který dělá, co je v jeho silách, aby sebe a svou dívku dostal z nepříjemné šlamastyky, do níž se dostali. Jenže proti ultimátnímu německému záporákovi Klausu Stiglmeierovi, nemá hošík nejmenší šanci. Strýček Armin, žijící v podzemí, je naprosto vyšinutý a pošahaný magor, což bude divákovi jasné hned, jak poprvé uvidí ten jeho ksicht, šílené oči a děsivé zuby, které se odhalují při každém šíleném smíchu, či škodolibém úšklebku. Pro mě rozhodně jeden z nej "lidských" hororových šílenců za poslední léta. Závěrečné scény filmu mi připomínaly Metro, kde zase bojovala o život Franka Potente. A jak to celé nakonec dopadne? Bude Happy end, nebo se bude konat masakr se vším tím ječením a nakonec poslední zasazenou ránou s prýštící krví? Na to Vám odpoví konec této nezapomenutelné výpravy do podzemí Berlína:) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně horor z prostředí tunelu, který byl natočený normální kamerou. Navíc námět a scénař není vůbec špatný. Do doby, kdy se řeší nacismus bych dal 5 hvězdiček, ale jakmile přešel film do klasické slasher nalajnovanosti, tak jsem musel dát jednu hvězdičku dolů. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších hororů v posledních měsicích a všem fanouškům žánru ho doporučuji. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Katakomby, podzemí či metro jsou pro mě v hororu ty nejlepší místa, protože je zde malá šance na útěk, atmosféra je velice temná a prostě je to cool prostředí pro horor. Urban splňuje všechny tyto případy a ještě navrch dodává skvělého, oplzlého a hnusné záporáka, kterého by jste nas*at určitě nechtěli. To bylo hodně velké hovado a ta jeho držka, to teda. Výborný kousek z Německa, kde nechybí zajímavé prostředí berlinského podzemí, boj o holý život, nějaké to gore( pro mě je scéna s kůži jedna z nej, co jsem viděl) a v neposlední řádě sympatické osazenstvo. Nezbývá mi nic jiného než doporučit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá skupinka zložená z francúzsky, venezuelčanky, "Bruce Lee - ho" sesternice a samozrejme američana si najme čistokrvného nemca s modrými očami, blond vláskami s ofinkou na bok, aby im ukázal tajomstvá tunelov pod Berlínom. V starých útrobách chodieb však okrem oboznamovania sa s históriou, spoznávajú "milú" spoločnosť, ktorá obľubuje svoju vlastnú hru z pred čias pádu berlínskeho múru. Nudu v tomto filme rozhodne postrádať nebudete. Na počudovanie niekoľko krát obohraný námet hororu, ktorý má svoje čaro. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně horror z podzemních tunelů NENATOČEN TŘEPAJÍCÍ se amatérskou kamerou s černobílými záběry na zem, nebo strop. Konečně film, kde je vše vidět a kde nemusím mžourat očima, co to tam vlastě bylo nebo co to tam proběhlo. Ještě kdyby bylo lepší herecké obsazení a byl bych spokojen. Děsně mi vadil mi ten poseroutka, co tam lítal a shazoval skříně na zem. I když nakonec byl krásně potrestán :-) 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama